Top 25 meest taaie dieren ter wereld

Honingdas: Meest taaie dieren ter wereld
Honingdas: Meest taaie dieren ter wereld

Meest taaie dieren ter wereld

Ze kunnen een stootje hebben, ze hebben niet zo veel last van extreme kou of hitte en ze eten van alles deze dieren. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over dieren op deze website.


Top 25 meest taaie dieren ter wereld

Bron: www.esquire.com


25. Vijfstreepschorpioen

Vijfstreepschorpioen
Vijfstreepschorpioen

De vijfstreepschorpioen is één van de giftigste schorpioenen ter wereld. Deze schorpioen komt voor in Noord-Afrika, het Nabije Oosten en op het Arabisch Schiereiland.


24. Sneeuwgeit

Sneeuwgeit
Sneeuwgeit

De sneeuwgeit is een groot hoefdier uit de Rocky Mountains. Ondanks zijn naam is hij nauwer verwant aan de gems dan aan de geit. Om die reden wordt hij soms ook sneeuwgems genoemd.

’s Zomers leeft hij tot op 4000 meter hoogte, ’s winters is hij lager te vinden in de alpenweiden tot aan de rand van de boomgrens en zelfs in de dalen.


23. Zwarte mamba

Black Mamba, dodelijkste slangen
Slangen

De naam ‘zwarte mamba’ is afkomstig van de blauwzwarte kleur van de binnenzijde van zijn bek en dus niet van zijn uiterlijk.

Deze slang staat bekend om zijn extreme giftigheid waardoor een beet dodelijk kan aflopen als deze niet binnen zeer korte tijd medisch behandeld wordt. Het gif werkt verlammend en kan de ademhaling stoppen.

De beet van een zwarte mamba wordt ook wel ‘kiss of death’ genoemd. De zwarte mamba komt voor in het zuidelijke deel van Afrika. De habitat bestaat uit vochtige tropische en subtropische bossen, zowel in laaglanden als in bergstreken, tropische en subtropische bossen, savannen, scrublands en graslanden.

De slang verplaatst zich in laaghangende takken of op de bodem, en gebruikt het hol van een ander dier soms als permanente schuilplaats. Het voedsel bestaat voornamelijk uit kleine zoogdieren en vogels.

Zie hier de top 10 dodelijkste dieren op aarde.


22. Weta

Weta
Weta

Weta’s zijn relatief grote insecten; sommige Wetasoorten behoren tot de grootste en zwaarste ter wereld. De meeste soorten zijn endemisch in Nieuw-Zeeland. Ook komen er soorten voor in Australië, Afrika, Zuid- en Midden-Amerika. Het zijn nachtdieren en alleseters.


21. dromedaris

Dromedaris
Dromedaris

De dromedaris of eenbultige kameel is een grote kameelachtige, die enkel in gedomesticeerde vorm kan worden aangetroffen. De dromedaris wordt regelmatig gebruikt als last- en rijdier in woestijngebieden.


20. Leeuw

Leeuw
Leeuw

De grootte en de manen van het mannetje geven het dier een imposant uiterlijk, waardoor de leeuw in grote delen van de wereld bekendstaat als de koning der dieren. In Europa heeft hij deze rol overigens pas in de loop van de middeleeuwen overgenomen van de bruine beer.

Zie hier de top 10 meest spectaculaire aanvallen van leeuwen op mensen.


19. Harpij

Harpij
Harpij

De harpij is een roofvogel behorend tot de familie havikachtigen. Het is de grootste soort van de groep der kuifarenden en de enige soort uit het geslacht Harpia.

Allerlei middelgrote dieren, zoals apen, luiaards, boomstekelvarkens, kleine beren, toekans, papegaaien, leguanen en slangen vormen het voedsel van de harpij. De sterke poten en klauwen zijn zeer geschikt om deze dieren uit de bomen te grijpen.

De harpij is een bewoner van het laaglandregenwoud in Midden- en Zuid-Amerika met als kerngebied het Amazoneregenwoud van Brazilië en Peru.


18. Siberische tijger

Siberische tijger
Siberische tijger

De Siberische tijger is een zeer zeldzame ondersoort van de tijger. De Siberische tijger staat ook wel bekend onder de naam amoertijger, Koreaanse tijger, Mantsjoerijse tijger, Noord-Chinese tijger of oessoeritijger, afhankelijk van waar deze voorkomt.


17. Mestkever

De mestkever: Sterkste dieren ter wereld - De top 10
De mestkever: Sterkste dieren ter wereld – De top 10

De mestkevers zijn een informele groep van kevers die mest eten als larve of imago, er zijn zo’n 5000 soorten. De in Nederland en België bekendere soorten komen uit de familie Geotrupidae.


16. Gorilla

Gorilla
Gorilla

De gorilla’s zijn een geslacht van Afrikaanse mensapen die tot de orde primaten (Primates) behoren, met twee soorten. Het zijn de grootste nog levende primaten. De gorilla is een herbivoor die leeft in de Centraal- en West-Afrikaanse regenwouden.

Gorilla’s leven voornamelijk op de bosbodem. Het mannetje heeft een hoogte van tussen de 1,65 m en 1,90 m, en weegt tussen de 140 en 210 kg. Vrouwelijke gorilla’s wegen ongeveer de helft.


15. Anaconda

Groene Anaconda
Groene Anaconda

De anaconda heeft een groene tot bruine kleur en grote, ronde, donkere vlekken over het gehele lichaam. De slang is een bewoner van vochtige regenwouden in noordelijk Zuid-Amerika.

Het is een waterminnende soort; vooral de oudere exemplaren bewegen zich voornamelijk zwemmend voort. Het voedsel bestaat uit allerlei dieren zoals zoogdieren, vogels en andere reptielen.

De anaconda kan grote prooidieren aan zoals herten en krokodilachtigen. Volwassen exemplaren hebben geen natuurlijke vijanden meer. De soort wordt bedreigd door de mens: de huid en het vlees van de slang zijn veel geld waard.

Zie hier de giftigste dieren ter wereld.


14. Tarantulahavik

Tarantua
Tarantua

Een tarantulahavik is een spinwesp (Pompilidae) die op vogelspinnen jaagt. Ze zijn één van de grootste sluipwespen en gebruiken hun angel om hun prooi te verlammen voordat ze hem als levend voedsel naar een broednest slepen.

De wereldwijde verspreiding van tarantulahaviken omvat gebieden van India tot Zuidoost- Azië , Afrika , Europa , Australië en Noord- en Zuid- Amerika.


13. Kogelmier

Kogelmier
Kogelmier

De kogelmier komt voor in Midden- en Zuid-Amerika. Ze leven meestal onder de grond tussen boomstammen. De mier is tamelijk agressief en zal bij een confrontatie met de mens niet schromen om te steken.

Het gif van de mier is uitzonderlijk krachtig in vergelijking tot dat van andere mieren


12. Jaguar

Jaguar
Jaguar

De jaguar (Panthera onca) is een roofdier uit de familie van de katachtigen. De jaguar komt voor in Midden-Amerika en een groot deel van Zuid-Amerika. Hij lijkt oppervlakkig sterk op de luipaard, maar is zwaarder gebouwd en heeft een forsere rozettentekening.

Vrijwel ieder dier dat in het leefgebied van de jaguar voorkomt, vormt een potentiële prooi voor dit roofdier. Jaguars zijn carnivoren en voeden zich algemeen met de prooidieren die in een bepaald gebied het meest voorkomen.

Op grond levende zoogdieren zoals pekari’s en herten hebben echter de voorkeur, maar ook tapirs, apen, opossums, gordeldieren, luiaards, miereneters, allerlei knaagdieren zoals agouti’s, stekelvarkens, ratten en capibara’s, op grond nestelende vogels, kikkers, kaaimannen, schildpadden, vissen, eieren en zelfs reuzenslangen maken deel uit van het menu.

De jaguar is de enige grote kat die regelmatig reptielen doodt om ervan te leven.


11. Neushoorn

Zwarte neushoorn
Zwarte neushoorn

De neushoorns (Rhinocerotidae) zijn een familie van grote zoogdieren die heden ten dage vijf soorten telt die voorkomen in Afrika en Azië. De neushoorn heeft een krom naar achteren groeiende hoorn net achter het beweeglijke deel van de neus.

Elke soort kan per dag wel 100 liter drinken en tientallen kilo’s eten. Het voedsel verschilt per soort.

Neushoorns die in Afrika leven zijn vooral grazers; ze eten vooral stevig gras of takjes, terwijl Aziatische soorten stevige, grote takken verorberen. De Sumatraanse neushoorn staat bekend om zijn zeer gevarieerde dieet, met allerlei soorten vruchten.


Top 10 Meest taaie dieren ter wereld


10. Zeekrokodil

 

Zeekrokodil
Zeekrokodil

De zeekrokodil, ook wel kamkrokodil of zoutwaterkrokodil genoemd, is de grootste vertegenwoordiger van de nog levende krokodilachtigen en daarmee het grootste nog levende reptiel.

In Bunawan (Filipijnen), is in 2011 de tot dan toe grootste zeekrokodil ooit gevangen. Hij woog 1075 kilo en was 6,40 meter lang. Het dier werd overgebracht naar een natuurpark, waar hij een toeristische attractie werd.

De krokodil, Lolong genoemd, werd gevangen nadat hij meerdere slachtoffers had gemaakt onder de plaatselijke bevolking.


9. Nijlpaard

Nijlpaard
Nijlpaard

Het nijlpaard is de grootste en algemeenste soort uit de familie der nijlpaarden. De andere soort is het dwergnijlpaard. Het is tevens een van de grootste landzoogdieren. Slechts de olifanten en sommige neushoornsoorten zijn groter.

Nijlpaarden leven in en om het water, in rivieren, plassen, meren en moerassen in een groot deel van Afrika. Ze komen oorspronkelijk in ieder gebied voor waar voldoende water is om in te baden en gras om van te grazen.

In bergen kunnen ze tot op 2000 meter hoogte worden gevonden.


8. Komodovaraan

Komodovaraan
Komodovaraan

De komodovaraan is een van de bekendste hagedissen vanwege de aanzienlijke lengte; tot wel 3 meter lang. Het is dan ook de grootste hagedis ter wereld. De komodovaraan eet naast levende prooien ook wel aas. Veel van de kadavers die gegeten worden zijn indirect door de varaan gedood.

De komodovaraan wordt daarom beschouwd als een carnivoor en een alfapredator, die aan de top staat van het ecosysteem. Vrijwel alle hagedissen worden door verschillende dieren gegeten, maar de komodovaraan heeft, eenmaal volwassen, geen natuurlijke vijanden.

De komodovaraan komt voor in het zuidoostelijke deel van Indonesië en leeft op het eiland Komodo alsook in enkele reservaten op het grotere eiland Flores en enkele kleinere omliggende eilanden.


7. Tasmaanse duivel

Tasmaanse duivel
Tasmaanse duivel

De Tasmaanse duivel is een zeer vraatzuchtig vleesetend buideldier uit de familie echte roofbuideldieren. Ze zijn voornamelijk te vinden op het Australische eiland Tasmanië.


6. Kafferbuffel

Kafferbuffel
Kafferbuffel

De kafferbuffel is een Afrikaans rund. Het dier maakt deel uit van de ‘De Grote Vijf’, naast de leeuw, het luipaard, de neushoorn en de olifant.

De kafferbuffel heeft een slechte reputatie. Hij is onvoorspelbaar en kan gevaarlijk zijn voor jagers en mensen die te dichtbij komen, soms met de dood tot gevolg. Meestal loopt het dier echter weg bij gevaar.


5. Afrikaanse olifant

Afrikaanse olifant
Afrikaanse olifant

Tegenwoordig bestaan er nog twee soorten Afrikaanse olifanten, die allebei afstammen van de twee miljoen jaar geleden uitgestorven Loxodonta adaurora. De soorten uit dit geslacht behoren tot de grootste hedendaagse landdieren op aarde. De stier van de savanneolifant (Loxodonta africana) kan meer dan 6 ton zwaar worden.

Zie hier de grootste dieren ter wereld.


4. IJsbeer

Top 10 grootste roofdieren die op het land leven
IJsbeer

De ijsbeer of poolbeer is een grote geelwitte beer, die langer en groter is dan de andere beren. De ijsbeer komt enkel voor in en rond het noordpoolgebied. Hij is het meest vleesetend van alle beren, en leeft vooral van zeehonden.

Zie hier de top 10 grootste roofdieren die op het land leven.


Top 3 Meest taaie dieren ter wereld


3. Beerdiertje

Beerdiertje
Beerdiertje

De beerdiertjes zijn een stam van minuscule meercellige dieren. Beerdiertjes bereiken een lichaamslengte van ongeveer een halve millimeter en een breedte van ongeveer 1/5 millimeter.

Beerdiertjes worden beschouwd als de veerkrachtigste en moeilijkst uitroeibare dieren op aarde.

Ze overleven extreme temperaturen en kunnen lange tijd zonder voedsel en water. Ze overleven zelfs bij gebrek aan zuurstof en weerstaan hoogenergetische straling.


2. Keizerspinguïn

Keizerspinguïn
Keizerspinguïn

De lichaamslengte van een keizerspinguïn bedraagt gemiddeld ongeveer 110 cm en het gewicht 22 tot 37 kg. Keizerspinguïns worden ongeveer 20 jaar oud, hoewel ook leeftijden tot 40 jaar gemeld zijn.

Ze eten schaaldieren (zoals krill), inktvissen (voornamelijk pijlinktvissen) en vis. De pinguïns duiken 150 tot 550 meter diep om deze dieren te vangen. Daarbij kunnen ze tot 27 minuten onder water blijven en ‘vliegen’ ze als het ware door het water. Hun hartslag verlaagt daarbij van 70 tot 10 slagen per minuut en ze hebben ook een speciale hemoglobinestructuur die dit mogelijk maakt.


1. Honingdas

De honingdas of in het Afrikaans ratel is een grote marterachtige uit de woestijnen, savannen en bossen van Afrika en Azië. Hij wordt zo genoemd omwille van een vermeende voorliefde voor honing.

De honingdas is een stevige marterachtige met een lang lichaam, een grote kop met zeer kleine oren en krachtige kaken en korte poten.

Een eigenaardig kenmerk van de honingdas is het feit dat hij immuun is voor het gif van adders en een aantal andere slangen. Wanneer hij in een gevecht met een slang gebeten wordt voordat hij de kop van de slang afbijt, raakt hij bewusteloos door het gif, maar hij komt na ongeveer twee uur weer bij bewustzijn.

De honingdas komt voor in het grootste deel van Afrika, Arabië en Zuidwest-Azië oostwaarts tot in India. De honingdas is voornamelijk ’s nachts actief, maar soms ook in de schemering.

In een nacht kan hij 37 kilometer afleggen. Overdag rust hij in een zelfgegraven hol, een uitgegraven termietenheuvel of het hol van een aardvarken.

De honingdas is een opportunistische omnivoor. Hij eet ongewervelden als sociale insecten (bijen, termieten, mieren), wormen, schorpioenen, valdeurspinnen, mestkevers, kleine tot middelgrote zoogdieren als muizen, stekelvarkens en hazen, slangen, schildpadden, vogels, vissen, plantenwortels, knollen, wilde vruchten en aas. Ook vangt hij soms jonge of op andere wijze kwetsbare exemplaren van grotere dieren.

Hij is gespecialiseerd in ondergronds levende dieren, die verstopt zitten onder de harde grond. Met de grote klauwen graaft hij door harde grond en breekt hij harde bijennesten open.

Een geurstof uit de anaalklieren kan insecten bedwelmen, waardoor hij weinig last heeft van de angels van bijen en het gif van soldaatmieren en -termieten. De dikke huid voorkomt verdere hinder van insectengif.


Top 25 Meest taaie dieren ter wereld

1. Honingdas
2. Keizerspinguïn
3. Beerdiertje
4. IJsbeer
5. Afrikaanse olifant
6. Kafferbuffel
7. Tasmaanse duivel
8. Komodovaraan
9. Nijlpaard
10. Zeekrokodil
11. Neushoorn
12. Jaguar
13. Kogelmier
14. Tarantulahavik
15. Anaconda
16. Gorilla
17. Mestkever
18. Siberische tijger
19. Harpij
20. Leeuw
21. Kameel
22. Weta
23. Zwarte mamba
24. Sneeuwgeit
25. Vijfstreepschorpioen