Typische Britse tradities – De top 10

Typische Britse tradities
Typische Britse tradities

Typische Britse tradities

Britten staan ​​bekend om hun tradities en ze zijn er best trots op. Hier de top 10 favoriete Britse tradities waar ze zich met grote toewijding schuldig aan maken.


Lees hier ->>> meer over Groot-Brittannië op deze website…


Top 10 – Typische Britse tradities


10. Kalkoen eten op kerstdag

De meeste gezinnen in het Groot-Brittanië eten kalkoen op eerste kerstdag. Het land verorberd meer dan 10 miljoen kalkoenen tijdens de kerst.


Zie hier de top 10 meest bezochte attracties in het Verenigd Koninkrijk 2021.


9. Praten over het weer

Britten praten net zo vaak over het weer als ze sorry zeggen. Ze zijn geobsedeerd door het weer en de onvoorspelbaarheid die er bij hoort. Er is veel vocht in de lucht en water in de atmosfeer maakt het weer onvoorspelbaar. De ene dag kan het warm genoeg zijn voor zomerkleding, de volgende dag moeten de jassen aan en de centrale verwarming omhoog.


8. Niet voordringen

Britten dringen niet voor, ze hebben de oorlog meegemaakt. Als er geen hindernissen, tekens of beveiliging zijn, organiseren ze een nette rij onderling.


7. Ontbijt: English breakfast

Er horen kwaliteitsworstjes op tafel te staan, echt spek, eieren, gebakken of roerei. Ook tomaten, bonen, champignons en een sneetje toast horen er bij.


Zie hier de top 50 slechtste plaatsen om in te wonen in het Verenigd Koninkrijk 2022.


6. De underdog aanmoedigen

Het Britse voorbeeld is uit 2009 is Susan Boyle. Ze zei dat ze net zo succesvol wilde zijn als Elaine Page. De juryleden rolden met hun ogen en het publiek moest glimlachen. Toen ze begon te zingen, stond iedereen achter haar. Het is vergelijkbaar de Britse liefde voor eerste Rocky-film hielden. Zijn we niet allemaal sukkels en zouden we het niet geweldig vinden om…


Top 5 – Typische Britse tradities


5. Sorry zeggen

De Britten zijn er trots op beleefd te zijn en manieren te gebruiken. Ze verontschuldigen zich voor alles. Zelfs als ze niets verkeerd hebben gedaan, zeggen ze nog steeds sorry!


4. Zomerkleding bij ieder zonnestraaltje

Als de zon in de winter schijnt, kun je zeker een iemand vinden die door de straten struint in een korte broek.


Top 3 – Typische Britse tradities


3. Koekjes soppen – Dunking cookies

Koekjes kun je soppen in van alles en nog wat. Natuurlijk in de thee, maar ook in vla en drank.


2. De ketel op het vuur zetten – Putting the kettle on

Als er een crisis is, of iets vieren, of iemand komt op bezoek, is het eerste de ketel op het vuur zetten voor een kopje thee. Een theezakje moet alleen in kokend water worden gedaan om de volle smaak te krijgen. Is ze eenmaal donker van kleur, moet alleen de melk worden toegevoegd. Sommige mensen worden zelfs boos als thee niet correct wordt gezet.


1. Sunday Roast

Eén van de meest iconische tradities in Groot-Brittannië is zgn. Sunday Roast. Zondag is geen echte zondag tenzij er een ‘gebraden’ diner op tafel komt. En het is de favoriete maaltijd van de week. Gebraden kip, rundvlees, varkensvlees of lamsvlees, het maakt niet uit welk vlees. De Britten houden van hun Sunday Roast. Ook aardappels en Yorkshire pudding zijn een must.