, ,

Top 15 Dodelijkste vechtsporten met beelden

Top 15 Dodelijkste vechtsporten met beelden

Dodelijkste vechtsporten met beelden

De onderstaande lijst is ook weer arbitrair natuurlijk. Maar goed, het is een poging om de gevaarlijkste vechtsporten op een rij te zetten. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over sport op deze website


Top 15 Dodelijkste vechtsporten met beelden


15. Brazilian Jiu-Jitsu


14. Karate

https://youtu.be/CvnAzMijgD8


13. Taekwondo


12. Kung Fu


11. Sambo


10. MCMAP – Marine Corps Martial Arts Program


9. Muay Thai (Thai Boxing)


8. Silat


Zie hier de Top 10 beste judoka’s aller tijden (met twee Nederlanders in de lijst).


7. Eskrima


6. Bacom / Bakom


5. Rough and Tumble

Rough and Tumble of gouging was een vorm van vechten in landelijke delen van de Verenigde Staten, voornamelijk in de achttiende en negentiende eeuw. Het doel was om het oog van een tegenstander uit te steken. Het omvatte ook andere misvormende technieken, waaronder bijten. Rough and Tumbl vond meestal plaats om geschillen te beslechten.

Hoewel gouging gebruikelijk was in de jaren 1730 in zuidelijke koloniën, nam de praktijk af tegen de jaren 1840. Dit kwam omdat toen het Bowie-mes en de revolver in zwang raakten.

Hoewel het nooit een georganiseerde sport was, planden deelnemers soms hun gevechten. De overwinnaars werden behandeld als lokale helden. Rough and Tumble was een soort duel om de eer te verdedigen. Het was ook vooral een sport voor de armen


4. Vale Tudo

Vale Tudo is een ongewapende, full-contact vechtsport met relatief weinig regels. Het werd populair in Brazilië in de 20e eeuw. Deze vechtsport maakt gebruik van technieken uit vele vechtsporten.


3. Ninjutsu

Ninjutsu, de kunst van verbergen, is een Japanse krijgskunst, ontwikkeld door bewoners in de bergstreken. Ze ontwikkelden een krijgskunst om zowel het eigen land te verdedigen en om geld te verdienen door als huurlingen te werken voor landheren en zelfs shogun.


2. Line

Linear Involuntary Neuralogical overriding Engagement is afgeleid van verschillende vechtsporten. Deze vechtsport is beoefent door het United States Marine Corps tussen 1989 en 1998 en vervolgens van 1998 tot 2007 door US Army Special Forces.


1. Krav Maga

Krav maga, contactgevecht, is een verdedigingskunst die zijn oorsprong heeft in Tsjecho-Slowakije en Israël. De oprichter van de beweging is de Hongaars-Israëlische Imi Lichtenfeld. Hijal jong geconfronteerd met antisemitisme en het geweld dat daarmee gepaard ging.

Lichtenfeld beoefende al op jonge leeftijd krachtsporten zoals gewichtheffen en worstelen. Hij was ook kampioen. Lichtenfeld wist per schip te ontkomen aan de dreiging van het nationaalsocialisme met zijn grootschalige Jodenvervolging. Hij vluchtte naar het Britse Mandaatgebied Palestina.

Vanaf 1944 onderwees Lichtenfeld mensen van de Hagana en Palmach in de zaken waarin hij vaardig was, zoals worstelen en zwemmen. In 1948, toen de staat Israël werd gesticht, werd hij hoofdinstructeur voor Krav Maga aan het instituut voor fysieke training van het Israëlische defensieleger.

Later is de zelfverdedigingskunst meer afgestemd op burgers. In latere jaren kreeg Krav Maga steeds meer een internationaal karakter, met scholen in diverse landen, waaronder Nederland en België.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie