Top 6 redenen waarom je internet thuis traag is

Top 6 redenen waarom je internet thuis traag is
Top 6 redenen waarom je internet thuis traag is

Top 6 redenen waarom je internet thuis traag is

Een goed werkende internetverbinding is anno 2022 een primaire levensbehoefte. Daarom is het heel vervelend als je internetverbinding thuis niet meewerkt. Maar waarom is je verbinding slecht? We bespreken de top 6 van redenen waarom je internet thuis traag is.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Je hebt het verkeerde abonnement

Alles valt en staat natuurlijk met het juiste abonnement voor internet. Als je een goedkoop abonnement, koop je waarschijnlijk ook een lage download- en uploadsnelheid in.

Vaak gaat het om DSL-internet, waarbij de maximaal haalbare snelheid op jouw adres laag is vanwege de afstand van je woning tot de wijkcentrale. Vergelijk online internet providers om een beter internetabonnement af te sluiten.


Te zwaar gebruik

In het verlengde van het vorige ligt ook dat de internetverbinding te zwaar belast wordt. Als je met een lage bandbreedte online gaat gamen, vraag je meer van de internetverbinding dan hij kan leveren.

Ook wanneer je met meerdere mensen tegelijkertijd de verbinding belast, bijvoorbeeld door tegelijkertijd verschillende dingen te streamen, loop je met een te klein abonnement het risico dat je internetverbinding traag wordt en gaat haperen.


Je router staat op een onhandige plek

Merk je dat de internetverbinding vooral traag is wanneer je van de wifi gebruikmaakt? Dan kan het helpen om de router op een wat meer strategische plek te zetten waar hij je woning beter kan bedienen.

Afstand tussen de router en het apparaat waarop je de wifi gebruikt verwatert de verbinding, maar ook objecten die in de weg staan kunnen het internetsignaal doen verslechteren.


Er zitten te veel routers op hetzelfde kanaal

Als je in een omgeving woont waar op een kleine ruimte veel verschillende routers actief zijn, zoals in een flatgebouw, kan het zo zijn dat het kanaal waarop de router het draadloze internetsignaal uitzenden overbelast raakt.

Routers kiezen van zichzelf veelal automatisch voor kanaal 1, 6 of 11, waardoor het op die kanalen al snel te druk kan worden.

Download en gebruik de app Wifi Analyzer om te bepalen op welk kanaal jouw wifi zit en hoeveel routers in de omgeving daar óók op zitten. Vervolgens kun je op de website van je internetprovider instructies vinden voor hoe je het kanaal waarop jouw router uitzendt kunt aanpassen.


Je apparaat is traag

Een trage internetervaring hoeft niet altijd aan de internetverbinding zelf te liggen. Het kan ook zijn dat het apparaat waarop je de internetverbinding gebruikt zelf traag is en het daardoor lijkt alsof de verbinding langzaam is.

Wat er dan echt aan de hand is, is dat je apparaat gewoon veel tijd nodig heeft om te laden. Dit kan gebeuren bij computers die al een tijdje in gebruik zijn, maar ook bijvoorbeeld bij smartphones die na verloop van tijd gewoon wat langzamer worden.


Zie hier de Top 10 landen met het snelste internet 2022.


De router is verouderd

Als je met je apparaat vlak bij de router nog slechte wifi hebt en ook bekabeld internet op een anders vlot werkend apparaat een trage verbinding oplevert, is waarschijnlijk je router verouderd.

Dit kan gebeuren als je hem al een tijd in gebruik hebt. Vraag in dit geval je internetprovider om een nieuwe router.

Eén ding staat voorop wanneer je te maken hebt met een trage internetverbinding: je moet zelf actie ondernemen, anders verandert er niets. Hopelijk kunnen de tips die we hierboven links en rechts gegeven hebben het internetprobleem oplossen.


Zie hier de Top 10 marketingtrends voor 2023 volgens Adobe