Veiligste auto voor voetgangers is de Volkswagen Arteon – De top 10

0
Veiligste auto voor voetgangers: Volkswagen Arteon
Veiligste auto voor voetgangers: Volkswagen Arteon

Veiligste auto voor voetgangers is de Volkswagen Arteon

Steeds meer mensen op straat, dus steeds meer kans om iemand aan te rijden toch? Als je dan toch met de wagen door de stad moet, dan is het wel zo handig als de auto een beetje meewerkt om ongelukken te voorkomen.

De Euro NCAP heeft uitgezocht wat de voetganger het beste kan tegenkomen bij het oversteken. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Veiligste auto voor voetgangers is de Volkswagen Arteon

Het is best wel prettig dat een voetganger veilig kan oversteken. Met de hedendaagse moderne technische snufjes kunnen de systemen in een auto daar erg behulpzaam bij zijn. Van tien naar één kwamen de volgende auto’s als veiligste uit de test:


10. Nissan Micra (met veiligheidspack) : 79%


9. Mercedes X Klasse : 80%


8. Mitsubishi Eclipse Cross : 80%


7. Jaguar F-Pace : 80%


6 – BMW 6 Serie Gran Turismo : 81%


Zie hier de Top 10 meest betrouwbare Duitse sportwagens aller tijden.


5 – BMW 5 Serie : 81%


4 – Subaru Impreza : 82%


3 – Toyota Hilux : 83%

Volgens Toyota zelf: De nieuwe Toyota Hilux. Sinds zijn introductie in 1968 heeft deze legendarische pick-up zijn sporen nagelaten. Een nieuw ontwikkeld ladderchassis en de verbeterde constructie van de carrosserie garanderen opnieuw robuuste onverzettelijkheid. Daarbij maken het opvallende stoere design, het hoogwaardig afgewerkte interieur en het trekvermogen tot 3,5 ton de nieuwe Toyota Hilux tot de ultieme pick-up.


2. Subaru XV : 84%

Volgens Subaru zelf: “Laten we de gloednieuwe SUBARU XV voorstellen, pretverzorger bij uitstek. Via een combinatie van een stijlvol stedelijk ontwerp en een robuuste uitstraling, én met tal van nieuwe mogelijkheden die u enthousiast zullen maken, vormt de nieuwe Subaru XV uw inspiratiebron voor het leven. Of het nu gaat om een avondje uit in de stad of geheel ongepland een weekendje weg, de SUBARU XV helpt u om al uw wensen in stijl en comfort te vervullen. Elke dag kan en moet een vreugdevol avontuur zijn.”


1. Volkwagen Arteon : 85%

Volgens Volkswagen zelf: “De Arteon is onze meest elegante vierdeurs ooit. De langgerekte contouren en lange wielbasis geven ‘m een exclusieve en zakelijke uitstraling. Ook aan het interieur hebben we veel aandacht besteed. Zo is de Arteon standaard uitgerust met een groot kleurentouchscreen, digitaal instrumentenpaneel en Head-up display.”


 

Geef een reactie