, , ,

Top 25 beroemdste Canadezen

Wayne Gretzky - Top 25 beroemdste Canadezen

Beroemdste Canadezen

Canada kent een aantal wel zeer wereldwijd bekende mensen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Canada op deze website.


Top 25 beroemdste Canadezen

Bron: www.insider.com (2016)


25. Shania Twain, zangeres

Shania Twain

Shania Twain

Twain groeide op in een klein stadje in Ontario en domineert nu de wereld van de countrymuziek. Ze heeft sterren op de Walks of Fame van zowel Hollywood als Canada.


24. Jim Carrey

Jim Carrey

Jim Carrey

Carrey is één van de meest succesvolle Canadese komieken, hij domineerde de jaren negentig met “Dumb & Dumber” en “Ace Ventura”.

Hij heeft gezegd dat als zijn carrière in de showbusiness niet zou slagen, hij waarschijnlijk in een staalfabriek in Hamilton, Ontario zou werken.


23. Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

Ryan Reynolds

In 2016 draaide Reynolds de enorm succesvolle bewerking van “Deadpool” in zijn geboorteplaats Vancouver, waardoor Canada de eer kreeg voor de held. Hierna ging het alleen maar bergopwaarts.


22. William Shatner

William Shatner

William Shatner

Shatner heeft een enorme bijdrage geleverd aan de wereld van sci-fi, altijd herinnerd voor het spelen van Captain Kirk in ‘Star Trek’.


21. Arcade Fire

Arcade Fire

Arcade Fire

De band, een mix van Canadezen en Amerikanen, kent Montreal als thuisbasis. Ze zijn een van de coolste muzikale acts die in tijden uit Canada.


20. James Cameron

<yoastmark class=

James Cameron is één van de meest succesvolle regisseurs aller tijden, verantwoordelijk voor ‘The Terminator’, ‘Titanic’ en ‘Avatar’. Hij is één van de beste Canadese regisseurs.


19. Morley Safer

Morley Safer

Morley Safer

De overleden legendarische journalist werkte van 1970 tot aan zijn dood in mei 2016 aan “60 Minutes”. Hij begon zijn journalistieke carrière bij verschillende kleine kranten in Canada.


18. Gordie Howe

Gordie Howe

Gordie Howe

Howe bracht het grootste deel van zijn lange en legendarische ijshockeycarrière niet ver van de Canadese grens door als speler van de Detroit Red Wings. Hij blijft één van de grootste aller tijden en een Canadees icoon.


17. Tim Horton

Tim Horton

Tim Horton

Horton was in zijn tijd een legendarische ijshockeyster. Maar wat nog belangrijker is, hij was mede-oprichter van Tim Hortons, de koffie- en donutketen die groter is dan zowel McDonald’s als Starbucks in Canada.


Zie hier: wat zijn de ingrediënten van de friet van McDonald’s?


16. Jason Jones & Samantha Bee

Jason Jones en Samantha Bee waren al getrouwd voordat een van hen hun lange en succesvolle ambtstermijn als “Daily Show” -correspondenten begon. Het blijven trotse Canadezen die in New York wonen, en Bee heeft het ’s avonds laat overgenomen.


15. Mike Myers

Mike Myers

Mike Myers

Je kunt Myers bedanken voor zowel Austin Powers als ‘Wayne’s World’.


14. Neil Young

Neil Young

Neil Young

Young staat bekend om zijn activisme in de Amerikaanse politiek, maar hij groeide eigenlijk op in Ontario. Hij is ook een van de meest getalenteerde folkmuzikanten aller tijden. Hij is verantwoordelijk voor klassiekers als ‘Old Man’ en ‘Heart of Gold’.


13. Seth Rogen

Seth Rogen

Seth Rogen

Terwijl de meeste grappige Canadezen zich rond Toronto lijken te verzamelen, werd Seth Rogen volwassen in Vancouver samen met zijn beste vriend en schrijfpartner Evan Goldberg. Bijna elke film die hij heeft geschreven heeft minstens één verwijzing naar Canada.


12. Drake

Drake

Drake

Hoe groot hij ook is, Drake blijft een loyale Canadees en een diehard Toronto Raptors-fan.


11. Dan Aykroyd

Dan Aykroyd

Dan Aykroyd

Aykroyd was een van de opvallende originele leden van de originele cast van “Saturday Night Live”. Bovendien is hij de ene helft van de Blues Brothers, en ook een Ghostbuster.


Zie hier de Top 100 beste blues artiesten aller tijden.


10. Margaret Atwood

Margaret Atwood

Margaret Atwood

De Canadese romanschrijver en dichter is met recht een van de populairste en meest geprezen schrijvers ter wereld.


9. Martin Short

Martin Short

Martin Short

Short maakte deel uit van de groep Canadese komieken uit Second City die de enorm succesvolle sketchshow “SCTV” vormden. De positie van Short in de comedywereld blijft even sterk als altijd.


8. Justin Trudeau

Justin Trudeau

Justin Trudeau

Trudeau, de zoon van de grote Canadese premier Pierre Trudeau, is tijdens zijn ambtsperiode een internationale ster geworden. Hij wordt bewonderd om zowel zijn charmante persoonlijkheid als zijn vooruitstrevende overtuigingen.


7. Pierre Trudeau

Pierre Trudeau

Pierre Trudeau

Justin was niet de eerste Trudeau die wereldwijde opwinding veroorzaakte. Zijn vader Pierre, die tussen 1968 en 1979 en vervolgens tussen 1980 en 1984 premier van Canada was, wordt consequent gerangschikt als één van de beste leiders in de geschiedenis van het land.


Zie hier: de meest inspirerende leider ter wereld op dit moment is Theo Epstein (top 50)


6. Chris Hadfield

Chris Hadfield

Chris Hadfield

Hadfield is één van de meest populaire astronauten ter wereld en een ongelooflijk vermakelijke publieke figuur. Een paar jaar geleden bracht hij een cover uit van David Bowie’s “Space Oddity”.


5. Lorne Michaels

Lorne Michaels

Lorne Michaels

Michaels creëerde “Saturday Night Live” en runt het nog steeds tot op de dag van vandaag. Hij heeft ook talloze carrières gelanceerd, van Tina Fey tot Amy Poehler tot Will Ferrell.

Hij heeft ook mede-Canadezen zoals Mike Myers en wijlen Phil Hartman tot grote sterren in Amerika gemaakt.


4. Terry Fox

Terry Fox

Terry Fox

De naam van Fox is misschien niet over de hele wereld bekend, maar Terry Fox was een Canadese atleet. Hij kreeg de diagnose kanker en moest zijn rechterbeen laten amputeren.

Hij speelde rolstoelbasketbal en won meerdere kampioenschappen. In 1980 rende hij door Canada om geld in te zamelen voor kankeronderzoek. Hij haalde het van St. John’s, Newfoundland naar Thunder Bay, Ontario toen de kanker zich naar zijn longen verspreidde.

Hij is de jongste persoon ooit benoemd tot lid van de Orde van Canada. Tot op de dag van vandaag blijft hij een held voor het land.


3. Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell

Alexander Graham Bell

De in Schotland geboren wetenschapper en uitvinder deed zijn beste werk terwijl hij in Canada woonde: hij vond de eerste werkende telefoon uit. Je kunt hem bedanken voor het effenen van het pad naar de iPhone, waarop je dit waarschijnlijk leest.


2. Celine Dion

Celine Dion

Celine Dion

Tussen Arcade Fire en Celine Dion lijkt Quebec buitengewoon muzikaal talent voort te brengen.

Dion blijft een van de meest populaire en invloedrijke zangeressen ter wereld, maar ze zal voor altijd het best herinnerd worden voor het zingen van het officiële volkslied van ‘Titanic’.


1. Wayne Gretzky

Wayne Gretzky

Wayne Gretzky

Gretzky heeft niet voor niets de bijnaam The Great One. Hij heeft meer goals en assists dan welke NHL-speler in de geschiedenis dan ook.

Gretzky speelde voor meerdere teams, maar hij is misschien het best bekend als lid van Alberta’s Edmonton Oilers. Hij vond het spel opnieuw uit en is een nationale held.

Wayne Gretzky


Top 25 beroemdste Canadezen

 1. Wayne Gretzky
 2. Celine Dion
 3. Alexander Graham Bell
 4. Terry Fox
 5. Lorne Michaels
 6. Chris Hadfield
 7. Chris Hadfield
 8. Pierre Trudeau
 9. Justin Trudeau
 10. Martin Short
 11. Margaret Atwood
 12. Dan Aykroyd
 13. Drake
 14. Seth Rogen
 15. Neil Young
 16. Mike Myers
 17. Jason Jones & Samantha Bee
 18. Tim Horton
 19. Gordie Howe
 20. Morley Safer
 21. James Cameron
 22. Arcade Fire
 23. William Shatner
 24. Ryan Reynolds
 25. Jim Carrey

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie