, , , ,

Video van 44 verschillende push ups oefeningen

Video van 44 verschillende push ups oefeningen

Video van 44 verschillende push ups oefeningen

Wil je ook een sixpack deze zomer, wil je er ook strak uitzien op het strand, kijk dan deze instructievideo van de verschillende push ups oefeningen. In vijf minuten laten ze 44 verschillende manieren van opdrukken zien. Wij hebben er een paar geprobeerd en toen de sixpack zelf maar opengemaakt. Superman push ups, Spiderman push ups, one-hand clap push-ups, ze zijn allemaal te zien.

Video van 44 verschillende push ups oefeningen

Video van 44 verschillende push ups oefeningen

44 Verschillende push ups oefeningen

Over push ups of opdrukken

Opdrukken worden in het Engels “push ups” genoemd (of “pompen” in het Vlaams), is eenzelfde soort oefening als bankdrukken. Met deze oefening gebruikt je alleen je eigen lichaam als weerstand. Met je handen en voeten op de grond, in opgerichte positie, laat je je zakken tot je borst even de grond raakt, waarna je zelf weer omhoog “drukt”. Deze oefening is ideaal om borstspieren en triceps te trainen, zonder gebruik van allerlei dure hulpmiddelen als een drukbank en halters, behalve als je hogere doelen nastreeft, zoals bij bodybuilding en powerlifting. Dan is het gebruik van gewichten zoals dumbbells en barbells wel noodzakelijk.

Een beginner die totaal niet in vorm is, haalt misschien maar enkele reps of herhalingen per set, een gemiddelde sportman kan er over het algemeen 10 tot 50 uitvoeren en een vergevorderd iemand kan wel, afhankelijk van factoren als lichaamsbouw en aanleg, 50-100 reps of meer halen.

Een beginnersoefening, vooral voor de dames, is op de knieën zitten, de handen vooruit zetten en dan opdrukken. Dit is vele malen lichter dan dat het hele lichaam, met uitzondering van de tenen en handen, van de grond is. Hier het blaadje voor de echte sportieve Jerommekes…

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie