Top 7 beste landen voor een LGBTQ-er om met pensioen te gaan 2022

Top 7 beste landen voor een LGBTQ-er om met pensioen te gaan 2022
Top 7 beste landen voor een LGBTQ-er om met pensioen te gaan 2022

Beste landen voor een LGBTQ-er om met pensioen te gaan 2022

Er zijn veel landen om met pensioen te gaan, maar voor LGBTQ+-mensen is het kiezen van de juiste bestemming een moeilijke opgave. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over diverse landen op deze website.


Top 10 beste landen voor een LGBTQ-er om met pensioen te gaan 2022

Bron: www.nomadcapitalist.com


7. Zuid-Afrika

Volgens de Zuid-Afrikaanse wet is het homohuwelijk toegestaan. Het laatste land in onze Nomad Capitalist-lijst van LGBT-vriendelijke landen is Zuid-Afrika.

Het is misschien verrassend, maar dit land heeft een zeer progressieve benadering van LGBTQ-rechten.

In 1996 deed Zuid-Afrika iets ongelooflijks dat nog nooit iemand had gedaan. Het bracht wijzigingen aan in de grondwet om discriminatie op grond van seksuele geaardheid te verbieden.

Het homohuwelijk is legaal, niet-binair geslacht wordt erkend en discriminatie op het gebied van huisvesting is verboden.


Zie hier de Top 20 LGBT-vriendelijkste steden ter wereld 2022.


6. Argentinië

Argentinië heeft één van de grootste Pride-festivals ter wereld. Het land is al heel lang een voorstander van LGBTQ. Ondanks dat het een religieus land is, zijn relaties tussen mensen van hetzelfde geslacht in Argentinië al in 1887 wettelijk erkend.

En sinds de eerste gay pride in Buenos Aires in 1992, heeft Argentinië met succes zijn LGBTQ-gemeenschap beschermd en uitgebreid.

Wanneer u naar het buitenland verhuist, is het goed om te weten dat u gelijkgestemde mensen kunt vinden die uw waarden delen. En we zijn er vrij zeker van dat je daar in Argentinië geen probleem mee zult hebben.

Buenos Aires is een mekka van LGBT-mensen, waar elk jaar de grootste gay pride-parade in Latijns-Amerika wordt gehouden. En de levendige homoscene trekt mensen van over de hele wereld.


5. Malta

Voor een land met sterke katholieke wortels heeft het een zeer progressieve houding ten opzichte van genderidentiteit, de homogemeenschap en het homohuwelijk.

De Maltezers staan ​​bekend om hun gastvrijheid en vriendelijkheid, en met de diverse homoscene die Malta te bieden heeft, ben je welkom, ongeacht je genderidentiteit.

Bovendien was Malta het eerste Europese land dat conversietherapie strafbaar stelde. Het heeft ook een antidiscriminatiewet die discriminatie van homomannen en queergemeenschappen verbiedt.


Zie hier de Top 100 meest inspirerende mensen 2022.


4. Zwitserland

Lange tijd schoot Zwitserland tekort op het gebied van LGBTQ-rechten in vergelijking met zijn Europese partners.

Maar in juli 2022 is enorme vooruitgang geboekt toen Zwitserland het homohuwelijk legaliseerde. Nu kunnen paren van hetzelfde geslacht ook kinderen adopteren.

Zürich is al vele jaren een LGBTQ-hub en biedt een veilige omgeving voor homo’s. Het heeft meerdere LGBTQ + -evenementen, homobars en restaurants waar queer-gemeenschappen samenkomen.

In 2022 organiseerde Zürich ook een pride-parade waar 40.000 mensen kwamen opdagen om de liefde te vieren en meer aandacht te schenken aan transgenderrechten.


Zie hier de Top 10 toeristische ervaringen ter wereld voor 2022 cf TripAdvisor.


3. Zweden

De Zweedse premier betuigt jaarlijks tijdens de pride-parade zijn steun aan LHBT’s. In de afgelopen decennia heeft dit land veel moeite gedaan om ervoor te zorgen dat de LGBTQ-gemeenschap dezelfde rechten heeft als alle anderen. En Zweden is daarin geslaagd.

Koppels van hetzelfde geslacht kunnen trouwen, kinderen adopteren en een gelukkig en vervuld leven leiden in Zweden. De Zweedse samenleving is open en inclusief, waar LHBT’s de vrijheid koesteren om te zijn wie ze werkelijk zijn.

De afgelopen jaren blonk Zweden ook uit in het promoten van LHBTQ-toerisme. Veel mensen komen vanuit het buitenland naar Zweden om deel te nemen aan de grootste Nordic Pride Parade en om beroemde homoscènes te ontdekken.

In 2019 was deze bestemming zo populair onder toeristen dat Zweden erkenning kreeg als het meest LGBT-vriendelijke land ter wereld.


2. Nederland

Nederland is een vooruitstrevend land met een liberale benadering van LHBTQ+-rechten. Het was het eerste land ter wereld dat in 2001 het homohuwelijk legaliseerde.

De hoofdstad Amsterdam heeft een levendige homoscene. Je zult je nooit alleen voelen met een overvloed aan homobars, een groot Pride Parade-feest en een actieve homogemeenschap.

De Nederlandse wet verbiedt discriminatie op grond van seksuele geaardheid, waardoor het een van de veiligste landen is voor LGBTQ om te leven. Onlangs heeft ook de Tweede Kamer een wetsvoorstel ingediend om conversietherapie te verbieden.


Zie hier: wie is voor het homohuwelijk? Een vergelijking tussen 80 landen


1. Spanje

Spanje is één van de meest LGBTQ-vriendelijke landen ter wereld en staat om een ​​aantal redenen bovenaan onze lijst.

Het was een van de eerste landen die het homohuwelijk in 2005 legaliseerde en sindsdien heeft het actief de LGBTQ+-gemeenschap ondersteund. Spanjaarden zijn ruimdenkend en tolerant en respecteren het recht van anderen op een eigen identiteit.

In Madrid wordt zelfs de grootste pride-parade ter wereld gehouden. Maar de Spaanse hoofdstad is niet de enige plek waar LHBTQ-mensen zich thuis voelen.

Andere Spaanse steden zoals Barcelona, ​​Sitges, Ibiza en Benidorm hebben een gastvrije sfeer en zijn zeer LGBTQ-gastvrij.

In Spanje zijn relaties tussen personen van hetzelfde geslacht sinds 2005 legaal en wordt discriminatie van LGBTQ bij wet bestraft.

De Spaanse regering heeft ook actief de LGBTQ+-gemeenschap gesteund en een nieuw wetsvoorstel over de rechten van transgenders per juni 2022 goedgekeurd.


Top 7 beste landen voor een LGBTQ-er om met pensioen te gaan 2022

  1. Spanje
  2. Nederland
  3. Zweden
  4. Zwitserland
  5. Malta
  6. Argentinië
  7. Zuid-Afrika