Top 15 beste zonnebrillenmerken voor 2023

0
Top 15 beste zonnebrillenmerken voor 2023
Top 15 beste zonnebrillenmerken voor 2023

Beste zonnebrillenmerken voor 2023

Cool, cooler coolst… En ze zorgen er ook nog eens voor dat je minder last hebt van de zon. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over glamour op deze website.


Top 15 beste zonnebrillenmerken voor 2023


15. Julbo

Julbo is een beroemd optiekmerk dat zijn naam ontleent aan de make, Jules Baud, een inwoner van de Jura die vervolgens optische brillen vol innovatie ontwikkelde.

In de jaren 1950 beleefde het merk een echt keerpunt door zijn “gletsjerbrillen” te produceren, bedoeld voor degenen die hoogten wilden bereiken terwijl ze hun ogen wilden beschermen.

Snel geadopteerd door klimmers, maar ook door rocksterren en het grote publiek, zijn deze brillen collector’s items geworden.

Sindsdien is het merk blijven innoveren door zonnebrillen aan te bieden boordevol technologie en gepersonaliseerd. Zelfs brildragers kunnen dankzij Julbo hun sport optimaal beleven.

Website: www.julbo.com


14. Marc Jacobs

Marc Jacobs is het modemerk opgericht door de gelijknamige Amerikaanse ontwerper in de jaren 80. Het valt op door een urban look aan te bieden, een mix van eigentijdse, grunge en haute couture invloeden.

Toegewijd aan sociale en maatschappelijke doelen, is het merk het icoon van een nieuwe generatie ontwerpers die hun creativiteit ten dienste stellen van doelen die hen dierbaar zijn.

Het merk staat regelmatig in de schijnwerpers vanwege de vele gedurfde samenwerkingen met sterke persoonlijkheden uit de muziek-, film- en modewereld.


Zie hier de Top 100 meeste waardevolle kledingmerken 2020.


13. Armani

Armani is een beroemd merk voor luxe confectiekleding, opgericht in Milaan, Italië, in de jaren 70. Het was Giorgio Armani die aan de wieg stond van dit merk met een sterke geschiedenis.

Inderdaad, beginnend met bijna niets, wist Armani zich te ontwikkelen tot hij internationaal de wereld van haute couture bereikte. Bovendien heeft het haute couture-huis, dankzij het enorme succes, kleine zusjes ontwikkeld, Emporio Armani en Armani Exchange.

Deze twee labels richten zich voornamelijk op de markt van jongvolwassenen, mannen en vrouwen, door trendy maar meer toegankelijke stukken aan te bieden.


12. Police

Police is een Italiaans zonnebrillenmerk dat populair werd dankzij de beroemde blauwe spiegelglazen die werden gelanceerd in de jaren 90.

Belichaamd door vele charismatische beroemdheden zoals Bruce Willis, David Beckam of George Clooney, verleidde het merk snel een veel breder publiek. Bovendien zijn de huidige reclamecampagnes van Police meer gericht op haar klanten.

De geest van Police-zonnebrillen die hen onderscheidt van andere merken? Een mix van urban lifestyle en verfijning voor moderne mannen en vrouwen die op zoek zijn naar accessoires die zowel stijlvol als innovatief zijn.


11. Burberry

De geschiedenis van het merk Burberry begint in 1856, in Engeland, na de opening van een kleine kledingwinkel door een jonge man van 21 jaar.

Pas een paar decennia later begon Burberry de modewereld te veroveren met iconen die nog steeds terug te vinden zijn in de collectie van het merk.

Je kent vast wel de geruite trenchcoat die het merk beroemd heeft gemaakt. Deze is ontworpen in een innovatief materiaal, een waterdichte en koudebestendige stof genaamd gabardine.

Gemotiveerd door het succes ontwikkelde het merk vervolgens een breed assortiment kleding, schoenen, lederwaren en accessoires.

Onder de vlaggenschipaccessoires van het merk is er een brede selectie zonnebrillen voor mannen en vrouwen.

Deze passen perfect in het imago van het merk en zijn geïnspireerd op Engelse chic met een flinke dosis originaliteit dankzij de materialen en kleuren die zijn gebruikt om het frame te ontwerpen.


10. Versace

Het Italiaanse luxemerk Versace biedt zowel confectiekleding als haute couture voor dames en heren. Het waren de broers en zus Gianni, Santo en Donatella Versace die vanuit een gemeenschappelijke passie voor mode in 1978 het merk oprichtten.

Wat kenmerkt het DNA van het huis Versace? Dit zijn zeker de oude en Grieks-Romeinse kledingvoorschriften, evenals de heldere en ultra-kleurrijke prints.

Het is ook de barokke stijl en een look die even sexy als gedurfd is. Wist je dat de artistieke beweging die pop-art wordt genoemd ook deel uitmaakt van de gedurfde geest van het Italiaanse merk?

Juist vanwege zijn grote creativiteit en zijn absolute durf kleedt het huis van Versace de grootste sterren in de muziek- en filmwereld, zoals Jennifer Lopez, Angelina Jolie en Penelope Cruz.

Versace zonnebrillen benadrukken de sterke identiteit van het merk door middel van grote structuren, gouden kettingen en ornamenten. Het is duidelijk een accessoire bedoeld voor diegenen die hun stijl met Versace willen laten gelden.


9. Prada

Prada is één van de beroemdste en oudste haute couturehuizen in de Italiaanse modewereld. Het werd gecreëerd door Mario Prada in Milaan, in 1913. Met meer dan een eeuw geschiedenis geniet het beroemde Italiaanse luxemerk nu wereldwijde bekendheid.

Op het gebied van accessoires en meer specifiek zonnebrillen, bestaat de Prada touch uit elegantie en verfijning maar in alle eenvoud, zonder franjes of ornamenten.

Het is dus een stijl die zowel sober als uitgebreid is en die het gezicht van de persoon die de zonnebril draagt, benadrukt. De gebruikte materialen zijn streng geselecteerd om je een bril van zeer hoge kwaliteit aan te bieden.


Zie hier de Top 500 sterkste merken in Europa 2022.


8. Gucci

Het was in 1921 dat de beroemde ontwerper en lederwarenmaker Guccio Gucci zijn naam gaf aan het beroemde luxemerk Gucci, in de stad Florence, Italië. Aanvankelijk gespecialiseerd in hoogwaardige en ambachtelijke lederwaren, ontwikkelde het merk al snel zijn assortiment.

Dankzij het succes op het internationale toneel, onthulde het zijn eerste kledingcollecties in het begin van de jaren 60. Sindsdien heeft het zijn aanbod voortdurend aangevuld met schoenen, lederwaren, kleding en luxe accessoires voor zowel dames als heren.

Zonnebrillen, voor zowel mannen als vrouwen, behoren tot de belangrijkste accessoires van het luxe merk Gucci.


7. Persol

Persol is een van de toonaangevende merken in de wereld van optica. Synoniem voor stijl en uitmuntendheid, het merk dat in 1917 werd geboren, werd gecreëerd door een Italiaanse fotograaf en uitvinder.

Het was aanvankelijk een bedrijf genaamd Ratti, dat brillen voor piloten maakte. Maar al snel zal de avant-gardistische vorm van zijn bril het grote publiek veroveren en wordt Ratti Persol.

Dit is het begin van een echt succesverhaal voor het inmiddels beroemde Italiaanse merk, bekend om zijn iconische modellen zonnebrillen.

De kwaliteit en het design van brillen staan ​​bij Persol centraal: zo heeft het tientallen cultmodellen ontwikkeld die nog steeds populair zijn bij het publiek.


6. Dolce & Gabbana

Geboren in 1985 onder impuls van de twee oprichters en stylisten, Domenico Dolce en Stephano Gabbana, is het merk Dolce & Gabbana één belangrijk Italiaans vertegenwoordigers van de haute couture.

Wat maakt het verschil met de creaties van het Dolce & Gabbana huis? De geest van dolce vita die de makers van het luxemerk sinds de oprichting heeft geïnspireerd.

De durf van het merk zit niet alleen in kleding, maar ook in lederwaren en accessoires. Je zult een zonnebril voor mannen of vrouwen vinden in de voorhoede van de mode, stijlvol en gemarkeerd door het beroemde Dolce & Gabbana-label.


5. Chanel

Erkend in de modewereld en daarbuiten over de hele wereld, is Chanel één van de grootste haute couture-huizen in Frankrijk. De vrouw achter dit huis gespecialiseerd in het vervaardigen van luxeartikelen is niemand minder dan Gabrielle Chanel, ook wel “Coco Chanel” genoemd.

Dit Het huis is nu gespecialiseerd in luxe kleding, lederwaren, accessoires, parfums en cosmetica. Chanel omringt zich met de grootste couturiers en stylisten om haar collecties over de hele wereld te ontwikkelen.

Karl Lagerfeld heeft ook bijgedragen aan het succes van het merk dankzij zijn persoonlijke benadering, waardoor Chanel-kleding en -accessoires een vrouwelijk-mannelijke geest kregen.

De heren- en dameszonnebrillen die Chanel aanbiedt, zijn duidelijk geïnspireerd door de stijlen van de ontwerpers. Zo vind je Chanel zonnebrillen met futuristische, vrouwelijke of zelfs tijdloze vormen.


Zie hier de populairste parfums van dit moment – De tien iconische…


4. Carrera

Carrera is een bekend zonnebrillenmerk in de sportwereld. Geboren in 1956, werd het een paar jaar later de officiële leverancier van de Olympische kampioenen. Het merk ontleent zijn naam aan een van de langste, snelste en gevaarlijkste races ter wereld, de Carrera Panamericana.

Het is ook de geest van dit ras die het doordrenkt met zijn gedurfde, ambitieuze en avant-gardistische DNA. Het merk is een van de meest innovatieve op de zonnebrillenmarkt.

Het maakt het tot een erezaak om het beste van het onderzoek aan te bieden aan atleten die alle soorten fysieke activiteiten in de buitenlucht beoefenen.

Zonnebrillen van het merk Carrera combineren technologie, design, innovatie en veiligheid. En sommige technologieën die in hun ontwerp worden gebruikt, zijn gepatenteerd. Dit is het geval met Optyl, een kunststof die even licht als resistent is, of de verwisselbare monturen waarmee u uw zonnebril kunt aanpassen aan uw behoeften en aan uw smaak. Onder de tientallen brillen die verkrijgbaar zijn bij Carrera, zijn sommige modellen iconisch zoals de Champion, de Safari of de Gipsy. Kortom, Carrera is het voorkeursmerk voor wie op zoek is naar een zonnebril die stijl, kwaliteit, technologie en prestatie combineert.


3. Oakley

Oakley, bekend bij sporters, is een merk dat gespecialiseerd is in de productie van sportzonnebrillen. Opgericht in 1975 door Jim Jannard om sportbrillen aan te bieden die zijn aangepast aan hun activiteit, wordt het merk vandaag beheerd door een grote Italiaanse groep, Luxottica Group Milan.

Wist je dat de naam van het merk afkomstig is van de mengeling tussen de naam van de hond van de ontwerper, Ley, en zijn favoriete plek, een prachtige eik die in het Engels “oak” wordt genoemd?

Als het merk in de jaren 80 wordt geboren, is het eerder om één ​​van de grote problemen van het team te beantwoorden: het gebrek aan zonnebrillen om fietsers in staat te stellen hun ogen te beschermen tegen de schadelijke UV-stralen van de zon.

Oakley biedt nu een groot aantal modellen zonnebrillen die kwaliteit en technische eigenschappen combineren. Deze zijn bedoeld voor zowel ervaren sporters als liefhebbers van buitenwandelingen.

Bij Oakley vindt je ook een breed assortiment brillen die speciaal zijn ontworpen voor het beoefenen van verschillende sporten: zonnebrillen met hoge bescherming voor sporten in het hooggebergte, skibrillen of zelfs brillen die zijn aangepast aan het beoefenen van watersporten.


2. Dior

Dior is één van de beroemdste haute couture-huizen ter wereld. Opgericht in 1946 door couturier Christian Dior, verleidde het Franse label al snel modeliefhebbers met zijn verfijnde en elegante collecties.

In 1947 is de eerste collectie van het huis gepresenteerd, samen met couturier Pierre Cardin. Het succes was onmiddellijk voor Dior: het merk had net de “New Look”-stijl gecreëerd, een trend die destijds een revolutie teweegbracht in de codes van vrouwelijkheid.

Hoewel deze stijl geleidelijk is vervaagd, blijft de geest van “New Look” aanwezig in de huidige collecties van Dior en in het bijzonder in de collectie zonnebrillen, die zowel elegant als vrouwelijk zijn.


1. Ray-Ban

U kent waarschijnlijk het eerste merk dat we u in onze ranglijst presenteren: Ray-Ban is de leider in het ontwerp en de marketing van zonnebrillen en brillen. Het merk van Amerikaanse oorsprong is in 1937 opgericht door Bausch en Lomb.

Het succes is er dankzij het mythische model dat sinds de oprichting van het merk op de markt is gebracht: de Aviator-zonnebril. Oorspronkelijk is dit model speciaal ontworpen voor gevechtspiloten van de Amerikaanse luchtmacht.

Sindsdien zijn er veel nieuwe iconische modellen op de markt gebracht en vervolgens door het publiek geadopteerd. De Ray-Ban touch is vooral geïnspireerd door de Amerikaanse droom. Het is een mix van klassieke elegantie en scherpe modetrends.

De paradepaardjes van het merk zijn de Aviator-zonnebrillen, die Ray-Ban naar de internationale scene brachten, de ultra-stijlvolle Clubmaster-zonnebrillen en de Wayfarer, een echt tijdloos item voor zowel mannen als vrouwen.


Top 15 beste zonnebrillenmerken voor 2023

 1. Ray-Ban
 2. Dior
 3. Oakley
 4. Carrera
 5. Chanel
 6. Dolce & Gabbana
 7. Persol
 8. Gucci
 9. Prada
 10. Versace
 11. Burberry
 12. Police
 13. Armani
 14. Marc Jacobs
 15. Julbo

Geef een reactie