, ,

Top 25 grootste DC Comics superschurken

Top 10 grootste DC Comics-superschurken

Grootste DC Comics superschurken

De nummer één kun je ook vinden in de 25 beste schurken in films aller tijden. Verder is het het mooi overzicht wat ontstaan is uit de meest donkere en duistere breinen van verschillende striptekenaars. Lees meer…

Website: www.dccomics.com


Lees hier ->>> meer over literatuur op deze website.


Top 25 grootste DC Comics superschurken


25. Penguin
24. Brainiac
23. Killer Frost
22. Atrocitus
21.Professor Zoom
20. Mad Hatter
19. Deadshot
18. Mister Mxyzptlk
17. Ares
16. Mr. Freeze
15. Scarecrow
14. General Zod
13. Two-Face
11. Black Adam


Top 10 grootste DC Comics superschurken


10. The Riddler

The Riddler

The Riddler


Hij is buitengewoon intelligent, berekenend, gestoord, krankzinnig, verfijnd en geweldig! Hoewel hij niet het type schurk is dat het gevecht aangaat, tenzij er geen andere mogelijkheid is, is het zijn intelligentie dat hem uniek maakt. Hij test Batmans detectivevaardigheden en heeft zelfs de strijd aangegaan met de Flash, Green Arrow en zelfs de Justice League!

De intelligentie van de Riddler doet niet onder van die van Batman.


9. Poison Ivy

Poison Ivy

Poison Ivy


Deze dame is meestal de tegenstander van de superheld Batman. Poison Ivy is in staat om de meerderheid van haar tegenstanders te slim af te zijn. Ook ze kan haar charmes gebruiken in tegenstelling tot de meeste anderen, ze kan je doden als je haar aanraakt. Ze heeft controle over alle planten en kan mannen manipuleren om haar bevelen uit te voeren.

Poison Ivy staat bekend als een van ’s werelds prominentste ecoterroristen. Ze gebruikt giffen uit planten en uit haar eigen lichaam voor haar criminele doeleinden. Met deze giffen heeft ze onder anderen Batman en Superman al eens in haar macht gekregen. Ivy werkt geregeld samen met Harley Quinn.

Ivy was aanvankelijk niet echt populair en werd maar zelden gebruikt in de Batmanstrips. Haar populariteit steeg toen het feminisme toenam, en er behoefte was aan meer sterke onafhankelijke vrouwelijke schurken. Ivy nam toen de rol van de steeds sympathieker wordende Catwoman over als Batmans primaire vrouwelijke tegenstander.


8. Doomsday

Doomsday

Doomsday


Hij is vooral bekend en berucht als het wezen dat Superman vermoordde in de verhaallijn The Death of Superman uit 1993. Doomsday is net als Superman afkomstig van de planeet Krypton. Hier is hij gemaakt als een kunstmatig wezen. De menselijke Kryptonianen waren toen nog niet de dominante soort op de planeet.

Krypton was in de tijd dat Doomsday is gemaakt nog een wrede harde wereld waarin alleen de sterksten overleefden. Doomsdays schepper was een mysterieuze alien genaamd Bertron, die de ultieme levensvorm wilde maken. Hiervoor experimenteerde hij met huidige bewoners van de planeet, en onderwierp hen aan een proces van klonen en versnelde evolutie. Continu onderwierp hij zijn creaties aan een test, en als de levensvorm hierbij stierf, gebruikte hij diens restanten voor verder onderzoek.

Na tientallen jaren werk resulteerde het onderzoek in het wezen Doomsday. Doomsday was in staat zichzelf razendsnel aan te passen aan alle omstandigheden. Indien hij stierf, kon hij zichzelf weer tot leven brengen.


7. Bane

Bane

Bane


Dit is een complex personage. In eerste instantie is hij een superschurk, maar soms hielp hij Batman juist met het verslaan van onder andere een paar drugsbaronnen. Bane is sinds zijn introductie een vast personage in veel andere Batman-media.

Banes echte naam is niet bekend. Hij bracht de eerste jaren van zijn leven door in een beruchte gevangenis waar hij zijn vaders gevangenisstraf moest voortzetten. In de gevangenis begon hij te trainen en las zo veel mogelijk boeken. Toen hij nog maar acht jaar oud was maakte Bane zijn eerste slachtoffer.

Bane kroonde zichzelf uiteindelijk tot de koning van de gevangenis. Ondanks de omstandigheden waarin hij verkeerde wist hij veel te leren. De gevangenisbewakers ontdekten wat Bane aan het doen was, en dwongen hem om deel te nemen aan een experiment voor het uittesten van een drug genaamd Venom. Alle andere personen op wie dit was getest waren omgekomen door de gevolgen. Bane overleefde de behandeling wel, en het mengsel gaf hem bovenmenselijke kracht. Bane ontdekte al snel dat zijn lichaam nu afhankelijk was geworden van het Venom. Om de 12 uur moest hij een nieuwe dosis innemen via slangen die direct waren verbonden met zijn hersenen.


6. Catwoman

Catwoman

Catwoman


Selina Kyle is gecreëerd door Bob Kane en Bill Finger, en voornamelijk te zien in Batman-verhalen. Haar eerste optreden was in Batman #1 (lente 1940). Catwoman is zeer atletisch. Ze heeft training gehad in acrobatiek en vele vechtsporten. Ze staat bekend om haar snelle ontsnappingen, katachtige reflexen, balans en flexibiliteit.

Aanvankelijk droeg Catwoman geen speciaal kostuum. In de strips erna heeft ze veel verschillende kostuums gebruikt, waaronder een in de kleur groen. Haar meest bekende kostuum is een strak zwart leren pak.

Catwoman heeft veel verschillende wapens gebruikt, maar haar favoriet is een zweep.


Top 5 grootste DC Comics superschurken


5. Sinestro

Sinestro

Sinestro


Thaal Sinestro is bedacht door John Broome en Gil Kane. Sinestro is de voormalige mentor en aartsvijand van Hal Jordan, alias de superheld Green Lantern. Hij beging vele wandaden, waaronder het uitmoorden van hele planeten. Sinestro is ook gevangen en ter dood veroordeeld, maar wist zelfs de dood te slim af te zijn door zijn bewustzijn over te brengen op de centrale krachtbron van de Green Lanterns. Hier werd hij verslagen door Hal Jordan,en zou voortaan als geest opgesloten blijven in de krachtbron.


4. Deathstroke

Deathstroke

Deathstroke


Hij is bedacht door Marv Wolfman en George Pérez en is een huursoldaat en moordenaar die als eerste verscheen in The New Teen Titans (vol 1) #2. Later verscheen hij ook als Batman schurk. Vanwege zijn populariteit kreeg Deathstroke zijn eigen serie, Deathstroke the Terminator, in 1991.

Slade Wilson was de beste soldaat in het leger tot het moment waarop er experimenten op hem werden uitgevoerd. Hij veranderde in een supersoldaat met extra kracht, uithoudingsvermogen en genezende krachten. Toen hij op een oneervolle manier werd ontslagen, werd hij ’s werelds meest moorddadige huurling en kreeg hij de naam Deathstroke toebedeeld. Deathstroke beheerst de vechttechnieken als geen ander en is een uitstekende scherpschutter waardoor hij zelfs voor de sterkste Superhelden een bedreiging vormt.


Top 3 grootste DC Comics superschurken


3. Lex Luthor

De huidige Lex Luthor

De huidige Lex Luthor


Alexander ‘Lex’ Luthor is miljardair, gekke wetenschapper met een groot ego. Hij ziet zichzelf als een held en gelooft dat hij de wereld zou kunnen redden als Superman er niet was. Lex Luthor heeft vele verschillende rollen gespeeld in de Supermanverhalen. Aanvankelijk was hij het stereotype van een gestoorde wetenschapper, toen een verbitterde geleerde die Superman de schuld gaf van het ongeluk waarbij hij kaal werd. Tegenwoordig is hij een corrupte en steenrijke zakenman.

Zie hier ook de bekendste superhelden, een top 10 met beelden.


2. Darkseid

Darkseid

Darkseid


Deze superschurk is vooral een tegenstander van Superman. Het personage is bedacht door Jack Kirby als onderdeel van de Fourth World stripserie. Hij maakte zijn debuut in Superman’s Pal Jimmy Olsen #134 (november 1970).

Darkseid is geobsedeerd door het vinden van de Anti-Life Equation waarmee hij het universum zou kunnen veroveren. Zijn grootste drijfveer voor het veroveren van het universum is dat hij dan de vrije wil kan elimineren en zo het universum herscheppen zoals hij het graag ziet. Daar Darkseid ervan overtuigd is dat mensen de sleutel tot de Anti-Life Equation bezitten, zet hij zijn zinnen voornamelijk op de Aarde.


1. The Joker

The Joker's debuut in Batman #1 (25 april 1940)

The Joker’s debuut in Batman #1 (25 april 1940)


Hij is ook de meest interessante superschurk. The Joker heeft een hele reeks trucs voor Batman en verveelt nooit. Hij is geweldig en net zo geniaal als de Batman.

De Joker is een psychopaat met een bleek uiterlijk: hij heeft een witte huid, groen haar, en altijd een glimlach op zijn gezicht. Het uiterlijk van de Joker is gebaseerd op het hoofdpersonage van de film The Man Who Laughs (1928).

Een gegeven dat altijd aanwezig is in de achtergrondverhalen van de Joker is dat hij zo geworden is omdat hij in een vat met zuur gevallen is. Dit zuur bleekte zijn huid en brandde (in sommige versies) een eeuwige glimlach op het gezicht van de Joker. De glimlach is soms te wijten aan pogingen tot chirurgisch herstel van een zogenaamde ‘Glasgow smile’ (opengesneden wangen). De Joker vertelt zelf ook voortdurend andere verhalen over zijn mysterieuze origine, en weet mogelijk zelf niet meer precies welk van deze verhalen echt gebeurd is.

The Joker:

‘I got the world in my hands I got the whole world in my, pants!’

De film The Joker is ook één van 50 succesvolste films 2020.


Top 25 grootste DC Comics superschurken

 1. The Joker
 2. Darkseid
 3. Lex Luthor
 4. Deathstroke
 5. Sinestro
 6. Catwoman
 7. Doomsday
 8. Poison Ivy
 9. The Riddler
 10. Black Adam
 11. Two-Face
 12. General Zod
 13. Scarecrow
 14. Mr. Freeze
 15. Ares
 16. Mister Mxyzptlk
 17. Deadshot
 18. Mad Hatter
 19. Professor Zoom
 20. Atrocitus
 21. Killer Frost
 22. Brainiac
 23. Penguin

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie