, , ,

Tuinieren zorgt voor gezondheid en geluk

Tuinieren zorgt voor gezondheid en geluk

Tuinieren zorgt voor gezondheid en geluk

De voordelen van tuinieren kunnen wonderen verrichten voor je geestelijke gezondheid en lichamelijk welzijn, blijkt uit diverse onderzoeken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website


Tuinieren zorgt voor gezondheid en geluk

Bron: www.healthshots.com


Er zijn vele verschillende onderzoeken uitgevoerd naar de fysieke en mentale gezondheidsvoordelen van tuinieren. Hieronder een aantal voorbeelden.


1. Tuinieren zorgt voor fysieke inspanning

Tuinieren, vooral in een grotere tuin of voortuin, kan fysiek inspannend zijn. Het gaat om lopen, zitten, tillen, graven in de grond, planten en snoeien. Dit helpt om calorieën te verbranden en draagt ​​bij aan een gezond gewicht.


Zie hier de Top 10 beste boeken over tuinieren 2022 volgens The Guardian.


2. Eigen groenten en fruit voor een gezond dieet

Het is natuurlijk. Als je iets kweekt, wil je de vruchten (of groenten) kunnen oogsten. Onderzoekers laten zien dat mensen die producten verbouwen, een gezonde houding aannemen ten opzichte van het eten van meer natuurlijk voedsel.


3. Helpt bij revalidatie en herstel

Een psychiatrische instelling in Kaapstad moedigt patiënten aan om een ​​band met de natuur aan te gaan.

Er zijn ook liefdadigheidsinstellingen voor de geestelijke gezondheidszorg die de therapeutische effecten van tuinieren onderzoeken om het herstel te bevorderen bij patiënten die mogelijk een operatie hebben ondergaan of worstelen met chronische ziekten.


Zie hier: tuinieren zorgt voor beter immuunsysteem.


4. Tuinieren vermindert stress

Iets dat je gelukkig maakt, zal automatisch je stress- en angstniveaus verlagen. Volgens de Indiase klinisch psycholoog dr. Kamna Chhibber kan een activiteit als tuinieren de geestelijke gezondheid op meerdere manieren ten goede komen.


Zie hier: vier rustgevende hobby’s om je te helpen ontspannen.


5. Het maakt je empathischer

Kijken naar planten van overleven naar bloeien en vechten om te overleven, kan je meer empathisch maken. Kiezen om voor planten te zorgen is een kwestie van verantwoordelijkheid. Je kunt het gevoel van voldoening voelen wanneer een zaadje verandert in een struik en in een bloeiende plant.

Evenzo kunt u een gevoel van wroeging krijgen als je de tuin de tuin laat en de planten opdrogen en afsterven. Tuinieren doe je met je hart.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie