Top 25 mooiste steden van Italië

Bologna - Top 25 mooiste steden van Italië
Bologna - Top 25 mooiste steden van Italië

Mooiste steden van Italië

Italië is mooi, vol met kunst en cultuur. Bezoek daarom zeker één of meer van deze steden. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over Italië op deze website.


Top 25 mooiste steden van Italië

Bron: www.wander-lush.org


10. Verona

Verona, tussen Milaan en Venetië, is een van de mooiste steden in het noorden van Italië. Deze stad is ongetwijfeld wereldwijd bekend dankzij het verhaal van Romeo en Julia.

De binnenstad van Verona staat sinds 2000 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

De Adige stroomt door Verona. Er zijn veel bruggen over deze rivier, zoals de Ponte Pietra, Ponte Catena, de Ponte Risorgimento, de Ponte Scaligero, de Ponte Vittoria, de Ponte Garibaldi, de Ponte Nuovo, de Ponte Navi en de Ponte Aleardi.


Zie hier de grootste Italiaanse bedrijven – De top 25


9. Matera

Matera heeft internationale faam verworven door zijn oude stad, de ‘Sassi di Matera’. De Sassi zijn ontstaan ​​in een prehistorische troglodietennederzetting en deze woningen worden beschouwd als een van de eerste menselijke nederzettingen ooit in wat nu Italië is.


8. Palermo

Palermo is een fascinerende stad aan zee die niet alleen mediterraan en zuidelijk maar soms ook oosters aandoet. De stad heeft vele mooie oude wijken, kleurrijke straatmarkten en een bijzondere sfeer.


Zie hier de Top 10 mooiste eilanden in de Middellandse Zee 2022.


7. Napels

Napels is een havenstad, de derde stad van Italië, en de grootste van de Mezzogiorno. De stad heeft een rijke geschiedenis, kunst en cultuur, wereldberoemde gastronomie en een eigen dialect, het Napolitaans.

Napels herbergt het theater San Carlo, het oudste nog steeds actieve operatheater van Europa, dat zijn hoogtijdagen beleefde voor 1861, de val van de Bourbons. Het theatergebouw heeft 2.900 plaatsen.

In de Via San Pietro a Majella 35, vlak bij de Chiesa San Pietro a Majella, is het Conservatorio di San Pietro a Majella di Napoli.


6. Milaan

Belangrijke oude gebouwen in Milaan zijn het Castello Sforzesco, gebouwd onder de hertogen van de familie Sforza, de Duomo (Dom), waarvan de bouw in totaal vijf eeuwen duurde, de aan Ambrosius, beschermheilige van Milaan, gewijde Sant’Ambrogio-basiliek en het klooster Santa Maria delle Grazie, waar da Vinci’s beroemde muurschildering van Het Laatste Avondmaal zich bevindt.


Zie hier de Top 10 lekkerste kazen uit Italië.


5. Trento

Uitzicht op Trento
Uitzicht op Trento

Trente was oorspronkelijk een Keltische stad, die later veroverd werd door de Romeinen (Tridentum). Trente was eeuwenlang de zetel van het zelfstandige prinsbisdom Trente. Daarna werd het een Oostenrijkse stad. Na de Eerste Wereldoorlog werd het aan Italië afgestaan.


4. Venetië

Venetië - Top 10 beste steden voor kunstliefhebbers
Venetië – Top 10 beste steden voor kunstliefhebbers

De stad ligt in het noordoosten van Italië. De stad werd gesticht in de vijfde eeuw en is gebouwd op 118 kleine eilanden. Venetië staat wereldwijd bekend om zijn historische centrum met zijn vele antieke gebouwen, bruggen en kanalen en is een belangrijke toeristische bezienswaardigheid.


Zie hier de Top 10 mooiste bibliotheken ter wereld.


3. Rome

Musei Capitolini, Rome - Top 10 oudste musea ter wereld
Musei Capitolini, Rome – Top 10 oudste musea ter wereld

Tot de belangrijkste bronnen behoren de vele musea – Musei Capitolini, de Vaticaanse Musea en de Galleria Borghese en andere gewijd aan moderne en hedendaagse kunst – aquaducten, fonteinen, kerken, paleizen, historische gebouwen, de monumenten en ruïnes van het Forum Romanum en de catacomben.


2. Florence

Kathedraal van Florence
Kathedraal van Florence

De prachtige palazzi, de historische kerken, de boeiende musea, noem maar op: ze zijn allemaal een bezoekje waard.


1. Bologna

Bologna
Bologna

In de middeleeuwen fungeerde Bologna als een vrije stad (gedurende meer dan een eeuw was ze qua bevolkingsomvang de vijfde stad van Europa). Vervolgens maakte ze eeuwenlang deel uit van de Kerkelijke Staat. In 1530 werd Karel V er tot keizer gekroond. De stad werd in 1859 ingelijfd bij het koninkrijk Piemont, de voorloper van Italië.

Ondanks het prachtige historische centrum en de gezellige sfeer, is Bologna een van de meest ondergewaardeerde steden van Italië. De stad is nochtans een feest voor het oog, met de vele rode tinten en aardekleuren die de eeuwenoude gebouwen sieren. Omwille van deze reden is de stad ook gekend als de ‘rode stad’.

Bologna heeft tientallen kerkjes, basilieken, kathedralen en kapellen. Sommigen al mooier dan de andere. De Basilica di San Petronio en de Sette Chiese zijn het indrukwekkendst.


Top 25 mooiste steden van Italië

 1. Bologna
 2. Florence
 3. Rome
 4. Venetië
 5. Trento
 6. Milaan
 7. Napels
 8. Palermo
 9. Matera
 10. Verona
 11. Catania
 12. Bari
 13. Genua
 14. Perugia
 15. Bolzano
 16. Messina
 17. Trieste
 18. Cagliari
 19. Parma
 20. Lucca
 21. Turijn
 22. Siena
 23. Syracuse
 24. Lecce
 25. Pisa