Veroudering vertragen? En hoe te breken met deze 10 gewoonten

0
Veroudering vertragen
Veroudering vertragen

Veroudering vertragen? En hoe te breken met deze 10 gewoonten

Forever youg? Who wants to be forever young? Nou, dat zijn nogal wat mensen onder ons. Veroudering is een niet te stoppen proces, edoch je kunt de zaak wel versnellen. Hieronder de top 10 oorzaken die je veel sneller ouder maken dan de anderen om je heen. Het mooie is: je hoeft er vaak niet veel voor te doen, alleen dingen voor laten. Lees meer en roep een halt toe tot je versnelde veroudering. Natuurlijk aangevuld met de nodige tips en tricks om de oorzaken te bestrijden.

Veroudering vertragen
Veroudering vertragen

Veroudering vertragen? En hoe te breken met deze 10 gewoonten


1. Alcohol

Ja, al die lekkere alcoholische drankjes zorgen voor uitdroging. Dat zorgt er weer voor dat je huid er bleek en rimpelig uit komt te zien. Nou is dat nog niet eens zo erg, maar die alcohol verbruikt ook nog eens je vitamientjes A en B. Die alcohol zorgt ook nog eens voor rosacea, een lelijke huidziekte met weer extra kans op huidkanker.


2. Roken

Roken houdt verband met, en dat weten we allemaal, kanker, onvruchtbaarheid, hart- en vaatziekten, et., etc. Ook je huidje wordt er weer niet beter van. Zie hier een aardig filmpje van de rokerslongen.


3. Stress

Stress heeft natuurlijk ook weer zo’n ellendig effect op je lichaam. Hoge bloeddruk, obesitas en hart-en vaatziekten. allemaal zaken die je liever niet hebt. En wat ga je dan doen? Jawel hoor, nummertje één en twee: roken en drinken om de stress te verminderen. Zie hier op deze site: Goede anti stress tips (met grappig filmpje…)


4. Te weinig slaap

Als het even kan pak gewoon die zeven uur slaap. Je lichaam en je brein kunnen hierdoor weer hersellen. Zo niet, dan is roofbouw en versnelde veroudering het gevolg. Bestudeer op deze site: 20 Oplossingen voor slapeloosheid.


5. Zonnen

oh, oh, wat kan onze huid toch slecht tegen al die UV-straling. Dat brengt allerlei slechte processen op gang. Jaarlijks horen ruim 50.000 Nederlanders dat ze huidkanker hebben. Je moet je er wel tegen beschermen…


6. Een zittend bestaan

kom je nog wel eens achter die computer vandaan? Sta je nog wel eens op van de bank? Minimaal dertig minuten bewegen per dag luidt het devies om minder snel dood te gaan.


7. Wrok koesteren

Blijf maar lekker boos op die ander. Dat vreet je heerlijk op van binnen. Die boze en pessimistische levenshouding kost je jaren van je leven. Hoewel, je bent er dan wel weer eerder van af…


8. Leven op suiker

Let op met die suikers, ze zitten gewoon overal in. Zie hier op deze site: Eten en drinken in suikerklontjes (een lijst van meer dan 50 producten) Lees hier bijvoorbeeld: Suiker, de snelweg naar veroudering.


9. Ongezond voedsel

De Denen weten het zeker en zij zijn lekker gezond, lees maar: Denemarken: vetbelasting maakt mensen gezonder. Gewoon de goede dagelijkse dosis groente ne fruit en niet te veel!


10. Geen aandacht voor je huid

Je huid is een enrom orgaan en een enorm belangrijk orgaan. Lees hier: De effecten van huidveroudering minimaliseren‘.

Geef een reactie