, , , , ,

Top 50 populairste toeristische bezienswaardigheden in de wereld 2024

Times Square - Top 50 populairste toeristische bezienswaardigheden in de wereld 2024

Populairste toeristische bezienswaardigheden in de wereld 2024

Je kunt prachtige dingen gaan zien en beleven met deze lijst. Lees meer…


Lees hier meer → over vakantie op deze website.


Top 50 populairste toeristische bezienswaardigheden in de wereld 2024


50. Nagashima Spa Land – Kuwana, Japan

Jaarlijks aantal bezoekers: 5,8 miljoen

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land

Nagashima Spa Land Resort omvat vijf secties: het Nagashima Spa Land-pretpark met 50 attracties, het bloemenpark Nabana no Sato, het Mitsui Outlet Shopping Park met 200 winkels, het levendige waterpark en Nagashima Onsen, een complex met warmwaterbronnen.

Het park is het hele jaar door druk, maar bereikt zijn hoogtepunt tijdens de warmere maanden, vooral in juni, juli en augustus, wanneer de lokale bevolking massaal naar de enorme zwembaden van het waterpark trekt. Ook de weekends en feestdagen trekken gedurende het hele jaar extra bezoekers aan.


48. Paleis van Versailles – Versailles, Frankrijk

Jaarlijks aantal bezoekers: 5,9 miljoen

Château de Versailles - Top 10 mooiste kastelen van Frankrijk

Château de Versailles – Top 10 mooiste kastelen van Frankrijk

Het Franse paleis van Versailles diende als koninklijke residentie van 1682 tot het begin van de Franse Revolutie in 1789.

Dit weelderige kasteel, gelegen ongeveer 20 kilometer ten zuidwesten van Parijs, staat bekend om zijn prachtige architectuur, weelderige inrichting en uitgestrekte tuinen en staat op de UNESCO-werelderfgoedlijst. Het paleis is een van de meest bezochte attracties in Europa, vooral tijdens het drukke zomerseizoen van eind mei tot begin september en gedurende het hele jaar in de weekends.

Om de drukte te vermijden, is het raadzaam doordeweeks te bezoeken of buiten het seizoen, vooral in de koudere maanden van november tot maart (met uitzondering van feestdagen).

Ongeacht het seizoen, is het aan te raden vroeg op de dag te komen om de drukte voor te zijn, vooral vóór 10.00 uur.


48. Universal Studios Hollywood – Los Angeles, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 5,9 miljoen

Universal Studios Hollywood - Jaws

Universal Studios Hollywood – Jaws

Universal Studios Hollywood is één van de oudste nog actieve Hollywood-filmstudio’s. Hetis zowel een filmstudio als een themapark en behoort tot de eerste Universal Studios-themaparken wereldwijd.

Een van de populairste attracties is The Wizarding World of Harry Potter, geopend in 2016, met opwindende attracties zoals Harry Potter and the Forbidden Journey en Flight of the Hippogriff. Dit evenals de interactieve Olivander’s Wand Fitting Experience en het restaurant De Drie Bezemstelen.

De beste tijden om Universal Studios te bezoeken zijn op weekdagen in januari, februari en september tot december, met uitzondering van feestdagen.

Website: www.universalstudioshollywood.com


47. Bourbon Street – New Orleans, Louisiana, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 6 miljoen

Bourbon Street

Bourbon Street

Bourbon Street is één van ’s werelds meest iconische straten en het epicentrum van het nachtleven in New Orleans. Het is te vinden in de oudste wijk van de stad, de French Quarter.

Met 13 blokken vol bars, restaurants en souvenirwinkels, is het slim om de straat overdag te bezoeken. Dit om de drukte te vermijden. Een uitzondering is Mardi Gras, wanneer de straat overspoeld wordt door meer dan 100.000 mensen. De minder drukke seizoenen zijn de hete en plakkerige maanden van juni tot september, evenals december, januari en de vastentijd na Mardi Gras.


45. Museum of Modern Art – New York, New York, Verenigde Staten

Museum of Modern Art – New York

Museum of Modern Art – New York

Het Museum of Modern Art (MoMA) is één van ’s werelds grootste en meest invloedrijke musea voor moderne kunst. Het heeft een uitgebreide collectie van meer dan 200.000 werken in diverse artistieke disciplines.

MoMA is vooral druk op vrijdag na 16.00 uur, tijdens paasweek, de Thanksgiving-week, tussen Kerstmis en Nieuwjaar, de voorjaarsvakantie, de zomer en op regenachtige dagen. Om de drukte te vermijden, is het aan te raden om vroeg op de dag (vooral op vrijdag) of op zondag te bezoeken.

Website: www.moma.org


45. Universal Studios Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,1 miljoen

Universal Studios Orlando

Universal Studios, Orlando

Universal Studios Florida is een themapark en productiestudio geopend in 1990. Het maakt deel uit van het Universal Orlando Resort en biedt gasten de ervaring “naar de film te rijden”.

Harry Potter’s Wegisweg, toegevoegd in 2014, heeft het park populairder heeft gemaakt. Het kan het tijdens de zomer, schoolvakanties, voorjaarsvakantie, Pasen, Thanksgiving, Kerst en Nieuwjaar behoorlijk druk zijn.

De beste tijden om te bezoeken voor lagere prijzen en kleinere drukte zijn januari tot begin maart (vermijd vakanties) en de tweede helft van augustus tot december (vermijd ook vakanties). Op regenachtige dagen en doordeweekse dagen is het over het algemeen minder druk.


43. Lincoln Memorial – Washington, DC, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,2 miljoen

Het Lincoln Memorial is een nationaal monument ter ere van president Abraham Lincoln. Het bevindt zich aan de westkant van de National Mall, tegenover het Washington Monument.

Het monument is het drukst tijdens de drukke perioden van de stad, zoals het National Cherry Blossom Festival (eind maart tot begin april) en vakantieweekends zoals Memorial Day, Fourth of July, Thanksgiving, Kerstmis en Pasen.

Zomers en weekends zijn over het algemeen drukker. Dit terwijl de wintermaanden en weekdagen rustiger zijn. Het monument is dagelijks, 24 uur per dag geopend. Een bezoek laat in de avond of vroeg in de ochtend biedt een minder drukke ervaring.


43. Lake Mead – Nevada, Verenigde Statenn

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,2 miljoen

Lake Mead

Lake Mead

Lake Mead is het grootste stuwmeer in de Verenigde Staten. Het ligt aan de Colorado-rivier ongeveer 38 kilometer ten zuidoosten van Las Vegas en wordt gevormd door de Hoover Dam.

Hoewel de Hoover Dam veel bezoekers trekt, biedt het meer zelf ook diverse attracties. Denk aan varen, vissen, zwemmen en kajakken. De zomer, vooral tijdens feestdagen zoals 4 juli, Labor Day en Memorial Day, is het hoogseizoen.

Voor een minder drukke ervaring zijn doordeweekse dagen in mei of september ideaal. Als zwemweer geen prioriteit is, zijn januari of februari rustige maanden met verminderde drukte.


41. Disney Hong Kong – Hong Kong

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,7 miljoen

Disney Hong Kong

Disney Hong Kong

Disney Hong Kong beslaat 68 hectare en heeft zeven themagebieden. Hieronder Main Street, VS, Fantasieland, Avonturenland en Tomorrowland; en Toy Story Land. Het park heeft een dagelijkse capaciteit van slechts 34.000 bezoekers.

De drukste tijden zijn tijdens het hete, vochtige zomerseizoen, weekends en feestdagen zoals Chinees Nieuwjaar. In tegenstelling tot sommige andere parken kan het bezoekersaantal hier tijdens de kerstperiode lager zijn. Andere aanbevolen tijden om te bezoeken zijn doordeweekse dagen en van september tot april, met uitzondering van feestdagen.


41. British Museum – Londen, Engeland

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,7 miljoen

Het British Museum is gewijd aan menselijke geschiedenis, kunst en cultuur. Het herbergt een indrukwekkende collectie van meer dan 8 miljoen artefacten en kunstwerken. Geopend in 1759, is het het eerste nationale openbare museum ter wereld en vraagt het geen toegangsprijs.

Het museum is doorgaans druk, vooral tijdens de opening en sluiting van speciale tentoonstellingen en op zaterdagen. Ook is het druk op regenachtige dagen wanneer mensen de somberheid van Londen willen vermijden.

Om de drukte te vermijden, is het aan te raden om het museum op een doordeweekse dag te bezoeken, met name op dinsdag, of op zondag- of vrijdagavond.


39. Lotte World, Seoul, Zuid-Korea

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,8 miljoen

Lotte World

Lotte World

Lotte World is een uitgebreid recreatiecomplex met zowel overdekte als openluchtpretparken en een kunstmatig eiland in een meer. Dit meer is verbonden is door een monorail, een Koreaans volksmuseum, een aquarium, een hotel, een winkelcentrum en een bioscoop.

Het overdekte park Lotte World Adventure is het grootste overdekte themapark ter wereld. Het telt 22 attracties, optochten en shows. Het openluchtpark, Magic Island, biedt 17 spannende attracties.

Ondanks de enorme omvang kan het behoorlijk druk zijn. Vooral tijdens de piekuren zoals zomer, weekends en feestdagen is het vol. Het park beschikt over een grote binnenruimte, wat drukte kan veroorzaken op regenachtige dagen en in de winter.

Om drukte te vermijden en minder tijd in de rij te staan, zijn de beste bezoektijden van maandag tot en met donderdag. In de mildere maanden in de lente (maart en april) en herfst (september en oktober) is het ook betrekkelijk rustig.


39. Everland Resort — Zuid-Korea

Jaarlijks aantal bezoekers: 6,8 miljoen

Everland Resort

Everland Resort

Everland is het grootste themapark van Zuid-Korea. Hry omvat een dierentuin, een waterpark, diverse attracties en achtbanen, vier tuinen en meerdere shows. Het hoogseizoen loopt van de derde week van juli tot het einde van de tweede week van augustus, evenals de weken rond Kerstmis en Nieuwjaar.

Over het algemeen betekent lente of herfst aangenaam weer, minder drukte en lagere prijzen. Er zijn echter uitzonderingen, waaronder de laatste vrijdag van april tot mei en eind oktober tot half november.

Voor minder drukte is het aan te raden het park te bezoeken tijdens het laagseizoen in de winter. Ga van eind november tot begin maart, waarbij je de vermelde feestdagen vermijdt. Een bezoek op doordeweekse dagen is over het algemeen minder druk dan in het weekend.


36. Eiffeltoren — Parijs, Frankrijk

Jaarlijks aantal bezoekers: 7 miljoen

De wereldberoemde Eiffeltoren, een icoon van Parijs, ontworpen door Gustave Eiffel en gebouwd van 1887 tot 1889 voor de Wereldtentoonstelling van 1889, is met 300 meter het hoogste gebouw in Parijs. Het biedt een prachtig uitzicht over de stad vanaf het observatiedek op de hoogste verdieping.

Met dagelijks gemiddeld 25.000 bezoekers kunnen de wachtrijen eindeloos zijn. Skip-the-line tickets of reserveringen bij een van de twee restaurants van de Toren kunnen helpen bij het vermijden van wachttijden voor de lift.

Als je de drukte op de begane grond wilt vermijden, plan dan een bezoek dichter bij zonsondergang of op een doordeweekse dag in de winter. De drukste tijden zijn meestal in de zomer, vooral in juli en augustus.


36. National Air and Space Museum — Washington, DC, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 7 miljoen

National Air and Space Museum

National Air and Space Museum

Het National Air and Space Museum, een Smithsonian Institution-museum, geopend in 1976, is gewijd aan de geschiedenis van de luchtvaart, luchtvaart- en ruimtetechnologie en innovatie. Het is ook een centrum voor onderzoek naar planetaire wetenschap en terrestrische geologie.

Om de drukte te vermijden, kun je het museum ’s middags bezoeken, omdat het ’s ochtends het drukst is. Net als veel van Washington, DC, is het ook drukker in de zomer. Een bezoek in de winter garandeert vaak meer ademruimte tussen de historische vliegtuigen en luchtvaartartefacten.


36. Victoria Peak — Hong Kong

Jaarlijks aantal bezoekers: 7 miljoen

Victoria Peak — Hong Kong

Victoria Peak — Hong Kong

Victoria Peak, een berg op de westelijke helft van Hong Kong Island, torent 550 meter boven de stad uit. Als hoogste berg op Hong Kong Island is het een populaire plek om Hong Kong, Victoria Harbour en Lamma Island van bovenaf te bekijken.

Het herbergt ook restaurants en winkelcentra, waarvan er één is verbonden met het bovenste station van de Peak Tram, een kabelbaan die passagiers van zeeniveau naar boven brengt voor een panoramisch uitzicht.

Weekends en feestdagen tussen 17.00 en 21.00 uur zijn de drukste tijden, vooral wanneer de menigte naar de top trekt voor de lichtshow van Victoria Harbor. Weekdagen en ochtenden vóór 9.00 uur zijn de beste tijden om de grootste drukte te vermijden.


35. Ocean Park Hongkong — Hongkong

Jaarlijks aantal bezoekers: 7,4 miljoen

Ocean Park Hongkong

Ocean Park Hongkong

Ocean Park Hong Kong, geopend in 1977, is een oceanarium en pretpark op 226 hectare, verdeeld in twee gebieden, de Summit en de Waterfront, verbonden door een kabelbaan en een kabelbaan. Het park biedt attracties zoals achtbanen en dierententoonstellingen, zoals een reuzenpanda-habitat en een groot aquarium.

Net als in een groot deel van Hong Kong is het druk, vooral in het weekend en tijdens Chinese feestdagen zoals Nieuwjaar (januari of februari), Dragon Boat Festival (mei) en Mid Autumn

Als je drukte wilt vermijden, zijn doordeweekse dagen het beste, vooral buiten de vakantieperiodes. De wintermaanden zijn meestal minder druk dan de zomer.

Website: www.oceanpark.com.hk


34. Disney California Adventure Park – Anaheim, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 7,7 miljoen

Disney California Adventure Park

Disney California Adventure Park

Disney California Adventure Park, een onderdeel van The Walt Disney Company, strekt zich uit over 72 hectare in Anaheim en heeft als thema de geschiedenis en cultuur van Californië. Het opende zijn deuren in 2001 en omvat thema’s en personages uit Disney, Pixar en Marvel, zoals ‘Guardians of the Galaxy’, ‘Cars’, ‘Frozen’, ‘Toy Story’ en ‘Monsters, Inc.’

Hoewel het tot de minder bezochte Disney-parken behoort, is het zeker niet impopulair. Tijdens piekuren kan het net zo druk aanvoelen als elk ander Disney-park op een drukke dag, vooral in de zomer, tijdens vakanties, schoolvakanties en in het weekend.

Om de drukte te ontlopen, volg je de gangbare strategieën voor de meeste andere Disney-parken: bezoek doordeweeks, prioriteer populaire attracties tijdens daluren (bijvoorbeeld wanneer de meeste mensen aan het dineren zijn).

De beste maanden om te bezoeken zijn de maanden buiten het seizoen van november tot februari (vakanties vermijden) en de tussenseizoenmaanden maart, april, september en oktober.


33. Islands of Adventure, Universal — Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 7,9 miljoen

Islands of Adventure, Universal

Islands of Adventure, Universal

Universal’s Islands of Adventure opende in 1999 als onderdeel van de uitbreiding van Universal Studios Florida. Het omvat acht themalanden, waaronder de zeer populaire Wizarding World of Harry Potter en het nieuwste land, Skull Island, gewijd aan King Kong.

Drukke periodes in het park zijn onder andere Nieuwjaar en de dagen erna, het Martin Luther King Jr.-weekend, maart tot april (verschillende voorjaarsvakantieweken), eind mei tot begin augustus, Thanksgiving-week en de periode van Kerstmis tot Nieuwjaar. Aan de andere kant zijn januari en februari en weekdagen van september tot december, buiten vakanties, de beste tijden om te bezoeken.

September wordt over het algemeen beschouwd als de meest optimale tijd voor degenen die mild weer willen combineren met kortere wachtrijen. Aangezien de kinderen net terug naar school gaan, zijn er minder gezinnen, maar blijven de temperaturen nog steeds aangenaam.

De Halloween Horror Nights in de herfst maken de maand populairder, vooral op vrijdagavonden, maar de drukte is nog steeds aanzienlijk verminderd in vergelijking met de zomerhoogtepunten.

 


32. Smithsonian National Museum of History – Washington, DC, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 8 miljoen

Smithsonian National Museum of History

Smithsonian National Museum of History

Het National Museum of Natural History, onderdeel van het Smithsonian Institution in DC, bevindt zich aan de National Mall, in het hart van de hoofdstad van het land.

Geopend in 1910, herbergt het museum 30.000 vierkante meter aan tentoonstellingsruimte met meer dan 126 miljoen exemplaren, waaronder planten, dieren en fossielen, en heeft het meer dan 1.000 medewerkers, waaronder 185 professionele natuurhistorische wetenschappers.

Hoewel het museum gratis toegang biedt, is het bijna elke dag van het jaar druk bezocht. Voor een minder drukke ervaring is het aan te raden om op maandag, dinsdag of woensdag te bezoeken en zeker drukke dagen zoals zaterdagen en schoolvakanties te vermijden.

In de zomer is het over het algemeen drukker, vooral van half mei tot eind juli. De maanden september en februari worden doorgaans beschouwd als de rustigste tijden.

Website: www.naturalhistory.si.edu


31. Sydney Opera House — Sydney, Australië

Jaarlijks aantal bezoekers: 8,2 miljoen

Sydney - Opera House

Sydney – Opera House

Het Sydney Opera House werd officieel geopend in 1973 en is een van de meest iconische bezienswaardigheden van de stad. Hoewel het jaarlijks meer dan 1.500 voorstellingen organiseert en 350.000 bezoekers een rondleiding door het gebouw krijgen, komen veel toeristen alleen om de buitenkant van dit UNESCO-werelderfgoed te bewonderen.

Als een foto van de buitenkant, met uitzicht op de haven, alles is wat je nodig hebt, overweeg dan een bezoek aan het relatief rustige Blues Point Reserve, dat een prachtig uitzicht biedt op zowel het Opera House als de Sydney Harbour Bridge. Plan anders je bezoek aan Sydney tijdens de Australische winter, van juni tot augustus.

Website: www.sydneyoperahouse.com


30. Pier 39 — San Francisco, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 8,5 miljoen

Pier 39 - San Francisco

Pier 39 – San Francisco

Pier 39, gelegen aan de noordrand van San Francisco en nabij het toeristische Fisherman’s Wharf, staat vooral bekend als de thuishaven van een grote groep Californische zeeleeuwen. Deze zeeleeuwen trekken regelmatig (en luidruchtig) uit het water om te ontspannen op de aangrenzende kade.

Andere attracties op de pier zijn diverse winkels, een speelhal, een uitgebreide dubbeldekkercarrousel en het Aquarium of the Bay.

In de zomer, het hoogseizoen voor toeristen in San Francisco, is Pier 39 drukker. Echter, de zeeleeuwen zijn minder aanwezig in juni en juli, omdat ze dan naar broedplaatsen op de Kanaaleilanden trekken.

Ze keren terug van late zomer tot de late lente; om ze in alle rust te observeren, is het raadzaam om Pier 39 te bezoeken in de maanden november tot en met maart. Bovendien zijn de ochtenden en rond zonsondergang vaak rustiger.


28. South Street Seaport — New York, New York, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 9 miljoen

South Street Seaport

South Street Seaport

South Street Seaport, een aangewezen historisch gebied langs de East River, herbergt enkele van de oudste gebouwen in het centrum van Manhattan, evenals de grootste concentratie gerestaureerde commerciële gebouwen uit het begin van de 19e eeuw in New York.

Dit omvat gerenoveerde handelsgebouwen, zeilschepen en de voormalige Fulton Fish Market, die in 1822 opende als een van de eerste openluchtvismarkten in de stad.

Tegenwoordig fungeert de zeehaven als een ander type commercieel centrum, met een toeristisch winkelcentrum met diverse eet- en winkelmogelijkheden. Zoals in de meeste delen van New York, is South Street Seaport het drukst tijdens de zomermaanden en in het weekend.

Voor minder toeristen is een bezoek in de winter of op een regenachtige dag aan te raden. Ook vroege ochtenden of late avonden zijn minder druk.


28. Grote Muur van China – Peking, China

Jaarlijks aantal bezoekers: 9 miljoen

Chinese Muur

Chinese Muur

De Grote Muur van China, gebouwd vanaf de zevende eeuw voor Christus, is een uitgestrekte reeks stenen, bakstenen, houten en aarden vestingwerken die zich meer dan 21.000 kilometer van oost naar west door het land uitstrekken.

De muur diende als barrière tegen indringers en reguleerde handel en immigratie. De stenen torens fungeerden als uitkijkposten, kazernes en stations voor rooksignalen.

Tegenwoordig staat de Grote Muur op de UNESCO Werelderfgoedlijst en wordt het beschouwd als een van ’s werelds meest indrukwekkende door de mens gemaakte bouwwerken.

Vooral de gemakkelijk bereikbare delen, zoals Badaling bij Beijing, kunnen echter erg druk zijn. Deze gebieden zijn het drukst tijdens de Gouden Week (begin oktober), de feestdag van de Arbeid (eind april tot begin mei) en het Lentefestival (40 dagen in februari en maart).

De drukte op Badaling is meestal het hoogst van 11.00 uur tot 14.00 uur. Door eerder of later te gaan, kan je een deel van de drukte vermijden. Een andere optie is om minder ontwikkelde plekken te bezoeken, zoals Jinshanling en Huanghua Cheng, of plaatsen als Jiankou en Zhuangdaokou, die nog niet zijn gerestaureerd en alleen mogen worden bezocht door fitte reizigers die de uitdaging van steile hellingen en afbrokkelende stenen aankunnen.


26. Musée du Louvre — Parijs, Frankrijk

Jaarlijks aantal bezoekers: 9,2 miljoen

Het Louvre Museum is ’s werelds grootste kunstmuseum. Het herbergt meer dan 38.000 objecten op een oppervlakte van 782.910 vierkante meter. Gevestigd in het oorspronkelijke 12e-eeuwse Louvre-kasteel, wordt het nu herkend aan de glazen piramide bij de ingang, ontworpen door IM Pei.

Het museum is te zien in talloze films.  Het huisvest een van de meest iconische schilderijen ter wereld, de ‘Mona Lisa‘.

De rijen om het museum binnen te komen zijn vooral lang in de zomermaanden juni, juli en augustus. In de winter zijn er minder bezoekers. Bovendien is het museum op woensdag en vrijdag tot laat geopend (tot 21.45 uur), en tijdens etenstijd zijn de wachtrijen meestal korter.

Ongeacht het seizoen, kan je de drukte vermijden door vooraf skip-the-line tickets te kopen of door minder bekende ingangen te gebruiken, weg van de glazen piramide, zoals Porte des Lions of de Galerie du Carrousel.

Website: www.louvre.fr


26. Navy Pier — Chicago, Illinois, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 9,2 miljoen

Navy Pier - Chicago

Navy Pier – Chicago

De 900 meter lange Navy Pier werd oorspronkelijk geopend in 1916 als de ‘Municipal Pier’.  Het ligt aan de noordkant van Chicago, langs Lake Michigan. Gedurende zijn geschiedenis diende het als gevangenis en trainingscentrum voor de Amerikaanse marine.

Vandaag de dag herbergt het meerdere theaters, een park, een overdekte botanische tuin, restaurants, kermisattracties en het 60 meter hoge reuzenrad, het Centennial Wheel, dat een panoramisch uitzicht op de stad biedt.

Ondanks dat veel inwoners van Chicago de pier mogelijk

vermijden, is het een belangrijke toeristische attractie en trekt het in de zomer veel bezoekers. In de wintermaanden (november tot maart) zijn er veel minder toeristen vanwege de koude temperaturen. Andere rustigere tijden zijn doordeweeks, vroeg in de ochtend of dichter bij zonsondergang.

Om de drukte te vermijden, kun je een bezoek op 4 juli of tijdens de weekenden van Memorial Day of Labor Day overslaan.


25. Great Smoky Mountains National Park – Tennessee, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 9,6 miljoen

Great Smoky Mountains

Great Smoky Mountains

Het Great Smoky Mountains National Park, gelegen op de grens tussen North Carolina en Tennessee, omvat de Great Smoky Mountains, een deel van de Appalachian Mountains.

Opgericht in 1934, is het het meest bezochte nationale park in de Verenigde Staten, met ongeveer 187.000 hectare oud bos en de dichtste populatie zwarte beren in het oosten van de Verenigde Staten.

Hoewel het park is aangewezen als biosfeerreservaat en UNESCO-werelderfgoed, is het in de zomer (juni-augustus) en oktober drukker. Ook in het weekend, vooral tijdens lange weekenden zoals Memorial Day en Labor Day, neemt de drukte toe.

Om de natuurlijke schoonheid van het park te ervaren zonder de drukte, kun je het park buiten het hoogseizoen bezoeken. Half september is vaak rustiger dan het drukke oktober. Januari tot maart zijn ook minder druk, maar kunnen sneeuwval met zich meebrengen.

Voor de beste mix van goed weer en weinig drukte is het vroege voorjaar (eind maart tot half mei) een goed compromis.

Een bezoek vroeg op de dag of laat in de avond kan ook minder druk zijn, vooral als je wandelpaden verkent, weg van de hoofdwegen.

Waar te verblijven: Fairfield Inn & Suites by Marriott Gatlinburg Downtown


24. Universal Studios Japan — Osaka, Japann

Jaarlijks aantal bezoekers: 9,7 miljoen

Universal Studios Japan

Universal Studios Japan

Universal Studios Japan opende in 2014 en omvat 10 themagebieden, waaronder ‘The Wizarding World of Harry Potter’, een populaire attractie gebaseerd op de boeken en films. Andere attracties zijn onder meer Sesamstraat, Snoopy, Hello Kitty, Spiderman en Shrek.

Net als andere themaparken in Japan is het drukker tijdens warmere maanden (mei tot september), vakanties en het kersenbloesemseizoen (eind maart-begin april). Populaire tijden zijn ook de Gouden Week (eind april tot begin mei), Tenjin Matsuri (24-25 juli), Nieuwjaar, Thanksgiving Day-weekend (eind november), de verjaardag van de keizer (23 december) en schoolvakanties (laatste week van november en winter vakantie, van 20 december tot 6 januari), evenals het Bon-festivalseizoen rond 15 augustus.

Woensdag en donderdag zijn over het algemeen de beste dagen om te bezoeken, evenals de maanden januari (na 6 januari, wanneer de nieuwjaarsdrukte is verdwenen) en februari, twee van de koudste maanden van het jaar.

Door feestdagen te vermijden, bieden oktober tot december een goede balans tussen milder weer en minder drukte.


22. Disney Hollywood Studios – Bay Lake, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 9,9 miljoen

Disney Hollywood Studios - Bay Lake

Disney Hollywood Studios – Bay Lake

Disney’s Hollywood Studios in het Walt Disney World Resort in Florida is geopend in 1989. Oorspronkelijk stond het bekend als het Disney-MGM Studios Theme Park. Het is gewijd aan film, televisie, muziek en theater. Het park omvat attracties gebaseerd op ‘Star Wars’, ‘Toy Story’, ‘Frozen’ en andere klassiekers.

Hoewel het park het hele jaar door druk is, neemt de drukte toe tijdens de zomermaanden, de winter- en voorjaarsvakantie. De Thanksgiving-, Kerst- en Nieuwjaarsvakantie. Lange weekenden zorgen ook voor grotere drukte.

Om de wachtrijen te vermijden, kun je midweek gaan tijdens het laag- of tussenseizoen, zoals de weken in december of januari vlak voor/na de feestdagen. September, oktober en februari zijn ook minder druk.


22. Disney’s Animal Kingdom — Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 9,9 miljoen

Disney's Animal Kingdom

Disney’s Animal Kingdom

Animal Kingdom is een zoölogisch themapark in het Walt Disney World Resort. Het is het grootste themapark ter wereld en beslaat 580 hectare. Geopend in 1998, richt het zich op de natuurlijke omgeving en het behoud van dieren.

Miljoenen bezoekers komen naar de tentoonstellingen, waaronder recreaties van de natuurlijke habitat van duizenden wilde dieren. Zoals bij andere Disney-parken, komen de meeste bezoekers tijdens de zomermaanden, schoolvakanties, vakanties en weekends.

Gasten die in Disney-hotels verblijven, krijgen op bepaalde ochtenden Extra Magic Hours aangeboden, wat een goed moment is om de drukte te vermijden. Als je dit voordeel niet hebt, vermijd dan deze ochtenden, want tegen de tijd dat je bij de attracties komt, staan de mensen van het Extra Magic Hour al in de rij.

Vroeg aankomen wordt aanbevolen, omdat veel dieren zich in de middag terugtrekken naar schaduwrijke plekken. Een bezoek in de middag kan minder drukte betekenen, maar ook minder gelegenheid om de dieren te zien.


20. Pike Place Market — Seattle, Washington, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 10 miljoen

Pike Place Market

Pike Place Market

Sinds 1907 brengt Pike Place Market verse vis, bloemen, producten en ambachtelijke goederen rechtstreeks van boeren, producenten en ambachtslieden naar de inwoners van Seattle. Als één van de oudste continu geëxploiteerde openbare boerenmarkten in de Verenigde Staten bestaat het uit acht gebouwen en huisvest het bijna 500 verkopers.

In het weekend is de markt levendig met lokale bewoners die boodschappen doen, toeristen die wachten bij de originele Starbucks. Beide groepen die genieten van heerlijke gerechten zoals mosselvissoep, deegachtige Russische piroshki’s en verse krab.

Het weekend en zomermiddagen trekken echter grote drukte aan, vooral wanneer cruisepassagiers de stad overspoelen. Voor een meer ontspannen ervaring is het raadzaam om vroeg in de ochtend (voor 11.00 uur) of dichter bij sluitingstijd te bezoeken wanneer de drukte afneemt.

Website: www.pikeplacemarket.org


20. Plaza de la Constitución — Mexico City, Mexico

Jaarlijks aantal bezoekers: 10 miljoen

Het Plaza de la Constitución of Zócalo

Het Plaza de la Constitución of Zócalo

More commonly referred to as the Zócalo, Mexico City’s sprawling central square is the gathering place for military parades, concerts, festivals, and political and cultural events.

It’s also adjacent to other top tourist attractions in the city, including the Metropolitan Cathedral and the National Palace, which means it sees a lot of foot traffic even when there’s no event taking place.
.

If you visit during these months — and avoid holidays like Dia de Los Muertos (October 31 to November 2), Christmas and New Year’s — you might even have much of it to yourself.


19. Tsim Sha Tsui-promenade – Hong Kong

Jaarlijks aantal bezoekers: 10,1 miljoen

Tsim Sha Tsui

Tsim Sha Tsui

De Tsim Sha Tsui Promenade, gelegen in het bruisende Hong Kong, is de thuisbasis van belangrijke musea zoals het Hong Kong Space Museum, het Hong Kong Museum of Art en het Hong Kong Science Museum. Daarnaast herbergt het honderden winkels en restaurants en biedt het een prachtig uitzicht op de skyline van Hong Kong en Victoria Harbour.

Hoewel het altijd levendig is, kan het aantal mensen verminderen in het laagseizoen, vooral tijdens de hete, vochtige maanden juli en augustus. Het vermijden van de Gouden Week, die plaatsvindt in januari of februari (rond Chinees Nieuwjaar) en oktober, helpt ook om de drukte te beperken.


18. Sacré-Cœur – Parijs, Frankrijk

Jaarlijks aantal bezoekers: 10,5 miljoen

Sacré-Coeur

Sacré-Coeur

Sacré-Cœur is de Basiliek van het Heilig Hart van Parijs. Ze is gelegen in de wijk Montmartre en is een politiek en cultureel monument. Gebouwd tussen 1875 en 1914, biedt het een spectaculair uitzicht over Parijs en de Eiffeltoren.

De menigte die de vele trappen beklimt (of met de kabelbaan rijdt) naar de top van de Montmartre-heuvel krijgt niet alleen de beroemde basiliek te zien, maar ook een adembenemend panorama.

Sacre Coeur is dagelijks geopend van 06.00 uur tot 23.30 uur. Bezoekers kunnen de drukte vermijden door later op de avond te komen, vooral als ze zich niet druk maken om het beklimmen van de 300 treden van de koepel en gewoon het interieur willen zien.


17. Epcot Park, Orlando, Florida, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 11 miljoen

Epcot Park, Orlando

Epcot Park, Orlando

Epcot Park, onderdeel van het Walt Disney World Resort in Orlando, opende in 1982 als een viering van menselijke prestaties. Met 305 hectare is het ruim twee keer zo groot als het aangrenzende Magic Kingdom en richt het zich op technologie en cultuur.

Hoewel het niet zo populair is als andere Disney-parken, is het nog steeds het drukst tijdens de zomer, weekenden en feestdagen, waaronder oudejaarsavond en -dag, Martin Luther King Jr. Day, Paaszondag, Onafhankelijkheidsdag, Thanksgiving en Kerstavond en -dag.

Om de drukte te vermijden, is de beste tijd om doordeweeks op een dinsdag, woensdag of donderdag te bezoeken, vooral in januari en februari.


16. Disneyland Parijs — Parijs, Frankrijk

Jaarlijks aantal bezoekers: 11,2 miljoen

 

Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs

Big Thunder Mountain in Disneyland Parijs

Disneyland Parijs, geopend in 1992, beslaat 140 hectare en is gemodelleerd naar de originele Disney-parken. Met vijf themagebieden en 49 attracties, waaronder klassiekers als Thunder Mountain, trekt het park bezoekers, vooral tijdens weekends, zomer, belangrijke feestdagen en schoolvakanties.

Een bezoek midweek, vooral van half januari tot half maart of half april tot half mei, kan kortere rijen garanderen. Dezelfde trucs gelden als bij andere parken: richt je eerst op de populaire attracties en ga in de rij staan ​​voor de drukte tijdens daluren.


15. Tokyo Disney Sea – Tokio, Japan

Jaarlijks aantal bezoekers: 12,6 miljoen

Arabian Coast in Tokyo Disney Sea

Arabian Coast in Tokyo Disney Sea

Tokyo Disney Sea, het tweede themapark binnen het Tokyo Disney Resort, werd geopend in 2001 en heeft zeven verschillende nautisch thema-landen. Het is vrijwel altijd druk, vooral tijdens warmere maanden, het kersenbloesemseizoen, nationale feestdagen en schoolvakanties.

Voor minder drukte is een bezoek buiten het seizoen of op weekdagen aan te raden. Gasten die overnachten in de themaparkhotels krijgen privileges, zoals toegang 15 minuten vóór de reguliere openingstijd.


14. Golden Gate Park — San Francisco, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 13 miljoen

Golden Gate Park

Golden Gate Park

Het grootste stadspark van San Francisco strekt zich uit over 1.000 hectare en herbergt iconische attracties en musea. In het weekend en tijdens populaire evenementen bruist het park van activiteit.

Voor een rustigere ervaring is het het beste om doordeweeks, vroeg in de ochtend of buiten het seizoen (late herfst tot vroege lente) te bezoeken.


13. Notre-Dame kathedraal – Parijs, Frankrijk

Jaarlijks aantal bezoekers: 13,6 miljoen (vóór april 2019)

Brand in de Notre-Dame in 2019

Brand in de Notre-Dame in 2019

De Notre-Dame kathedraal, voltooid in 1345, was bijna 700 jaar lang een icoon van Parijs. Na de brand in april 2019 zijn er plannen voor wederopbouw, die bujna zijn voltooid.

Zodra de restauratie is voltooid, zal de toeristenstroom naar verwachting toenemen.


12. Tokyo Disney Resort — Tokio, Japan

Jaarlijks aantal bezoekers: 14,8 miljoen

Tokyo Disney Resort

Tokyo Disney Resort

Het 115 hectare grote Tokyo Disney Resort, geopend in 1983, was het eerste Disney-park buiten de VS. Net als andere Disney-parken is het het drukst in het weekend, op feestdagen, in de zomer en tijdens speciale periodes zoals Gouden Week en nieuwjaarsvakanties.

Om de drukte te vermijden, is het gunstig om doordeweeks, vooral op een dinsdag, woensdag of donderdag, te bezoeken, vooral in januari en februari. Het weer kan de menigte ook beïnvloeden, met minder bezoekers op regenachtige dagen.


11. Grote Bazaar — Istanboel, Turkije

Jaarlijks aantal bezoekers: 15 miljoen

Handelaars in de bazar rond 1890. Gefotografeerd door Jean Pascal Sébah

De Grand Bazaar in Istanboel rechtvaardigt volledig zijn naam. Het is een van ’s werelds grootste en oudste overdekte markten, met meer dan 61 overdekte straten en 4.000 winkels die een scala aan producten aanbieden, van handbeschilderd keramiek en zijden tapijten tot delicate sieraden en geurige kruiden.

Het is eenvoudig om te verdwalen in het doolhof van gangen, en tijdens de drukke uren is het des te gemakkelijker om overweldigd te raken door de menigte.

Vrijdag is doorgaans minder druk, net als in de vroege ochtend en late namiddag, wanneer de kans groter is dat u de lokale bevolking tegenkomt die boodschappen doet dan toeristenmassa’s.


Top 50 populairste toeristische bezienswaardigheden in de wereld 2024


10. Verboden Stad – Peking, China

Jaarlijks aantal bezoekers: 15,3 miljoen

Verboden Stad

Verboden Stad

Het paleis uit de Ming-dynastie in Peking, de grootste oude paleis ter wereld, staat er sinds 1420. Het 180 hectare grote complex met 980 gebouwen was ooit de thuisbasis van Chinese keizers en is nu het Paleismuseum.

Het aantal bezoekers is beperkt tot 80.000 per dag, en tijdens piekperiodes zoals juli, augustus, Chinese nationale feestdagen, het Lentefestival en Gouden Week (tweemaal per jaar gehouden rond Chinees Nieuwjaar en in oktober) kan het vóór de middag uitverkocht zijn.

Uw beste kans: ga vroeg, kies voor een doordeweekse dag en bezoek tijdens het laagseizoen van november tot maart (feestdagen uitgesloten).

Website: www.theforbiddencity.org


9. Disneyland Park — Anaheim, Californië, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 15,9 miljoen

Disneyland Park - Anaheim

Disneyland Park – Anaheim

Het oorspronkelijke 85 hectare grote Disneyland Park is geopend in 1966. Nu omvat acht thematische “landen”, waaronder favorieten als Main Street, VS; Grensland; Fantasieland en Tomorrowland. Het trekt zowel bezoekers als lokale bewoners met een seizoenskaart en is voortdurend druk. Het is vooral druk in het weekend, tijdens de zomer en schoolvakanties.

De maanden buiten het seizoen zijn januari tot maart en september tot december. Dit is wanneer kinderen naar school gaan en er minder mensen naar Zuid-Californië reizen.

Binnen die periode zijn Kerstmis, Nieuwjaar en de voorjaarsvakantie uiteraard drukkere tijden. Dit terwijl doordeweekse dagen, vooral de dagen die een paar dagen na een grote feestdag vallen, doorgaans rustiger zijn.

Ga tijdens piekuren vroeg naar de populairste attracties. Of ga op momenten dat het grootste deel van de drukte zich richt op andere evenementen of dineren.


8. Walt Disney World Magic Kingdom — Orlando, Florida, Verenigde Statenn

Jaarlijks aantal bezoekers: 17,5 miljoen

Walt Disney World Magic Kingdom

Walt Disney World Magic Kingdom

Het tweede themapark van Disney, geopend in 1971, overtreft het origineel in Anaheim. Het maakt deel uit van het grotere Walt Disney World Resort. Dat bestaat uit drie andere parken, vier golfbanen en twee dozijn hotels omvat) en is het populairste themapark ter wereld.

Het is dan ook vrijwel altijd druk, vooral in de zomer en op feestdagen. Omdat het het populairst is bij gezinnen, stijgt de drukte als de kinderen niet naar school gaan. Dan kunnen de rijen voor attracties urenlang duren.  Het is dan bijna onmogelijk om een plaats te bemachtigen in een restaurant met bediening aan tafel.

Om het grootste deel van de chaos te vermijden, ga je van januari tot begin maart of van september tot december. Maar vermijd weekenden, feestdagen en data van speciale evenementen zoals de Disney World Marathon. Hoewel de temperaturen tijdens deze maanden koeler kunnen zijn, zijn de wachttijden ook aanzienlijk korter.

 


7. Faneuil Hall — Boston, Massachusetts, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 18 miljoen

Faneuil Hall

Faneuil Hall

Faneuil Hall was ooit het toneel van toespraken van onder meer Samuel Adams en George Washington. Het staat bekend als de “bakermat van de vrijheid” vanwege zijn rol in het Amerika vóór de Revolutie.

Tegenwoordig is het een bruisende marktplaats met meer dan 100 speciaalzaken, restaurants en voedselverkopers, en elke feestdag staat Boston’s hoogste kerstboom.

De autovrije straten rond Faneuil Hall zijn altijd druk, en nog meer tijdens de lunch en tijdens het Boston Marathon-weekend.

Om het in al zijn historische glorie te zien zonder de drukte, kun je buiten kantooruren (vroege ochtend of late namiddag) komen, of de winter in Boston trotseren, wanneer de stad relatief rustig is.

Website: www.faneuilhallmarketplace.com


6. Grand Central Station — New York, New York, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 21,6 miljoen

Grand Central Terminal

Grand Central Terminal

Grand Central Station ia een Amerikaans nationaal historisch monument. Het beslaat 48 hectare en heeft 44 perrons die dagelijks meer dan 750 treinen de stad in en uit brengen. Voor pendelaars is het een essentieel vervoersknooppunt. Dit terwijl het voor bezoekers een prachtig, historisch Beaux-Arts-gebouw is met een beschilderd plafond met een kaart van de sterrenbeelden.

Het is ook de thuisbasis van enkele van de meest iconische bars en restaurants van de stad. Denk aan het Campbell Apartment, dat je misschien herkent van ‘Gossip Girl’, en de Oyster Bar, die te zien was in AMC’s ‘Mad Men’ en maar liefst 2 miljoen oesters serveert per jaar.

Over het algemeen is New York tijdens de koude maanden iets minder druk.

Als je Grand Central met minder medereizigers wilt zien, vermijd dan de spits en ga ’s avonds laat of in de vroege ochtenduren.


5. Niagarawatervallen – Verenigde Staten en Canada

Jaarlijks aantal bezoekers: 22,5 miljoen

Niagara Falls (eigenlijk drie watervallen) ligt op de grens van de VS en Canada. Deze dubbele nationaliteit lijkt het dubbele aantal bezoekers aan te trekken.

Met een hoogte van “slechts” 65 voet is het niet de hoogste waterval ter wereld. Het wel één van de krachtigste, die elke minuut 6 miljoen kubieke voet water over de rand pompt.

Niagara is het drukst tijdens de warmere maanden (late lente tot vroege herfst) wanneer de Maid of Mist-boot dicht bij de donderende watervallen vaart. Kom in plaats daarvan in het vroege voorjaar of het late najaar om iets minder toeristen te zien, of pak je parka in en bezoek het in de winter, zodat je de plek bijna voor jezelf hebt.

Vermijd lange weekenden en feestdagen (zowel Fourth of July als Canada Day) en boek uw tickets van tevoren om de tijd die u in de rij staat te verminderen.

Website: www.niagarafallstourism.com


4. Union Station — Washington, DC, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 32,8 miljoen

Union Station — Washington

Union Station — Washington

Het belangrijkste doorvoerstation van DC ontvangt dagelijks meer dan 100.000 pendelaars, plus duizenden toeristen die de ongelooflijke klassieke, schone en barokke architectuur komen bekijken en winkelen in de meer dan 70 winkels.

Het station, ontworpen door de beroemde architect Daniel Burnham en voltooid in 1908, is een stopplaats voor vrijwel elke DC-tour, inclusief de vele schoolgroeprondleidingen die DC in de warmere maanden overspoelen, wat betekent dat de lente en de vroege zomer bijzonder populaire tijden zijn om te bezoeken.

Kom in plaats daarvan in de herfst of winter.  Vermijdt de spits, en je krijgt misschien een glimp van hoe het was in de jaren veertig, toen het station slechts 45.000 reizigers per dag bediende.


3. Central Park — New York, New York, Verenigde Staten • 37,5 miljoen

Central Park

Central Park

Het beroemdste groene gebied van New York beslaat bijna 850 hectare in het midden van Manhattan. Hoewel het het meest bezochte park ter wereld is, biedt het nog steeds veel ruimte voor de bezoeker.

Een gemakkelijke manier om de drukte te vermijden is door de minder bezochte delen van het park te bezoeken. Denk aan de Northern Woodlands ten noorden van 86th Street of The Great Hill.

Dit is een met gras begroeide heuveltop die het hoogste punt van het park is. Vermijdt deze alleen als er een evenement zoals het jaarlijkse Great Jazz on the Great Hill-concert in augustus.

Vroege doordeweekse ochtenden kunnen ook rustiger zijn.  Als je de kou kunt trotseren, zorgt een wintertrip ervoor dat je een van ’s werelds meest iconische parken kunt zien. Dit zonder het gevoel te hebben dat je er bent met heel Manhattan.


2. Times Square — New York, New York, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 39,2 miljoen

Ooit was één van de meest louche plekken in Manhattan. Nulijkt Times Square nu meer op een opgeruimde themaparkversie van New York. Hoewel New Yorkers er misschien hun neus voor optrekken omdat ze geen deel uitmaken van het “echte” New York, trekken toeristen en theaterbezoekers nog steeds massaal naar Times Square om de drukke chaos te bekijken. Je kunt je vergapen aan de enorme reclameborden en beroemde Broadway-shows te zien.

Helaas groeit het verkeer vlak voordat de shows beginnen en nadat ze zijn afgelopen. Je kunt Times Square het beste zien met iets meer ademruimte in de vroege ochtend vóór de spits. Of bezoek Times Square halverwege de middag of laat in de avond nadat het theaterpubliek naar huis is gegaan.

Het frisse februari is de minst drukke maand, met ‘slechts’ zo’n 250.000 bezoekers per dag.


1. De Strip — Las Vegas, Nevada, Verenigde Staten

Jaarlijks aantal bezoekers: 39,6 miljoen

De 6,5 kilometer lange Las Vegas Strip, de belangrijkste verkeersader van Sin City, herbergt meer dan 30 casino’s, evenals de beroemde Bellagio-fonteinen en de High Roller, een 170 meter hoog reuzenrad dat langzaam over de stadslichten draait.

Ruim 75 procent van alle bezoekers aan Vegas verblijft in hotels aan The Strip en tijdens piekuren, zoals tijdens de Super Bowl, March Madness, Halloween en de Consumer Electronics Show, kan het lijken alsof ze er allemaal tegelijk zijn.


Top 50 populairste toeristische bezienswaardigheden in de wereld 2024

 1. De Strip — Las Vegas, Nevada, VS • 39,6 miljoen bezoekers
 2. Times Square — New York, New York, VS • 39,2 miljoen bezoekers
 3. Central Park — New York, New York, VS • 37,5 miljoen bezoekers
 4. Union Station — Washington, DC, VS • 32,8 miljoen bezoekers
 5. Niagarawatervallen – VS en Canada • 22,5 miljoen bezoekers
 6. Grand Central Station — New York, New York, VS • 21,6 miljoen bezoekers
 7. Faneuil Hall — Boston, Massachusetts, VS • 18 miljoen bezoekers
 8. Walt Disney World Magic Kingdom — Orlando, Florida, VS • 17,5 miljoen bezoekers
 9. Disneyland Park — Anaheim, Californië, VS • 15,9 miljoen bezoekers
 10. Verboden Stad – Peking, China • 15,3 miljoen bezoekers
 11. Grote Bazaar — Istanboel, Turkije • 15 miljoen bezoekers
 12. Tokyo Disney Resort — Tokio, Japan • 14,8 miljoen bezoekers
 13. Notre-Dame-kathedraal – Parijs, Frankrijk • 13,6 miljoen bezoekers
 14. Golden Gate Park — San Francisco, Californië, VS • 13 miljoen bezoekers
 15. Tokyo Disney Sea – Tokio, Japan • 12,6 miljoen bezoekers
 16. Disneyland Parijs — Parijs, Frankrijk • 11,2 miljoen bezoekers
 17. Epcot Park, Orlando, Florida, VS • 11 miljoen bezoekers
 18. Sacre Coeur – Parijs, Frankrijk • 10,5 miljoen bezoekers
 19. Tsim Sha Tsui-promenade – Hong Kong • 10,1 miljoen bezoekers
 20. Plaza de la Constitución — Mexico City, Mexico• 10 miljoen bezoekers
 21. Pike Place Market — Seattle, Washington, VS • 10 miljoen bezoekers
 22. Disney’s Animal Kingdom — Orlando, Florida, VS • 9,9 miljoen bezoekers
 23. Disney Hollywood Studios – Bay Lake, Florida, VS • 9,9 miljoen bezoekers
 24. Universal Studios Japan — Osaka, Japan • 9,7 miljoen bezoekers
 25. Great Smoky Mountains National Park – Tennessee, VS • 9,6 miljoen bezoekers
 26. Navy Pier — Chicago, Illinois, VS • 9,2 miljoen bezoekers
 27. Musée du Louvre — Parijs, Frankrijk • 9,2 miljoen bezoekers
 28. South Street Seaport — New York, New York, VS • 9 miljoen bezoekers
 29. Grote Muur van China – Peking, China • 9 miljoen bezoekers
 30. Pier 39 — San Francisco, Californië, VS • 8,5 miljoen bezoekers
 31. Sydney Opera House — Sydney, Australië • 8,2 miljoen bezoekers
 32. Smithsonian National Museum of History – Washington, DC, VS • 8 miljoen bezoekers
 33. Islands of Adventure, Universal — Orlando, Florida, VS • 7,9 miljoen bezoekers
 34. Disney California Adventure Park – Anaheim, Californië, VS • 7,7 miljoen bezoekers
 35. Ocean Park Hongkong — Hongkong • 7,4 miljoen bezoekers
 36. Victoria Peak — Hong Kong • 7 miljoen bezoekers
 37. National Air and Space Museum — Washington, DC, VS • 7 miljoen bezoekers
 38. Eiffeltoren — Parijs, Frankrijk • 7 miljoen bezoekers
 39. Everland Resort — Zuid-Korea • 6,8 miljoen bezoekers
 40. Lotte World, Seoul, Zuid-Korea • 6,8 miljoen bezoekers
 41. British Museum – Londen, Engeland • 6,7 miljoen bezoekers
 42. Disney Hong Kong – Hong Kong • 6,7 miljoen bezoekers
 43. Lake Mead – Nevada, VS • 6,2 miljoen bezoekers
 44. Lincoln Memorial – Washington, DC, VS • 6,2 miljoen bezoekers
 45. Museum voor Moderne Kunst – New York, New York, VS • 6,1 miljoen bezoekers
 46. Universal Studios Orlando, Florida, VS • 6,1 miljoen bezoekers
 47. Bourbon Street – New Orleans, Louisiana, VS • 6 miljoen bezoekers
 48. Universal Studios Hollywood – Los Angeles, Californië, VS • 5,9 miljoen bezoekers
 49. Paleis van Versailles – Versailles, Frankrijk • 5,9 miljoen bezoekers
 50. Nagashima Spa Land – Kuwana, Japan • 5,8 miljoen bezoekers