Veel vaders hebben ook last van een post-natale depressie

0
Veel vaders hebben ook last van een post-natale depressie
Veel vaders hebben ook last van een post-natale depressie

Veel vaders hebben ook last van een post-natale depressie

Het zijn niet alleen de mamma’s die last kunnen krijgen van een post-natale depressie. Ook de pappa’s kunnen last krijgen van een dipje als er een nieuw mannetje of vrouwtje de kroost komt verrijken.

Dit is opgeschreven in een onderzoek wat is gepubliceerd in de Journal of the American Medical Association. Een vakblad, dus dan zal het wel op enige waarheid berusten. Lees zelf meer…


Lees hier ->>> meer over geluk op deze website.


Veel vaders hebben ook last van een post-natale depressie

Uit het onderzoek van de Auckland University naar de aankomende pappa’s bleek dat één op 50 depressieve klachten vertoonde in de aanloop naar de bevalling. Was het kindje op de wereld gezet, dan bleek zelfs één op de 25 vadertjes niet al te gelukkig te zijn.

“When you think that there are 60,000 New Zealand births each year, we’re talking about nearly 1400 children affected, potentially, by anti-natal paternal depression and more than 2500 New Zealand children affected by paternal post-natal depression, each year.”

Zo’n 3.500 Nieuw-Zeelandse mannen hebben deelgenomen aan het betreffende onderzoek. Voor de 217 mannen die het niet zo breed hadden, bestonden de depressieve klachten onder andere uit ‘een slechte gezondheid en stress’.

Onderzoekster en auteur van de studie Lisa Underwood van de Auckland University zegt dat er ook een focus moet komen op de geestelijke gezondheid van de vaders in kwestie, naast die van de moeders.

Ook vindt zij dat de medisch specialisten, die natuurlijk ook de pappa’s zien tijdens de zwangerschap, er op moeten wijzen dat er ook psychische gevolgen kunnen zijn voor de mannen in kwestie voor en na de geboorte van een baby.


Zie hier: sport als je een depressie hebt zegt onderzoek.


Postnatale depressie volgens www.24baby.nl

Postnatale depressie (postpartum depressie) is een maandenlang somber, prikkelbaar, angstig en neerslachtig gevoel dat bij de moeder ontstaat na de geboorte van de baby.

Dit kan voorkomen ongeacht of je je op de komst van de baby had verheugd. Een postnatale depressie begint over het algemeen niet direct na de bevalling, maar pas na enkele weken/maanden.


Bron en meer informatie: Lisa Underwood, Karen E. Waldie, Elizabeth Peterson en anderen: Paternal Depression Symptoms During Pregnancy and After Childbirth Among Participants in the Growing Up in New Zealand Study, JAMA, 15 februari 2017


 

Geef een reactie