, , ,

Top 50 grootste stadsparken in de wereld

Chugach State Park - Top 50 grootste stadsparken in de wereld

Grootste stadsparken in de wereld

Meer dan de helft van ’s werelds 50 grootste stadsparken bevinden zich in de Verenigde Staten. Veel van de wereldsteden lijken een doolhof van glas en beton.

Overal waar je kijkt, vind je hoge wolkenkrabbers, wegen vol met auto’s en heel veel lawaai. Dat hoort natuurlijk bij het leven in de stad. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website…


Top 50 grootste stadsparken in de wereld

Bron: www.worldatlas.com


Sommige steden bevatten grote oases van groen, waar mensen kunnen genieten van de bezienswaardigheden en geluiden van dieren in het wild, kunnen sporten, picknicken of gewoon een ontspannende wandeling kunnen maken.

Deze oases staan ​​bekend als stadsparken. Sommige van deze parken beslaan honderden, zelfs duizenden hectares. Sommige zijn toegankelijk vanuit de stad, andere bevinden zich net aan de rand van de stadsgrenzen.


10. Bukhansan National Park

Bukhansan National Park

Bukhansan National Park

Het Bukhansan National Park is te vinden bij Seoul, de hoofdstad van Zuid-Korea. Het woord Bukhansan betekent letterlijk ‘bergen ten noorden van de Han-rivier’.

Het park zelf, dat een oppervlakte heeft van 7.992 hectare, is door het Guinness Book of World Records aangewezen als het ‘meest bezochte nationale park voor de oppervlakte’

Het park wordt wordt jaarlijks door naar schatting vijf miljoen mensen bezocht. Het is erg populair met wandelaars en bevat beboste gebieden, kloven, granietpieken en boeddhistische tempels. Het park herbergt ook ongeveer 3.100 planten- en diersoorten.


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken in Canada om te bezoeken.


9. Bayou Sauvage National Wildlife Refuge – New Orleans, Louisiana

Bayou Sauvage National Wildlife Refuge

Bayou Sauvage National Wildlife Refuge

Het Bayou Sauvage National Wildlife Refuge is gecreëerd om de laatst overgebleven moerasgebieden in de regio te beschermen. Het ligt in de stad New Orleans, Louisiana.

Het toevluchtsoord herbergt verschillende natuurlijke habitats, waaronder moerassen, hardhout in de bodem, lagunes, kanalen, holen en natuurlijk natuurlijke moerassen.

Er zijn ongeveer 340 soorten vogels die in de schuilplaats te vinden zijn. Een ander veel voorkomend gezicht is de Amerikaanse alligator.


8. Franklin Mountains State Park – 98.120 hectare – El Paso, Verenigde Staten

,

Franklin Mountains State Park

Franklin Mountains State Park

Zoals de naam al aangeeft, bevindt het Franklin Mountains State Park zich in het kleine Franklin Mountains-gebied, binnen de stadsgrenzen van El Paso, Texas. Het park is in 1979 opgericht om de landschappen van de Chihuahuan-woestijn te behouden.

Parkactiviteiten omvatten wandelen, mountainbiken, kamperen en rotsklimmen. Als je Franklin Mountains State Park bezoekt, krijg je de mogelijkheid om met een gondel naar een observatiepunt op een hoogte van 5.632 voet (1.717 m) te gaan.


Zie hier de Top 10 mooiste nationale parken ter wereld 2022.


7. Sanjay Gandhi National Park – 10.384 – hectareMumbai, India

Sanjay Gandhi National Park

Sanjay Gandhi National Park

Het Sanjay Gandhi National Park bevat een uitgestrekt bosgebied met meer dan 1.300 soorten bomen. Het bevat ook veel verschillende diersoorten, waaronder 274 soorten vogels, 35 soorten zoogdieren en 170 soorten vlinders.

Bezoekers van het park kunnen genieten van verschillende activiteiten, zoals tijger- en leeuwensafari’s, varen, fietsen en een bezoek brengen aan de oude Kanheri-grotten die ongeveer 2000 jaar geleden in de rotsen zijn uitgehouwen.


6. Losiny Ostrov National Park – 11.600 hectare, Moskou, Rusland

Eigenlijk ligt 27% van het Losiny Ostrov National Park binnen de stadsgrenzen van de Russische hoofdstad. Meer dan 80% ervan is bedekt met bos en bijna de helft van het park is niet toegankelijk voor het publiek.

De andere helft is gereserveerd voor gevestigde excursieroutes en rondleidingen, evenals andere recreatieve activiteiten die toegankelijk zijn voor het grote publiek.

Wildlife in het park omvat elanden, bevers, wilde planken, wezels, hazen, muskusratten en rode vossen. Er zijn ook 186 soorten vogels die in het park leven of er doorheen trekken.


Zie hier de beste parken in Nederland 2020 – De top 10 volgens Holidu


5. McDowell Sonoran Preserve – 12.300 hectare – Scottsdale, Verenigde Staten

McDowell Sonoran Preserve

McDowell Sonoran Preserve

Het McDowell Sonoran Preserve leefgebied omvat de Sonorawoestijn, een breed scala aan multifunctionele paden, die te voet, te paard of met de fiets kunnen worden afgelegd.

De website van de stad Scottsdale waarschuwt mensen die het park bezoeken om uit te kijken voor ratelslangen, die in de lente tevoorschijn kunnen komen uit hun schuilplaats.

De slangen zijn een beschermde soort die van vitaal belang wordt geacht voor het ecosysteem van het park.

Boogschieten is een unieke activiteit die kan worden beoefend in het McDowell Sonoran Preserve, vooral in december en januari, het seizoen van herten en pekari’s.


4. Pedra Branca State Park – 12.394 hectare – Rio de Janeiro, Brazilië

Pedra Branca State Park

Pedra Branca State Park

Het Pedra Branca State Park is een stadspark één van de grootste steden van Brazilië, Rio de Janeiro. Het kan nauwkeuriger worden omschreven als een stadsbos.

Het park beschermt de helft van wat bekend staat als het overblijfsel van het Atlantische Woud van Rio de Janeiro, een van de meest bedreigde biomtopen van zowel Brazilië als de wereld.

Het bevat meer dan 900 soorten planten en bijna 500 verschillende soorten vogels, zoogdieren, reptielen, amfibieën en vissen, waarvan sommige met uitsterven worden bedreigd.

In het park vind je het hoogste punt van Rio de Janeiro, de Pico da Pedra Branca, gelegen op een hoogte van 1.024 meter.


Zie hier alle klimbossen en klimparken in Nederland en Vlaanderen.


3. Margalla Hills National Park – 17.386 hectare – Islamabad, Pakistan

Margalla Hills National Park

Margalla Hills National Park

In de stad Islamabad, de hoofdstad van de Zuid-Aziatische Pakistan ligt het park Margalla Hills National Park. Het is in 1980 opgericht en omvat de Margalla Hills, Rawal Lake en het Shakarparian Sports and Cultural-complex.

Het park heeft verschillende soorten vogels, reptielen en zoogdieren, en het is een uitbreiding van het natuurreservaat Islamabad. Het bevat ook verschillende wandelpaden die populair zijn bij toeristen en de lokale bevolking.

Qua landschap zijn de Margalla Hills de ruige uitlopers van het uitgestrekte Himalaya -gebergte en bevatten ze veel valleien en steile hellingen.


Zie hier de top 10 groenste steden en dorpen van Nederland 2022.


2. Table Mountain National Park – 22.100 hectare – Kaapstad, Zuid-Afrika

Table Mountain - Lion's Head

Table Mountain – Lion’s Head

Het op één na grootste stadspark ter wereld ligt in Kaapstad, Zuid-Afrika. Het park, dat 22.100 hectare groot is, is vernoemd naar de iconische, platte Tafelberg, die een platte top heeft waardoor het lijkt op het blad van een tafel.

Een kabelbaan bij het park kan toeristen helemaal naar de top van de berg brengen. Het park bevat ongeveer 2.200 verschillende soorten planten en 1.470 bloemsoorten, waarvan er vele endemisch zijn voor de regio.

Een ander interessant gezicht om te zien in Table Mountain National Park zijn de pinguïns, die graag samenkomen in een deel van het park dat bekend staat als The Boulders.

Website: www.sanparks.org/parks/table_mountain


1. Chugach State Park – 200.400 hectare – Anchorage, Alaska

Chugach State Park - Top 50 grootste stadsparken in de wereld

Chugach State Park – Top 50 grootste stadsparken in de wereld

Het Chugach State Park is het grootste stadspark ter wereld, met een oppervlakte van meer dan 200.000 hectare. Het is zelfs bijna tien keer groter dan het Nationaal Park Tafelberg, ’s werelds op één na grootste.

Chugach State Park ligt in Anchorage, Alaska. “Chugach” is een stamnaam voor de lokale inheemse bevolking. Het park zelf bevat verschillende geografische kenmerken, waaronder hoge bergen, heuvels, meren en rivieren.

Het omvat ook wandelpaden die erg populair zijn bij toeristen. Andere populaire buitenactiviteiten in het park zijn raften, fietsen, ATV’s rijden, kajakken en vissen. er zijn ook campings en hutten die parkgebruikers kunnen huren.

Website: www.dnr.alaska.gov/parks/aspunits/chugach/chugachindex.htm


Top 50 grootste stadsparken in de wereld


[table “” not found /]

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie