, , , , ,

Top 20 oudste horlogemerken ter wereld

Blancpain - Top 20 oudste horlogemerken ter wereld

Oudste horlogemerken ter wereld

De horloge-industrie is er één die is gebouwd op zowel traditie als innovatie. Daarom blijft er in de wereld van uurwerken een goede balans tussen het verleden en het heden. Lees meer…


Lees hier → meer over luxe op deze website.


Top 20 oudste horlogemerken ter wereld

Bron: www.thewatchcompany.com


20. Cartier – 1904

Cartier Santos

Cartier Santos

Cartier is eigenlijk al in 1847 opgericht, specialiseerde zich toen echter alleen in het maken van sieraden. Pas in 1904 begon Cartier uurwerken te maken. Hij startte met de stijlvolle Cartier Santos-Dumont .

Naast de verkoop van prachtige accessoires biedt Cartier nu ook een breed scala aan uitstekende uurwerken. Ondanks dat ze zijn onderverdeeld in in totaal tien verschillende horlogelijnen, hebben alle Cartier-horloges een klassieke en elegante esthetiek waar iedereen verliefd is.

Als je geïnteresseerd bent in wat Cartier te bieden heeft, moet je zeker eens kijken naar de Cartier Tank en de Santos de Cartier.


19. Certina – 1888

Certina DS Action Diver

Certina DS Action Diver

De horlogefabrikant Certina is opgericht in 1888. Certina staat ook bekend om de uitvinding van de dubbele beveiliging, die in de meeste van hun horloges te vinden is. Het zorgt ervoor dat Certina-horloges robuust en stevig genoeg zijn om vrijwel elke uitdaging aan te gaan.

Certina heeft vier collecties in haar arsenaal: Aqua, Heritage, Sport en Urban. Elk van deze draait om een ​​andere stijl en doel. Een van de meest populaire uurwerken van het merk is de Certina DS Action Diver, een uitstekend gemaakt duikhorloge uit de toepasselijk genaamde Aqua-serie.

Het beste van Certina-horloges is dat je niet diep in de buidel hoeft te tasten om er een te kopen. Met een budget van ongeveer € 1.000,- tot € 5.000,- heb je een horloge van dit merk.


Zie hier de Top 30 Meest luxueuze horlogemerken 2021.


18. Breitling – 1884

Breitling Superocean Heritage B01

Breitling Superocean Heritage B01

Teruggaand naar de oudste horlogemerken die in Zwitserland zijn opgericht, hebben we Breitling, dat is opgericht in 1884.

Van de acht collecties die deel uitmaken van Breitling’s selectie, zijn de overgrote meerderheid horloges die speciaal zijn ontworpen om tegemoet te komen aan een bepaald publiek.

Het Superocean Heritage-assortiment is bijvoorbeeld een topkeuze voor veel duikers, terwijl de Chronomat- en Navitimer-reeksen uitstekende luchtvaarthorloges bieden.

Een interessant aspect van Breitling-horloges is dat veel van hen pronken met vintage-geïnspireerde esthetiek, als een moderne weerspiegeling van de legendarische geschiedenis van het merk.

Als je ongeveer € 3.000,- of meer over hebt, zou je zeker moeten overwegen om een ​​horloge van Breitling te kopen.


Zie hier de Top 15 beste zonnebrillenmerken voor 2023.


17. Seiko – 1881

Seiko Prospex SSC813P1

Seiko Prospex SSC813P1

Dit is het oudste en enige Japanse horlogemerk op deze lijst. Het verhaal van Seiko begon met een man genaamd Kintaro Hattori, die in 1881 een kleine horlogewinkel oprichtte.

Ondanks het bescheiden begin zou dit kleine bedrijf uiteindelijk een van de meest populaire massamarktmerken worden. Het succes van Seiko was niet in de laatste plaats te danken aan de voortdurende innovatie en technologische vooruitgang.

De creatie van het allereerste quartz uurwerk was bijvoorbeeld een radicale stap die de horlogewereld voor altijd veranderde.

Tegenwoordig heeft Seiko in totaal vier collecties. Terwijl de Prospex- en Presage-reeksen zeer gewilde horloges bieden, is de Seiko 5 Sports-lijn geschikt voor diegenen die een actievere levensstijl prefereren.

De Astron-collectie daarentegen is een eerbetoon aan het verleden. Het is geïnspireerd op de originele Seiko Astron die in 1969 is uitgebracht als ’s werelds eerste quartzhorloge.

Seiko horloges staan ​​algemeen bekend als aan de meer betaalbare kant. Je kunt er zelfs één krijgen voor slechts € 500,-.


Zie hier de duurste Rolex horloges ter wereld – De huidige top 10


16. Audemars Piguet – 1875

Audemars Piguet Royal Oak Concept GMT Tourbillion

Audemars Piguet Royal Oak Concept GMT Tourbillion

Een andere legendarische naam in de horlogewereld is Audemars Piguet . Dit merk is het laatste lid van de eerder genoemde Holy Trinity of Luxury Watches, naast Vacheron Constantin en Patek Philippe. Het werd opgericht in 1875 en is sindsdien een zeer gerespecteerde pionier op het gebied van uurwerken geworden.

Het bekendste horloge Audemars Piguet van de vijf collecties is zonder meer de Royal Oak. Gemaakt door Gerald Genta in de jaren ’70 is het de pionier van volledig roestvrijstalen sporthorloges en is het één van de meest onderscheidende ontwerpen ooit gemaakt.

De Royal Oak was zo’n trendsetter dat Audemars Piguet drie hele horlogelijnen rond het ontwerp heeft gecentreerd: de originele Royal Oak-serie, de Royal Oak Offshore en de Royal Oak Concept.

Ook andere merken hebben geprobeerd het succes van de Royal Oak na te bootsen, met vergelijkbare modellen als de Bulova Royal Oak en de CasiOak.

Qua prijs kunnen Audemars Piguet-horloges variëren van ongeveer € 17.000,- tot meer dan € 700.000,-.


15. IWC Schaffhausen – 1868

 IWC Portofino

IWC Portofino

Het horlogemerk IWC Schaffhausen is opgericht in 1868. Het merk heeft een lange geschiedenis bij de strijdkrachten, wat de prachtige selectie van door de luchtvaart en het leger geïnspireerde uurwerken verklaart. Dankzij zijn rijke erfgoed en ongeëvenaard vakmanschap blijft IWC een reputatie onder horlogeliefhebbers en verzamelaars.

IWC heeft zes geweldige collecties in zijn arsenaal, maar zijn Pilot’s Watches, Portofino en Portugieser zijn veruit de bekendste. De Pilot’s Watches- en Portugieser-lijnen bestaan ​​uit luchtvaart- en duikhorloges die bedoeld zijn om de precisie van respectievelijk vliegtuiginstrumenten en scheepschronometers te evenaren.

Ondertussen pronkt het Portofino-assortiment met stijlvolle dress watches die prachtig zijn in hun eenvoud. Ondanks de ongecompliceerde esthetiek die bij de meeste IWC-uurwerken hoort, hield het merk zich zeker niet in als het op prestaties aankomt, aangezien elk stuk beschikt over de grootst mogelijke duurzaamheid en functionaliteit.

IWC-prijskaartjes variëren van ongeveer € 6.000,- tot meer dan € 15.000,-.


Zie hier de Top 10 populairste horloges voor heren over 2023.


14. Zenit – 1865

Zenith Defy

Zenith Defy

Het merk Zenith is opgericht in 1865. Net als veel van de horlogemerken op deze lijst, heeft Zenith een lange en indrukwekkende lijst van mijlpalen en doorbraken om zijn hoog aangeschreven reputatie te ondersteunen.

Enkele hiervan zijn onder meer de ontwikkeling van chronometrische componenten, het winnen van meer dan 2.000 prijzen en de creatie van het iconische El Primero- chronograafuurwerk. Een betrouwbaar uurwerk dat tegenwoordig nog steeds veel wordt gebruikt door veel andere merken.

Het El Primero-uurwerk was zo’n gamechanger dat het zelfs is gebruikt in de Rolex Daytona, voorafgaand aan de overstap van Rolex naar interne productie van uurwerken.

Momenteel heeft Zenith vier actieve horlogecollecties in de catalogus. De Zenith Defy- en Pilot-horlogelijnen zijn favoriet bij fans, waarbij de eerste bestaat uit elegante en verfijnde geklede horloges en de laatste stevige pilotenuurwerken.

Zenith is nog steeds één van de weinige horlogemakers die zijn horloges volledig in eigen beheer produceert.

Als u geïnteresseerd bent, zorg er dan voor dat u ten minste € 8.000,- over heeft. Dit zijn de gemiddelde kosten voor een instapmodel Zenith-horloge.


13. TAG Heuer – 1860

Tag Heuer Monaco

Tag Heuer Monaco

Het het horlogemerk TAG Heuer eigenlijk al in 1860 is opgericht. TAG Heuer is misschien het best bekend om zijn nauwe banden met de racewereld.

De TAG Heuer Carrera en Formula 1 zijn waarschijnlijk de meest bekende collecties van het merk, met hun modellen met dynamische en robuuste, op de motorsport geïnspireerde looks.

De meest memorabele horlogelijn van TAG Heuer is echter zonder meer de Monaco, met zijn kenmerkende vierkante kast en stijlvolle, op het dashboard geïnspireerde wijzerplaat.

Qua prijs kunnen de horloges in de catalogus van TAG Heuer variëren van ongeveer € 1.500,- tot meer dan € 10.000,-.


Zie hier de Top 10 oudste schoenenfabrikanten ter wereld.


12. Tissot – 1853

Tissot Powermatic

Tissot Powermatic

De volgende horlogemaker op onze lijst is Tissot, opgericht in 1853 opgericht door een vader-zoon-duo, Charles-Félicien Tissot en Charles-Émile Tissot.

Al vroeg in hun zakelijke inspanningen realiseerden de Tissots zich dat ze hun producten met succes op een internationale markt konden verkopen.

Het merk staat erom bekend dat het voortdurend met de tijd meegaat en evolueert om voorop te blijven lopen. Enkele van de meest bekende collecties zijn de Tissot PRX, de Tissot T-Touch en de Tissot Powermatic.

Vooral de T-Touch- en Powermatic-lijnen zijn een bewijs van Tissots status als innovator en leider in de branche. Het T-Touch-assortiment bestaat uit hightech touchscreen-smartwatches, terwijl de Tissot Powermatic erom bekend staat te worden aangedreven door het zeer geavanceerde Powermatic 80-uurwerk van het merk.

Je kunt een Tissot-stuk zo goedkoop krijgen vanaf € 225,-. Duurdere modellen kunnen echter worden geleverd met een prijskaartje van ongeveer € 2.000,-.


11. OMEGA – 1848

Omega Constellation

Omega Constellation

het merk OMEGA is in 1848 opgericht door Louis Brandt, die begon als maker van zakhorloges. Hij veranderde zijn passie in een bedrijf dat uiteindelijk zou uitgroeien tot een van de meest populaire, oudste horlogemerken op de uurwerkmarkt.

Tegenwoordig is OMEGA een gevestigde naam die vaak naar voren komt als we het hebben over Zwitserse luxe horloges, dankzij de vele mijlpalen in de afgelopen decennia.

De catalogus van OMEGA is enorm, met luxe horloges die gemaakt zijn voor duiken, racen en zelfs ruimtewandelen. De horloges zijn onderverdeeld in in totaal vier paraplucollecties: de Constellation, Seamaster, Speedmaster en De Ville.

Qua prijs kan een Omega-horloge op instapniveau ongeveer € 6.000,- kosten. Duurdere modellen kunnen daarentegen oplopen tot ongeveer € 50.000,-.


10. Ulysse-Nardin – 1846

Ulysse-Nardin Marine

Ulysse-Nardin Marine

10e op de lijst van de oudste horlogemerken is Ulysse-Nardin, opgericht in 1846. Dit is een Zwitserse fabrikant van luxe horloges die vooral bekend staat om het aanbieden van goed gemaakte, betrouwbare en nauwkeurige uurwerken die speciaal zijn ontworpen voor maritieme aangelegenheden en avonturen.

Al in de jaren 1860 maakte Ulysse-Nardin al bekroonde scheepschronometers, die de basis werden van zijn huidige assortiment.

Momenteel biedt Ulysse-Nardin in totaal vijf collecties aan, die allemaal een eigen esthetiek en doel hebben. De collecties Marine en Diver zijn de paradepaardjes van Ulysse-Nardin. Ze zetten het nautische erfgoed van het merk voort met veel modellen die zijn geïnspireerd door de zeeën, oceanen en andere natuurlijke elementen.

De Ulysse-Nardin Freak- horlogelijn is echter ook een opvallende verschijning, omdat deze avant-gardistische, out-of-the-box ontwerpen biedt die je simpelweg niet van andere fabrikanten kunt krijgen.

Als je merkt dat je naar een van de horloges van Ulysse-Nardin verlangt, moet je ongeveer € 5.000,- tot meer dan € 10.000,- uitgeven om er één te kopen.


9. Patek Philippe – 1839

Patek Philippe Platinum World Time

Patek Philippe Platinum World Time

Deze horlogemaker is opgericht in 1839 en is daarmee één van de oudste bestaande horlogemerken. Net als Vacheron Constantin vormt Patek Philippe een ander onderdeel van de Holy Trinity of Watches.

De huidige catalogus van Patek Philippe is onderverdeeld in negen verschillende collecties. Hoewel de horlogelijnen allemaal erg bekend zijn, komen de meest gewilde Patek-stukken uit de Nautilus- en Calatrava-reeksen.

Vooral de Nautilus staat bekend als een iconisch ontwerp van Gerald Genta, met een kenmerkende roestvrijstalen constructie en een geborstelde achthoekige bezel geïnspireerd op de patrijspoorten van een schip.

Het prestige van Patek Philippe betekent dat zijn producten de neiging hebben exorbitante prijskaartjes te hebben. Als je overweegt een horloge van dit merk te kopen, kan gaat dit je tussen de € 20.000,- en meer dan één miljoen euro kosten.


8. Jäger-LeCoultre – 1833

Jaeger-LeCoultre Grande Complication

Jaeger-LeCoultre Grande Complication

Het volgende oudste horlogemerk is het gerenommeerde Jaeger-LeCoultre, dat in 1833 is opgericht door een zeer innovatieve Antoine LeCoultre. Naast de oprichting van dit merk heeft LeCoultre ook grote bijdragen geleverd aan de uurwerkkunde door verschillende soorten machines en gereedschappen uit te vinden, zoals de Millionomètre, destijds ’s werelds meest nauwkeurige meetinstrument.

Jaeger-LeCoultre heeft altijd voorop gelopen op het gebied van uurwerken. Tegenwoordig heeft het deze traditie alleen maar voortgezet door enkele van ’s werelds kleinste uurwerken en een van de meest complexe polshorloges ooit te produceren, de Grande Complication.

Op dit moment heeft Jaeger-LeCoultre zeven collecties onder zijn riem, met als meest opvallende de Master en Reverso. De Reverso-serie is een bijzonder hoogtepunt, omdat het een uniek omkeerbaar kastontwerp heeft.

Dit ontwerp is speciaal gemaakt voor polowedstrijden en stelt dragers in staat om het gezicht van hun horloge te beschermen tegen schade.

Met de onberispelijke reputatie van Jaeger-LeCoultre, zou het geen verrassing moeten zijn dat je minstens € 20.000,- zou moeten betalen om één ​​van hun stukken te bemachtigen.


7. Longines – 1832

Longines HydroConquest

Longines HydroConquest

Het merk Longines is in 1832 opgericht door August Agassiz en twee anderen. Zelfs tijdens de begindagen stond Longines al bekend om zijn indrukwekkende uurwerken. Longines was zelfs in staat om zijn eigen chronograafuurwerk te creëren, slechts een paar decennia na de oprichting van het bedrijf.

Van de 21 horlogelijnen die Longines aanbiedt, zijn enkele van de meest populaire series de Master, de HydroConquest en de Heritage Classic.

Met een totaal van 908 modellen in de huidige catalogus is de selectie uurwerken in het arsenaal van Longines echt enorm. Als zodanig is de prijsklasse van deze horloges vrij breed, variërend van ongeveer € 3.000,- tot meer dan € 20.000,-, afhankelijk van de gebruikte materialen, de reputatie van het stuk en meer.


6. Baume et Mercier – 1830

Baume et Mercier Clifton Club

Baume et Mercier Clifton Club

Het verhaal van Baume et Mercier gaat terug tot 1830. Wat begon als een kleine horlogedealer, werd uiteindelijk een zeer gerespecteerd merk in de branche.

Baume et Mercier heeft naam gemaakt door zeer nauwkeurige uurwerken te produceren. Zijn horloges waren zo nauwkeurig dat ze in 1892 precisie-tijdmetingen van het Kew Observatory wonnen, een record dat meer dan tien jaar lang onbetwist bleef.

In de loop der jaren heeft het merk zich alleen maar verder onderscheiden door meer prijzen te winnen, zoals de prestigieuze Poinçon de Genève in 1919 en de Gouden Roos van Baden-Baden.

Vandaag de dag Baume et Mercier biedt een prachtige selectie horloges, met de meest populaire keuzes uit de Clifton Club- en Classima-collecties.

Bij Baume et Mercier vind je ongetwijfeld het perfecte horloge, aangezien het een vrij uitgebreide line-up heeft. De meeste modellen van dit merk vallen binnen de prijsklasse van € 1.000,- tot € 5.000,-


5. Girard-Perregaux – 1791

Girard-Perregaux Laureato

Girard-Perregaux Laureato

De volgende vermelding op deze lijst van oudste horlogemerken is Girard-Perregaux, opgericht in 1791. Het merk staat vooral bekend om zijn race-chronografen, die in de jaren ’50 en ’60 het toneel domineerden.

Girard-Perregaux heeft momenteel vijf collecties onder zijn riem, waarvan de Laureato en de Competizione de meest populaire zijn.

Deze horloges hebben een prijsklasse van ongeveer € 5.000,- tot meer dan € 15.000,-, wat redelijk is voor zo’n gerenommeerd merk.


4. Bréguet – 1775

Bréguet Classique

Bréguet Classique

Vervolgens is er Breguet, opgericht door Abraham-Louis Breguet in 1775. Dankzij zijn vaardigheden kende Breguet’s zakelijke onderneming veel succes. Hij was in staat uurwerken te maken die echt de interesse van mensen wekten, zowel gewone mensen als de elite.

Er wordt gezegd dat zelfs royals uiteindelijk beschermheren werden van de creaties van Breguet, wat te verwachten is van een van de oudste horlogemerken van dit moment.

Het merk biedt acht verschillende collecties die elk op zich even geweldig zijn. De meer bekende horlogelijnen van Breguet zijn echter de Tradition en Classique.

De horloges in elk van deze collecties hebben allemaal dezelfde typische, bijna vorstelijke esthetiek die kenmerkend is voor Breguet-horloges.

Voor degenen die geïnteresseerd zijn, de horloges in de Breguet-catalogus variëren doorgaans van ongeveer € 5.000,- tot meer dan € 10.000,-.


3. Vacheron Constantijn – 1755

Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin

Behalve dat het één van de oudste horlogemerken ter wereld is, is Vacheron Constantin een legendarische, zeer gevestigde naam in de Haute Horology. Dit merk is één van de Holy Trinity of Watches genoemd, naast Patek Philippe en Audemars Piguet.

Ook al heeft Vacheron Constantin zich al ruimschoots bewezen, het merk blijft met elk uurwerk dat het uitbrengt de verwachtingen overtreffen.

Op dit moment biedt Vacheron Constantin negen verschillende collecties, waaronder Patrimony, Overseas en Historiques. de meest populaire modellen van het merk zijn de Patrimony Perpetual Calendar Ultra-Thin Ref. 43175 en de Overseas World Time Ref. 7700V.

Als je klaar bent om jeeigen Vacheron Constantin-uurwerk te kopen, wees dan voorbereid, want de modellen variëren van ongeveer € 22.000,- tot meer dan € 200.000,-


2. Favre-Leuba – 1737

Favre Leuba Sky Chief

Favre Leuba Sky Chief

Het tweede bedrijf op deze lijst is Favre-Leuba, dat in 1737 is opgericht door Abraham Favre. Net als de meeste begon dit merk als een kleine werkplaats gewijd aan het maken van horloges.

Het bedrijf breidde geleidelijk in omvang uit. Vanaf het allereerste begin hebben de passie en toewijding van het merk aan het uurwerkambacht het mogelijk gemaakt om uurwerken te creëren die hun tijd ver vooruit waren, zowel qua ontwerp als qua functionaliteit.

De huidige line-up van Favre-Leuba bestaat uit slechts twee hoofdcollecties, namelijk de Raider- en Chief-serie. Hoe dan ook, elk model dat Favre-Leuba aanbiedt, dient als een weerspiegeling van hoe zij ambitie en innovatie waarderen.

Als luxe horlogemerk biedt Favre-Leuba haar horloges eigenlijk tegen relatief toegankelijke prijzen aan. Je hebt slechts ongeveer € 2.000,- tot € 5.000,- nodig om een ​​Favre-Leuba-uurwerk in handen te krijgen.


1. Blancpain – 1735

Blancpain

Blancpain

Wat begon als een eenmansteam, dankzij Jehan-Jacques Blancpain, werd uiteindelijk een gerenommeerd horlogebedrijf bij de voorhoede van de industrie. Behalve dat het bekend staat als een van de oudste horlogemerken ter wereld, staat Blancpain ook hoog aangeschreven vanwege zijn meesterlijke manier om zowel traditie als innovatie in al zijn modellen te laten zien.

Op dit moment is Blancpain momenteel een bedrijf onder de Swatch Group, samen met vele andere opmerkelijke horlogemakers. Tot de populairste horlogecollecties van vandaag behoren de Fifty Fathoms, de Villeret en de Métiers d’Art.

Alle drie de horlogelijnen bieden verschillende vormen van uitstekend vakmanschap, waarbij de ene draait om duiken, de andere focust op elegante complicaties en de andere draait om kunst.

Als je geïnteresseerd bent in een horloge van Blancpain, wees dan bereid om minimaal € 10.000,- uit te geven.

Top 20 oudste horlogemerken ter wereld


Top 20 oudste horlogemerken ter wereld

 1. Blancpain – 1735
 2. Favre-Leuba – 1737
 3. Vacheron Constantijn – 1755
 4. Bréguet – 1775
 5. Girard-Perregaux – 1791
 6. Baume en Mercier – 1830
 7. Longines – 1832
 8. Jäger-LeCoultre – 1833
 9. Patek Philippe – 1839
 10. Ulysse-Nardin – 1846
 11. OMEGA – 1848
 12. Tissot – 1853
 13. TAG Heuer – 1860
 14. Zenit – 1865
 15. IWC Schaffhausen – 1868
 16. Audemars Piguet – 1875
 17. Seiko – 1881
 18. Breitling – 1884
 19. Certina – 1888
 20. Cartier – 1904

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie