, ,

Vijf zaken waar mensen die gaan sterven spijt van hebben

Vijf zaken waar mensen die gaan sterven spijt van hebben

Vijf zaken waar mensen die gaan sterven spijt van hebben

Dood gaan we allemaal, maar ‘gelukkig’ doodgaan is ook een kunst. Zie hier de zaken waar je rekening met kan houden om dat laatste te bewerkstelligen. Lees meer..


Lees hier → meer over geluk op deze website.


Vijf zaken waar mensen die gaan sterven spijt van hebben

Bron: www.psychologytoday.com


1. Ik wou dat ik de moed had gehad om een ​​leven trouw aan mezelf, en niet aan het leven dat anderen van mij verwachtten.

Het is gemakkelijk om verstrikt te raken in de verwachtingen van anderen. Zoek eens uit wat je nu echt zelf zou willen doen.


2. Ik wou dat ik niet zo hard had gewerkt

Te hard werken gaat ten koste van relaties en persoonlijke ontplooiing. Uit onderzoek dat de hardst werkende landen vergelijkt met de landen met de beste balans tussen werk en privéleven blijkt dat laatstgenoemde landen een groter geluksniveau hebben dan eerstgenoemde landen.


Zie hier: hoe maakt liefde blind? Een nieuwe studie ontrafelt het mysterie


3. Ik wou dat ik meer de moed had gehad om mijn gevoelens te uiten

Het valt niet mee om je altijd te uiten, zeker in positieve zin. Het blijkt toch dat je daar later spijt van kan krijgen.


4. Ik wou dat ik contact had gehouden met mijn vrienden en kennissen

De resultaten van het langstlopende onderzoek naar menselijk geluk bevestigen dat relaties het belangrijkste zijn voor een gelukkig en gezond leven.

In de Harvard-studie hadden proefpersonen met goede relaties veel minder last van diabetes, artritis, en cognitieve achteruitgang. De gezondste proefpersonen onderhielden actief vriendschappen en bleven betrokken in de gemeenschap.


Zie hier 10 tips voor een gezond hart.


5. Ik wou dat ik mezelf gelukkiger had gemaakt

Het leven kan zwaar, stressvol en wreed zijn. Als je het wil zien, dan zijn er ook heel veel mooie momenten. Carpe diem.


Zie hier de 10 sleutels tot geluk.