Top 3 populairste gokkasten

De populairste gokkasten
De populairste gokkasten

De populairste gokkasten!

Vroeger zag je ze overal, de fruitmachines. Duizenden van die prachtig felgekleurde kasten stonden er in Nederland. Nu moet je er voor naar het casino of naar zo’n speelhal.

De gokkasten of fruitmachines zijn al wat jaren onder ons. De eerste echt populaire elektrische machine is de ‘Paces Races’ uit 1934. Je kon dan gokken op paarden en wie het van die paarden het eerste de overkant haalt.

In de jaren zestig van de twintigste eeuw komt de ontwikkeling van de elektronische gokmachines op stoom.  Zo brengt de firma Bally, die ook bekend zijn van de flipperkasten, in 1963  de iconische ‘Money Honey’ op de markt.  Nevada Electronic volgt een jaartje later met een gokautomaat genaamd ’21’.

De ‘ouderwetse’ gokkasten zijn een beetje uit het straatbeeld verdwenen. In de sportkantine staan ze niet meer en vele bruine kroegen zijn ter ziele.

Gelukkig zijn er vandaag de dag ook andere mogelijkheden. Die ouderwetse populairste en beste gokkasten kun je tegenwoordig online spelen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over games op deze website.


De top 3 populairste gokkasten


1. Random Runner

Deze is voor de oudjes onder ons waarschijnlijk de aller- allerbeste gokkast aller tijden. Hij stond in de kantine van de plaatselijke voetbalclub, in de friettent op het plein of in de lokale kroegen. En wat kon ie je verwennen, die Random Runner.

Je gooide er zo’n ouderwets grote rijksdaalder in en soms, soms dan was het echt raak. Raak betekende dat je zo 75 guldentjes uit de machine kon horen kletteren in het bakje. Met die 75 gulden kon je toentertijd een avondje geweldig stappen, bier drinken, shoarma eten en je met de taxi naar huis laten vervoeren.

In 1988 kwamen de eerste Random Runners op de markt. In 1995 werd ie verboden omdat deze gokkast niet meer voldeed aan de nieuwe wettelijke eisen.

Wist je dat er zelfs in 2001 een film Random Runner is vernoemd naar gokkast.


2. Club 2000

De Club 2000 fruitautomaat was al wat jaartjes op de markt, voordat de Random Runner verscheen. Het is zeker wel dé populairste gokkast van zijn generatie. Deze fruitmachine van de Bell Fruit Group hield ook vaak de Random runner gezelschap. Je mocht namelijk van de wetgever twee van deze machines in je zaak hebben.

De populariteit van de Random Runnen en de Club 2000 had te maken met het uitbetalen. Je moest er flink geld in gooien, maar er was toch zeker ook een kans dat je er meer wist uit te halen. Eén van de strategieën was om aantal ‘kleine spelers’, die niets wonnen af te wachten en daarna toe te slaan.


3. Symply Wild

Ja, en toen kwam er een verbod op de inmiddels oude vertrouwde Random Runner. De Simply Wild gokkast dook toen werkelijk waar echt overal op. Deze gokkast is in 2006 ook op de markt gebracht om de toen al legendarische Random Runner te vervangen en te doen vergeten. Het werd één van de meest populaire fruitautomaten.

Het kenmerkende van de Symply Wild zijn de verschillende velden waar op je kan spelen en de keuze tussen vele winlijnen om te spelen. De gokkast van Simply Wild is ontworpen. en gemaakt door softwareprovider Novomatic. En bracht altijd geluk met zich mee.