, , ,

Top 15 beste films aller tijden gebaseerd op wraak

Top 10 beste films aller tijden gebaseerd op wraak

Beste films aller tijden gebaseerd op wraak

Het wraakgenre is één van de meest boeiende vormen van verhalen vertellen in de bioscoop. Als het verhaal persoonlijk is voor de hoofdpersoon, maakt het het persoonlijk voor de kijker.

Welke keuzes er ook worden gemaakt, ten goede of ten kwade, ze zijn gemakkelijker te begrijpen.

De beste wraakfilms zetten de kijker aan het denken en voelen. Of de hoofdpersoon zich nu bedrogen, verraden of persoonlijk aangevallen voelde, de daad van wraak nemen op de een of andere manier verandert hen.

Het wreken van de dood van een vrouw of het redden van een ontvoerd kind kan iemand in een heel ander persoon veranderen die dingen doet waarvan hij dacht dat ze het zelf niet konden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over film op deze website.


Top 15 beste films aller tijden gebaseerd op wraak

Bron: www.movieweb.com


15. Django Unchained (2012)

De film is geïnspireerd op de film Django uit 1966. De film is een revisionistische western waarin een ongebruikelijk thema wordt aangesneden, namelijk de slavernij in de zuidelijke staten.

Hij wilde zowel de decadentie van de zuidelijke elite als de verschrikkingen van de slavernij uitbeelden. Volgens Tarantino was Django Unchained de gewelddadigste film die hij ooit maakte.


Zie hier het woord van het jaar: alle jaargangen op een rij…


14. Carrie (1976)

Dit klassieke horrorverhaal, gebaseerd op de eerste roman van Stephen King, volgt Carrie, een gepest tienermeisje dat erachter komt dat ze telekinese heeft.

Op een nacht die een ommekeer in haar tumultueuze leven had moeten zijn, wordt ze voor de hele school vernederd door haar kwelgeesten. Haar besluit: besluit genoeg is genoeg.

Deze film toont een kwetsbaar meisje met een uniek vermogen een brute climax die decennia later nog steeds synoniem is in de popcultuur. Brian de Palma gaf Carrie een ongelooflijk innovatieve filmstijl. Vooral in de laatste act en zowel Sissy Spacek als Piper Laurie kregen Oscar-nominaties voor hun vertolking van Carrie en Margaret White.


Wist je dat bijna een kwart controleert en manipuleert Facebook account partner.


13. Death Wish (1974)

Nadat de vrouw en dochter van de New Yorkse architect Paul Kersey (Charles Bronson) op brute wijze worden aangevallen door een groep boeven (Jeff Goldblum speelt Freak #1 in zijn allereerste rol), gaat hij tekeer door New York om niet alleen wraak te nemen op die die zijn familie vernietigde.

Death Wish is een perfect voorbeeld van een film die zowel het wraakthema uitbeeldt als de mentale effecten die het kan hebben op de persoon die het neemt.

Bronson zou terugkeren voor nog vijf Death Wish-sequels, waarvan de laatste in 1994 was. In 2018 maakte Eli Roth de eerste film opnieuw, met Bruce Willis als Paul Kersey.


12. Upgrade (2018)

In Leigh Whannells ondergewaardeerde en onderbelichte sciencefictionfilm Upgrade speelt Logan Marshall-Green Grey, een man die verlamd raakt nadat hij en zijn vrouw het slachtoffer zijn geworden van een schietpartij door een bende.

Gray accepteert de hulp van een beroemde techno-ingenieur en heeft een ultramoderne microchip in zijn nek geplaatst. De chip neemt de volledige controle over over zijn fysieke functies.

Hierdoor kan hij niet alleen weer lopen en bewegen, maar van dit maakt van hem een ​​gewelddadige kracht, getraind in verschillende vechtstijlen. Gray jaagt vervolgens op de moordenaars van zijn vrouw om erachter te komen wie er achter de aanval zit.


Zie hier de Top 10 beste korte horrorverhalen cf The Guardian.


11. Mandy (2018)

In waarschijnlijk de belangrijkste film in de heropleving van Nic Cage’s carrière, is Mandy van Panos Cosmatos een visueel verbluffende wraakfilm. In Mandy worden de levens van een gelukkig stel vernietigd.

Dit wanneer een sekte van hippie-drugsverslaafden en hun demon-biker-handlanger de vrouw van Red Miller (Cage), Mandy, ontvoeren en op brute wijze vermoorden, en haar voor dood achterlaten.

Na een zenuwinzinking haalt Red zijn oude kruisboog terug van een vriend (Bill Duke) en maakt hij zijn eigen wapens om mee te nemen op een ongelooflijk bloederige wraakrit.

Deze film begint op een zeer kunstzinnige en psychedelische manier, waarna het script verandert in een brute, bloederige, wilde rit. Cage’s acteerwerk is in deze film van topvorm en heeft een van de beste uitvoeringen uit zijn carrière.


10. John Wick (2014)

John Wick wilde zijn verleden als huurmoordenaar achterlaten en oud worden met zijn vrouw. Maar wanneer ze sterft aan kanker, laat ze een beagle-puppy achter zodat John niet alleen hoeft te rouwen. Dit geeft hem een ​​laatste sprankje hoop na het verlies van de enige persoon van wie hij hield.

Maar wanneer schurken zijn huis binnendringen en de puppy doden, wordt zijn hoop vervlogen en neemt zijn woede het over.

\John Wick heeft een geweldige cast, waaronder Willem Dafoe, Ian McShane en John Leguizamo en herenigde Reeves met producer/regisseurs Chad Stahelski en David Leitch, die met hem aanThe Matrix-trilogie werkten. Reeves voerde ook ongeveer 90% van zijn eigen stunts uit in deze schietgrage actiefilm.


Wist je dat het kindermenu net zo ongezond is als vijf jaar geleden.


9. Taken (2008)

Een gepensioneerde CIA-agent en gescheiden vrouw (Liam Neeson) luistert hulpeloos toe terwijl zijn vervreemde dochter wordt ontvoerd. Dan, terwijl haar ontvoerders luisteren, geeft hij een dodelijke waarschuwing, laat haar gaan of sterf.

Ouders die Taken zien, zullen het geen uitdaging vinden om contact te maken met de stoïcijnse vader. Welke ouder denkt er niet aan hoe ver ze zullen gaan om hun kinderen te beschermen?

Hoewel Neeson geweldig werk deed, de meeste van zijn eigen stunts uitvoerde en de film twee sequels produceerde, was het eigenlijk Jeff Bridges die werd uitgekozen voor de rol. Pas toen hij niet afzij, werd Neeson aangenomen.


Zie hier de Top 10 films als alternatief Johh Wick.


8. Cape Fear (1962 & 1991)

Het verhaal van wraak tegen de held, beide films, het origineel en de Scorcese-remake, laten een dodelijk kat-en-muisspel zien tussen een gestoorde veroordeelde (Robert DeNiro) en zijn voormalige advocaat (Nick Nolte) die hem naar de gevangenis lieten gaan.

Hier is een voorbeeld van de gevolgen van het juiste doen. Toen de advocaat, Sam, de kans kreeg om de gestoorde Max Cady uit de gevangenis te redden, verborg hij cruciaal bewijs toen hij zich realiseerde dat hij schuldig was.

Bijna twee decennia later wordt Cady vrijgelaten en spoort Sam op om hem te straffen voor zijn daad. Robert DeNiro is genomineerd voor een Oscar voor beste acteur en Juliette Lewis, die de dochter speelde, is genomineerd voor beste vrouwelijke bijrol.


Zie hier de Top 10 beste Western remakes.


7. The Count of Monte Cristo (2002)

Edmond Dantes (Jim Caviezel) had een geweldig leven, een geweldige carrière en een liefhebbende verloofde. Dat is totdat hij wordt verraden door zijn beste vriend en merkt dat hij ten onrechte wordt opgesloten met al het goede in zijn leven dat van hem is gestolen.

Edmond heeft nagedacht over het leven dat hij ooit had en de vriend die hem bijna twee decennia heeft verraden en is klaar om terug te nemen wat van hem is.

Dus eerst ontsnapt hij aan de opsluiting met de hulp van zijn celgenoot Abbe Faria (Richard Harris). Dan betreedt hij de wereld van de aristocratie als de mysterieuze graaf van Monte Cristo om dicht bij de man te komen die hem heeft verraden (Guy Pearce).

Dit verhaal laat zien wat je met tijd en geduld kunt bereiken en laat zien dat niet alle geesten dood blijven. Henry Cavill verschijnt ook in een van zijn eerste filmrollen.


6. Memento (2000)

In dit adembenemende avontuur van Christopher Nolan probeert Leonard (Guy Pearce) de moord op zijn vrouw te wreken. Hij lijdt echter aan kortetermijngeheugenverlies en moet aantekeningen schrijven die na het inslapen alle betekenis verliezen.

Dit kronkelige verhaal in Memento volgt twee draden die kleine stukjes van de puzzel onthullen terwijl Leonard worstelt om de moordenaar van zijn vrouw te vinden. Een deel speelt de volgorde van gebeurtenissen achteruit, terwijl een ander deel in zwart in het wit naar voren fladdert.

Beide eindigen in een verrassend einde dat niet snel vergeten wordt. De wendingen zijn geweldig, en nog steeds net zo effectief, meer dan 20 jaar later.


Wist je dat je partner lijkt op onszelf en dat daar weinig aan te doen valt…


5. V For Vendetta (2005)

In de politieke actie-wraakfilm V For Vendetta met Hugo Weaving en Natalie Portman in de hoofdrol, gaat een vrijheidsstrijder die bekend staat als “V” op moorddadige wijze om de Britse tirannieke regering te ontmantelen die hem vele jaren eerder onrecht had aangedaan.

Gebaseerd op een graphic novel geschreven door Alan Moore, geven zowel Weaving als Portman fantastische uitvoeringen. Het Guy Fawkes-masker dat V in de film gebruikt, is nu synoniem met de hackergroep ‘Anonymous’ en vele groepen die strijden tegen onrecht door de overheid.


4. Gladiator (2000)

Maximus (Russell Crowe) was een beroemde Romeinse generaal die bij iedereen geliefd was, inclusief de ouder wordende keizer die hem zijn opvolger benoemde om als regent te regeren. Helaas resulteert dit in een staatsgreep waarbij de zoon van de keizer zijn vader vermoordt en Maximus en zijn familie ter dood veroordeelt.

Wanneer hij als generaal zijn vrouw en zoon niet kan redden, wordt hij gevangengenomen en als gladiator verkocht om te vechten tot hij sterft. Dit brengt hem ertoe de moordenaar van zijn familie opnieuw onder ogen te zien als het hem naar het Romeinse Colosseum brengt, waar Commodus (Joaquin Phoenix) de Gladiator – spelen houdt.

Nu hij zijn vijand weer in de ogen kan kijken, en met zijn mannen nog steeds achter hem, bereidt Maximus zich voor om zijn wraak te nemen.

Gladiator werd genomineerd voor 12 Academy Awards en won er vijf, waaronder die voor Beste Film en Beste Acteur. Joaquin Phoenix kreeg geen Oscar voor Beste Mannelijke Bijrol, hoewel hij één van de beste schurken in de filmgeschiedenis neerzette.


Zie hier de top 50 populairste merken ter wereld.


3. The Crow (1994)

The Crow speelt zich af in de nacht voor Halloween. Dit wanneer Eric Draven (Brandon Lee) en zijn verloofde op brute wijze worden vermoord door de handlangers van een wrede drugsbaron.

Terwijl Erics ziel naar het hiernamaals wordt begeleid, komt een raaf tussenbeide en leidt hem terug naar het land van de levenden om wraak te nemen op degenen die hem en zijn geliefde hebben vermoord.

Zijn tijd is echter beperkt, aangezien het venster voor zijn vergelding aan het sluiten is. Helaas werd Brandon Lee tijdens het maken van de film gedood door een per ongeluk schieten met een proppistool, maar het ongeluk veranderde de hele kijk op wapenveiligheid in Hollywood-producties.


2. Kill Bill Vol. 1 & 2 (2003 & 2004)

In deze epische sage van bloed en chaos keert een voormalig lid van de Deadly Viper Assassination Squad (Uma Thurman) terug uit een coma van vier jaar. Dit om wraak te nemen op haar vier voormalige bondgenoten nadat ze haar verloofde en ongeboren kind hadden vermoord.

Kill Bill Vol. 1 & 2 zorgt voor vele bloedbaden. Het eindigt in een laatste confrontatie met de orkestrator achter alle chaos, Bill (David Carradine), haar voormalig baas en minnaar.


1. Oldboy (2003)

Een louche dronkaard zit gevangen met niets anders dan een bed en een tv, waarop hij naar het nieuws kijkt dat zijn vrouw is vermoord en dat hij de hoofdverdachte is. Met niets anders dan tijd besteedt Oh Dae-su (Choi Min-sik) de komende 15 jaar aan wraak.

Dan wordt hij op mysterieuze wijze vrijgelaten. Wat volgt is een mysterie om te ontdekken wie hem gevangen heeft gezet. Met brute actie en een schokkend einde, is Oldboy het perfecte verhaal van wraak en straf terwijl de kijker zich geleidelijk realiseert waarom Dae-su niet alleen gevangen zat, maar ook werd vrijgelaten.


Top 15 beste films aller tijden gebaseerd op wraak

 1. Oldboy (2003)
 2. Kill Bill VOL. 1 & 2 (2003 & 2004)
 3. The Crow (1994)
 4. Gladiator (2000)
 5. V For Vendetta (2005)
 6. Memento (2000)
 7. The Count of Monte Cristo (2002)
 8. Cape Fear (1962 & 1991)
 9. Taken (2008)
 10. John Wick (2014)
 11. Mandy (2018)
 12. Upgrade (2018)
 13. Death Wish (1974)
 14. Carrie (1976)
 15. Django Unchained (2012)

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie