Top 20 – Grootste stadions in Afrika

Top 20 - Grootste stadions in Afrika - Soccer City - Zuid-Afrika
Top 20 - Grootste stadions in Afrika - Soccer City - Zuid-Afrika

Grootste stadions in Afrika

In Afrika is voetbal in opkomst. Vele spelers vinden hun weg naar Europa en de stadions worden ook groter en groter. Lees meer..


Lees hier ->>> meer over voetbal op deze stadion


Top 20 – Grootste stadions in Afrika


20. Cape Town Stadium – Zuid-Afrika: 55.000

Het Cape Town Stadium in in Kaapstad is gebouwd voor de 2010 FIFA World Cup. Tijdens de 2010 World Cup konden er 64.100 in en nu nog maar 55.000.


19. Moses Mabhida Stadium – Zuid-Afrika: 56.000

Het Moses Mabhida Stadium is a multi-use stadion in Durban. Het is vernoemd naar Moses Mabhida, een voormalige secretaris-generaal van de Communistische Partij van Zuid-Afrika. In het stadion is van alles georganiseerd: bungee jumpen, concerten, cricket, voetbal, golf, motorsport en rugby.


Zie hier de Top 10 rijkste cricketers in de wereld 2022 (met beelden)


18. May 19, 1956 Stadium – Algerije: 56.000

Het stadion is gebruik door USM Annaba die spelen op het hoogste niveau van Algarije.


Zie hier de top 10 topclubs in Europa die de meeste doelpunten maakten in 2022.


17. Odi Stadium – Zuid-Afrika: 60.000

Het Odi Stadium is een multifunctioneel stadion in Mabopane, Zuid-Afrika. Het is vooral in gebruik voor voetbalwedstrijden en is het thuisstadion van het voetbalteam Garankuwa United.


16. National Sports Stadium – Zimbabwe: 60.000

Dit is het grootste stadion van Zimbabwe. Er wordt vooral gevoetbald.


Zie hier de top 10 duurste NFL stadions aller tijden.


15. Heroes National Stadium – Zambia: 60.000

Het National Heroes Stadium is een multifunctioneel stadion in Lusaka, een stad in Zambia. Het stadion is gebouwd met behulp van geld uit China. De Shanghai Construction Company was de hoofdaannemer.


14. Moi International Sports Centre – Kenia: 60.000

Het Moi International Sports Centre is een multifunctioneel stadion in Kasarani, een woonwijk in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Het is gebouwd omdat Kenia in de jaren de Afrikaanse Spelen zouden organiseren. In het stadion kunnen voetbal- en rugbywedstrijden gespeeld worden.


Zie hier de Top 10 meest succesvolle voetbalmanagers aller tijden.


13. Léopold Sédar Senghor Stadium – Senegal: 60.000

Het Stade Léopold Sédar Senghor is een stadion in Dakar, de hoofdstad van Senegal. Het stadion wordt vooral gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar kan ook worden ingezet voor bijvoorbeeld atletiek- of rugbywedstrijden.

Zo zijn er in 1998 de Afrikaans kampioenschappen atletiek gehouden. De club ASC Jeanne d’Arc speelt er zijn thuiswedstrijden evenals het nationale voetbalelftal.


Zie hier de Top 10 beste voetballers die van nationaliteit veranderden.


12. Tanzania National Main Stadium – Tanzania: 60.000

Het Nationaal Stadion van Tanzania is een multifunctioneel stadion in Dar es Salaam, de hoofdstad van het land. In 2007 is dit stadion geopend. Het stadion grenst direct aan een ander stadion, het Uhuru Stadion. Dit stadion werd voor de komst van dit nieuwe stadion gebruikt als nationaal stadion.


11. Bahir Dar Stadium – Ethiopië: 60.000

Het Bahir Dar Stadion is een multifunctioneel stadion in Bahir Dar, Ethiopië. Het wordt meestal gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar er zijn ook faciliteiten om atletiekwedstrijden te kunnen organiseren.


Zie hier de Top 10 Afrikaanse landen met het beste onderwijssysteem 2022.


Top 10 – Grootste stadions in Afrika


10. Stade Municipal de Kintélé – Congo: 60.000

Het Stade Municipal de Kintélé is een multifunctioneel stadion in Brazzaville, de hoofdstad van Congo-Brazzaville. Het stadion wordt vooral gebruikt voor voetbalwedstrijden, maar er zijn ook mogelijkheden om atletiekwedstrijden te organiseren.

In dit stadion speelt het nationale elftal van Congo-Brazzaville haar internationale thuiswedstrijden.


Zie hier de Top 10 duurste Afrikaanse spelers aller tijden.


9. Stade Olympique de Radès – Tunesië: 60.000

Het Olympisch Stadion is een multifunctioneel stadion in Radès, Tunesië. Het stadion wordt vooral gebruikt voor voetbalwedstrijden, hoewel er ook een atletiekbaan om het veld loopt. Het stadion is geopend in 2001 voor de Middellandse Zeespelen.

Het is ook de thuisbasis van het Tunesisch nationale voetbalelftal. De voetbalclub Espérance Sportive de Tunis huurt het stadion voor competitie- en bekerwedstrijden.


8. Moshood Abiola National Stadium – Nigeria: 60.491

Het Abujastadion is een multifunctioneel stadion in Abuja, Nigeria. In het stadion worden vooral voetbalwedstrijden gespeeld. Het Nationale elftal speelt in dit stadion zijn internationale thuiswedstrijden.


Zie hier de top 10 grootste stammen in Afrika


7. Ellis Park Stadium – Zuid-Afrika: 62.567

Ellispark of (Engels) Ellis Park is een rugbystadion in Johannesburg, gelegen in de wijk Doornfontein. Het stadion is vernoemd naar wethouder J.D. Ellis die in 1927 de grond beschikbaar stelde voor de bouw. In juni 1928 is het geopend.

In 1995 heeft het onderdak geboden aan het wereldkampioenschap rugby dat werd gewonnen door de Springbokken, het Zuid-Afrikaans rugbyteam.


6. Stade du 5 Juillet – Algerije: 64.000

Het stadion van 5 juli 1962 is een multifunctioneel stadion in Algiers, Algerije. Het stadion heet ook wel El Djezair Stadium genoemd. Stade du 5 Juillet is vooral in gebruik voor voetbalwedstrijden, maar ook regelmatig voor atletiekwedstrijden.

Zowel de voetbalclub Mouloudia Club d’Alger als het nationale voetbalelftal spelen in dit stadion weleens hun thuiswedstrijden. Het stadion is geopend in 1972 en kreeg de naam “5 juli 1962” omdat dit de dag was waarop Algerije de onafhankelijkheid van Frankrijk uitriep.


Zie hier de top 10 gelukkigste landen in Afrika 2022.


5. Stade Mohamed V – Marokko: 67.000

Stade Mohamed V - Marokko
Stade Mohamed V – Marokko

Dit is een multifunctioneel voetbalstadion in Casablanca. Het is het thuisstadion van Raja Casablanca, Wydad Casablanca en soms het Marokkaans voetbalelftal.


4. Cairo International Stadium – Egypte: 74.100

Cairo International Stadium
Cairo International Stadium

Dit is een multifunctioneel stadion en is op 23 juli 1960 geopend door de toenmalige president van Egypte Gamal Abdel Nasser. Al-Ahly, Al-Zamalek en het Egyptisch voetbalelftal spelen hier hun thuiswedstrijden.


Zie hier alle posters WK voetbal sinds 1930.


Top 3 – Grootste stadions in Afrika


3. Stade des Martyrs – Congo-Kinshasa: 80.000

Stade des Martyrs - Congo-Kinshasa
Stade des Martyrs – Congo-Kinshasa

Het Stade des Martyrs, volledige naam is Stade des Martyrs de la Pentecôte is een multifunctioneel stadion in Lingwala, een wijk in Kinshasa, de hoofdstad van Congo-Kinshasa. Er kunnen officieel 80.000 toeschouwers in het stadion, bij sommige wedstrijden zijn dit er meer, tot 100.000.


Zie hier de Top 10 grootste landen van Afrika.


2. Borg El Arab Stadium – Egypte: 86.000

Borg El Arabstadion
Borg El Arabstadion

Het Borg El Arabstadion is een multifunctioneel stadion in Borg El Arab, een stad in het noorden van Egypte. In het stadion worden vooral voetbalwedstrijden gespeeld, maar er kunnen ook atletiekwedstrijden georganiseerd worden.

De voetbalclubs Al-Ittihad Alexandrië en Smouha SC maken gebruik van dit stadion om hun thuiswedstrijden te spelen. Ook het nationale elftal van Egypte speelt hier weleens zijn internationale thuiswedstrijden.


1. Soccer City – Zuid-Afrika: 94.736

"<yoastmark

Sokkerstad, voorheen First National Bank Stadium (FNB stadium), is een voetbalstadion gelegen in Johannesburg. Het stadion is gebouwd in 1986 en had destijds een capaciteit van 80.000 toeschouwers.

Vanwege het wereldkampioenschap voetbal 2010 heeft een renovatie plaatsgevonden en is het aantal zitplaatsen uitgebreid naar 94.700. Hiermee is het Soccer City het grootste voetbalstadion van het Afrikaanse continent.


Zie hier ->> de top 100 duurste ploeg in Europa 2021