, , ,

Top 13 beste films met Bruce Willis

Top 13 beste films met Bruce Willis

Beste films met Bruce Willis

Het gaat echt niet goed met Bruce. ‘Bruce heeft de laatste tijd problemen met zijn gezondheid en is gediagnosticeerd met afasie, wat impact heeft op zijn cognitieve vaardigheden.’ vertelt zijn dochter.

Als gevolg van de aandoening beëindigt de 67-jarige acteur zijn carrière. Lees meer over het meer dan aardige oeuvre dat hij achterlaat.


Lees hier ->>> meer over films op deze website.


Top 13 beste films met Bruce Willis

Bron: www.movieweb.com


13. Armageddon (1998)

Willis speelt de ruwe en stoere Harry Stamper. Wanneer NASA een planeetvernietigende asteroïde ontdekt die naar de aarde raast, moet Stamper, samen met zijn ploeg van buitenbeentjes, naar de ruimte reizen om de asteroïde te vernietigen.

Armageddon heeft een fantastische cast met onder meer Ben Affleck, Steve Buscemi, Owen Wilson, Michael Clark Duncan, Billy Bob Thornton en Liv Tyler.


12. Hostage (2005)

Florent-Emilio Siri’s misdaadthriller Hostage uit 2005 is een artistieke, goed geacteerde en spannende film. Willis speelt Jeff Talley, een ex-gijzelaaronderhandelaar die verstrikt raakt in een gijzeling.

Talley ontdekt dat er meer achter het verhaal zit en hij realiseert zich al snel dat het aan hem is om het gezin te redden.


Wat is is het meest gecoverde nummer van The Beatles (de top 10)?


11. Looper (2015)

De sciencefictionthriller Looper van Rian Johnson geeft ons een kijkje in de toekomst waarin tijdreizen mogelijk is. De film volgt Joe (Joesph Gorden-Levitt) die een ‘looper’ is, iemand die mensen vermoordt die vanuit de toekomst zijn gestuurd.

Uiteindelijk krijgt Joe de taak om zijn toekomstige zelf, gespeeld door Bruce Willis, te vermoorden. Er gaat iets mis en Joe wordt op een missie gestuurd om zijn toekomstige zelf te vernietigen voordat het te laat is.


Top 10 beste films met Bruce Willis


10. 16 Blocks (2006)

16 Blocks volgt Jack Mosley (Willis), een alcoholische agent die een getuige, Eddie Bunker (Mos Def), naar het gerechtsgebouw moet begeleiden. Dingen gaan niet zoals gepland en Mosley bevindt zich in een gewelddadige strijd als corrupte agenten hem proberen te stoppen.

Deze film is een remake van de Clint Eastwood-filmThe Gauntlet. Het personage van Bruce Willis loopt gedurende de hele film merkbaar mank en daarom stopte de acteur een kiezelsteen in zijn schoen tijdens het opnemen van de film.


Antwoord op de vraag: zijn de beste 10 rappers aller tijden?


9. Sin City (2005)

In Robert Rodriguez en Frank Miller’s grimmige noir misdaadthriller Sin City, gebaseerd op de graphic novels van Frank Miller, speelt Willis agent Hartigan.

Hartigan is een bejaarde politieagent die vastbesloten is te voorkomen dat een kindermoordenaar zijn vierde slachtoffer opeist. Willis speelt de rol tot in de perfectie en zou later zijn rol als Hartigan opnieuw opnemen in de prequel, Sin City: A Dame to Kill For (2014)


Zie hier de Top 10 beste films met Arnold Schwarzenegger aller tijden.


8. The Fifth Element (1997)

In een van de leukste en meest actievolle sciencefictionfilms van de jaren negentig volgt The Fifth Element de futuristische taxichauffeur Korben Dallas (Willis). Dit terwijl hij samenwerkt met Leeloo (Milla Jovovich) om te voorkomen dat een kosmisch kwaad in handen komt van Zorg (Gary Oldman).

De film werd genomineerd voor Best Effects in Sound Editing bij de Academy Awards en had een ongelooflijke cast van ondersteunende acteurs, waaronder Chris Tucker en Ian Holm.


Zie hier wat zijn de 20 best bezochte films in Nederland aller tijden?


7. Moonrise Kingdom (2012)

Willis speelt een ander type agent dan zijn eerdere rollen in Moonrise Kingdom van Wes Anderson. De film ontving positieve recensies van zowel critici als het publiek en heeft momenteel een rating van 94% op Rotten Tomatoes. De film ontving een Oscar-nominatie voor Best Original Screenplay.

Het verhaal volgt Sam (Jaren Gilman), een opstandig kind dat wegrent met de liefde van zijn leven, Suzy (Kara Hayward). Kapitein Sharp (Bruce Willis) moet samen met anderen proberen het jonge stel op te sporen en naar huis te brengen. Dit zou ook de tweede film zijn waarin Bruce Willis samen met Harvey Keitel speelde, de eerste was Pulp Fiction in 1994.


Zie hier de Top 10 beste Western remakes.


6. Die Hard with a Vengeance (1995)

De chemie tussen Willis en Jackson is fantastisch. De actie was geweldig en verdiende $ 366 miljoen dollar op een budget van $ 90 miljoen dollar, waardoor het de meest winstgevende film ter wereld was in 1995.


Zie hier 100 beste film quotes aller tijden volgens AFI.


5. Unbreakable (2000)

M. Night Shyamalan’s Unbreakable volgt David Dunn (Bruce Willis), een bewaker die ontdekt dat hij een bovenmenselijke kracht en uithoudingsvermogen heeft. Onder begeleiding van Elijah Price (Samuel L. Jackson) navigeert Dunn door zijn nieuwe krachten en leert hij hoe hij ze voorgoed kan gebruiken.

De film van Shyamalan was een interessante kijk op de mythologie van superhelden en de filmmaker zou twee vervolgen maken: Split en Glass. Willis en Jackson speelden ook samen in zowel Pulp Fiction als Die Hard with a Vengeance.


4. Twelve Monkeys (1995)

Terry Gilliams sciencefiction-epos vertelt het verhaal van James Cole (Bruce Willis), een veroordeelde die terug in de tijd wordt gestuurd om informatie op te halen over een door mensen gemaakt virus dat bijna de hele menselijke bevolking heeft uitgeroeid.

Twelve Monkeys is briljant geregisseerd door Gilliam en Willis geeft een fantastische prestatie. De film werd alom geprezen en heeft momenteel een rating van 88% op Rotten Tomatoes. Brad Pitt verdiende zijn eerste Oscar-nominatie voor zijn ondersteunende prestaties.


Zie hier de top 25 bekendste fotografen ter wereld met beeld.


Top 3 beste films met Bruce Willis


3. The Sixth Sense (1999)

The Sixth Sense zette M. Night Shyamalan op de kaart en de film zou genomineerd worden voor zes Oscars, waaronder die voor Beste Film.

Het verhaal volgt Cole (Haley Joel Osment), een jongen die geesten kan zien en ermee kan communiceren, en die hulp zoekt bij een kinderpsychiater genaamd Malcolm Crowe (Bruce Willis). Willis geeft een fantastisch dramatisch optreden tegenover Osment.


2. Pulp Fiction (1994)

Willis speelt Butch, een stoere bokser op de vlucht, in Pulp Fiction van Quentin Tarantino. Butch is de belangrijkste persoon in het hoofdstuk ‘The Gold Watch’ in de film en Willis levert een bloedige en gruizige uitvoering.

Hoewel Matt Dillon oorspronkelijk gevraagd is voor de rol, bood Tarantino hem aan aan Willis nadat hij teleurgesteld was dat John Travolta werd gecast als Vincent Vega, in plaats van hem.

Website: www.miramax.com/movie/pulp-fiction


1. Die Hard (1988)

Bruce Willis zal voor altijd bekend staan ​​om zijn rol als John McClane, de agent die op kerstavond een heel kantoor redt van een groep terroristen.

Die Hard heeft van begin tot eind spanning, maar de film blinkt vooral uit dankzij het fantastische script geschreven door Jonathan Hensleigh, interessante personages en een uitgebalanceerde mix van drama en komedie.

Website: www.20thcenturystudios.com/movies/die-hard


Top 13 beste films met Bruce Willis

 1. Die Hard (1988)
 2. Pulp Fiction (1994)
 3. The Sixth Sense (1999)
 4. Twelve Monkeys (1995)
 5. Unbreakable (2000)
 6. Die Hard with a Vengeance (1995)
 7. Moonrise Kingdom (2012)
 8. The Fifth Element (1997)
 9. Sin City (2005)
 10. 16 Blocks (2006)
 11. Looper (2015)
 12. Hostage (2005)
 13. Armageddon (1998)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie