, , , ,

Veganistisch voedsel gezondst voor honden zegt onderzoek

Veganistisch voedsel gezondst voor honden zegt onderzoek

Veganistisch voedsel gezondst voor honden zegt onderzoek

Weg met al dat vlees en die brokken met vlees. Vegan voer, dat is gezond voor je hond! Dat zegt in ieder geval een team van wetenschappers uit het VK en Australië. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over honden op deze website.


Veganistisch voedsel gezondst voor honden zegt onderzoek


In het onderzoek zijn meer dan 2.500 honden beoordeeld. Drie vormen van voeding zijn vergeleken: veganistisch, conventioneel verwerkt vlees en rauw vlees hondendiëten. De resultaten zijn gepubliceerd in het peer-reviewed wetenschappelijke tijdschrift PLOS.

De conclusie is dat een goed uitgebalanceerd veganistisch dieet de meeste gezondheidsvoordelen biedt voor honden.


Zie hier de top 25 Grootste hondenrassen ter wereld.


Een eeuwenoude mythe

Altijd hebben we te horen gekregen dat honden vlees nodig hebben omdat ze carnivoren zijn. In werkelijkheid zijn het alleseters en kunnen ze prima leven met enkel plantaardige voeding.


Wist je dat mannen die zich 40 keer kunnen opdrukken een kleinere kans op een hartaanval hebben.


Onderzoek op deze schaal over honden is het eerste dat is gepubliceerd. Het toont duidelijk aan dat de gezondste en minst gevaarlijke diëten voor honden qua voedingswaarde gezonde veganistische diëten zijn.

Professor Andrew Knight, leider van het onderzoeksteam


Antwoord op de vraag: wat is de grootste woestijn ter wereld? De top 10


2.536 hondenverzorgers verstrekten gegevens over de eetgewoonten van hun metgezellen. 54 procent kreeg een conventioneel verwerkt vleesdieet, 33 procent kreeg rauw vleesmaaltijden en 13 procent was veganistisch. Alle honden volgden minimaal een jaar hetzelfde dieet.

Vlees vs vegan

Om de gezondheid te beoordelen zijn onder meer het aantal dierenartsbezoeken, het medicijngebruik, de mening van het baasje meegenomen. De honden die rauw vlees kregen, waren een ietsie pietsie gezonder dan alle andere, maar deze groep was ook jonger. Dit betekent dat ze in het algemeen minder snel ziek zijn.


Antwoord op de vraag: waarover liegen vrouwen tegen mannen tijdens een date? De Top 10.


Kijken we naar specifieke gezondheidsproblemen, dan bleek dat de honden die een veganistisch dieet kregen dieetvoeding aanzienlijk minder kans hadden op veelvoorkomende aandoeningen. 36 procent van de vegan honden ‘leed’ ergens aan, vergeleken met 49 procent van de honden die met vlees werden gevoerd.

De bevindingen lieten bijvoorbeeld zien dat honden net zoveel van veganistische diëten net zo lekker vinden als vlees. Ook laat dit onderzoek zien dat plantaardige diëten een uitgebalanceerde voedingsbron kunnen bieden voor onze viervoeters.


Zie hier: meer honden in de buurt minder criminaliteit zegt onderzoek.


Bron en meer informatie: Andrew Knight, Eason Huang, Nicholas Rai en Hazel Brown: Vegan versus meat-based dog food: Guardian-reported indicators of health in PLOS, April 13, 2022, https://doi.org/10.1371/journal.pone.0265662


Zie hier de top 10 meest voorkomende brandoorzaken.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie