Voetballers die hun hele leven voor één club speelden (10X)

0
Voetballers die hun hele leven voor één club speelden
Voetballers die hun hele leven voor één club speelden

Voetballers die hun hele leven voor één club speelden

Natuurlijk hebben voetballers het grootste recht om bij een andere club te gaan spelen voor een paar euro’s meer. Messi zou hebben gezegd dat hij nooit Barcelona zou verlaten. We gaan het zien.

De onderstaande spelers hebben echt hun clubje nooit in de steek gelaten. Denk bijvoorbeeld aan Lev Yashin ‘de zwarte panter’, Sjakie Swart Francisco Totti en nog zeven anderen. Lees meer en zie ook de prachtige beelden die behoren bij deze geweldige clubmensen.


Lees hier->>> meer over voetbal op deze website.

Voetballers die hun hele leven voor één club speelden


Lev Yashin – Dynamo Moscow

22 oktober 1929 – Moskou, 20 maart 1990

Yashin was een Sovjet-Russisch doelman. Hij wordt door velen beschouwd als de beste voetbalkeeper aller tijden, wegens zijn lenigheid, indrukwekkende figuur en snelle reflexen.

Eén van de beste wedstrijden speelde Jasjin in 1963, toen hij als keeper van de ‘Rest of the World XI’ tegen Engeland speelde als jubileumwedstrijd ter ere van het 100-jarig bestaan van de Engelse voetbalbond.

Hij had verschillende bijnamen als ‘de zwarte panter’, ‘de zwarte spin’ of ‘de zwarte octopus’, dankzij zijn altijd geheel zwarte outfit, acrobatische reddingen en lange handen. Hij speelde ruim 300 wedstrijden voor zijn club.


Sjaak Swart – Ajax

Muiderberg, 3 juli 1938

Swart maakte deel uit van het gouden Ajax-elftal van begin jaren zeventig van de twintigste eeuw, dat in 1971, 1972 en 1973 de Europacup I wist te winnen. Zijn bijnaam is Mister Ajax.

Hij speelde 603 officiële wedstrijden voor de Amsterdamse club, waaronder 463 wedstrijden in de Eredivisie, meestal met rugnummer 8. Met 175 doelpunten staat hij derde op de lijst van Ajax’ meest productieve aanvallers, na Johan Cruijff en Piet van Reenen. Op 19 mei 1973 speelde hij zijn laatste officiële wedstrijd.


Franco Baresi – AC Milan

Travagliato, 8 mei 1960

Baresi speelde zijn hele carrière voor AC Milan, waarmee hij zes titels en drie maal de Europacup voor Landskampioenen won. Hij speelde 716 wedstrijden voor de club (waarvan vijftig om de Europacup I), waarin hij 16 keer tot scoren kwam.

https://youtu.be/RpPrT2fpFW0


Thomas Schaaf – Werder Bremer

Mannheim, 30 april 1961

Schaaf is een Duits voetbaltrainer en voormalig voetballer. Hij speelde zijn gehele loopbaan als verdediger ruim 300 wedstrijden voor Werder Bremen en was nadien veertien jaar trainer-coach van de Noord-Duitse Bundesligaclub.


Giuseppe Bergomi – Inter Milan

Milaan, 22 december 1963

Bergomi droeg ruim 500 keer het shirt van Inter. Hij kwam tussen 1982 en 1998 tot 81 interlands voor Italië en maakte daarin 6 doelpunten. Bovendien speelde hij in Europees verband een onwaarschijnlijk aantal van 117 duels.

Bergomi speelde vier WK-eindtoernooien en speelde in totaal 16 wedstrijden op WK’s. Met Italië won hij het WK 1982. In 1990 werd hij met Italië derde op het WK in eigen land.


Tony Adams – Arsenal

Romford, 10 oktober 1966

Adams kwam in 1980 bij Arsenal terecht, waar hij op 17-jarige leeftijd in 1983 zijn debuut maakte tegen Sunderland. Adams was berucht om zijn alcoholverslaving. Hij zat in 1990 drie maanden in de gevangenis voor rijden onder invloed.

In september 1999 verscheen een autobiografisch boek over zijn verslaving met de titel Addicted. Hijs speelde ruim 500 wedstrijden voor Arsenal en 66 interlands voor Engeland.

https://youtu.be/DlYPmmAn7mc


Paolo Maldini – AC Milaan

Milaan, 26 juni 1968

Paolo Maldini is een Italiaanse voormalig voetballer, die 126 interlands (zeven doelpunten) speelde voor zijn vaderland Italië. Daarmee was hij recordhouder totdat Fabio Cannavaro op 12 augustus 2009 daar overheen ging.

Hij heeft meer dan 900 wedstrijden gespeeld voor de Rossoneri in de 25 jaar dat hij actief was bij de club (1985-2009). Hij vijf Europese bekers en vele landstitels gewonnen.


Matthew Le Tissier – Southampton

Saint Peter Port, 14 oktober 1968

In de 16 seizoenen die Le Tissier bij “The Saints” onder contract stond, groeide hij uit tot een clubicoon die in totaal 540 wedstrijden afwerkte en daarin 209 doelpunten scoorde.

Hij stond vooral bekend vanwege zijn briljante balgevoel en begenadigde schottechniek, vandaar dat hij ook de bijnaam “Le God” kreeg. Ondanks aanbiedingen van verschillende topclubs, is Le Tissier zijn club Southampton altijd trouw gebleven wat de populariteit onder fans alleen maar vergrootte.

https://youtu.be/AumHXtfyKQc


Ryan Giggs – Manchester United

Cardiff, 29 november 1973

Giggs is een voormalig Welsh voetballer. Hij stroomde in 1990 door vanuit de jeugd van Manchester United en bleef daarvoor tot het einde van zijn spelerscarrière in 2014 actief.

Waar hij in de jaren 90 vooral als linksbuiten speelde, speelde hij in zijn laatste jaren voornamelijk als spelmaker centraal op het middenveld. The Welsh Wizard haalde ruim 650 wedstrijden in de hoofdmacht.


Francesco Totti – AS Roma

Rome, 27 september 1976

Totti stroomde in 1992 door vanuit de jeugdopleiding van AS Roma, waarvoor hij zijn hele carrière actief bleef. Hij debuteerde in 1998 in het Italiaans voetbalelftal, waarmee hij het wereldkampioenschap in 2006 won.

Totti groeide bij AS Roma uit tot symbool van de wederopstanding van de club, die door financieel wanbeleid in de jaren negentig bijna failliet verklaard werd. Zijn spel leverde hem de bijnaam ‘Het wonderkind van Rome’ op en vergelijkingen met legenden uit de Romeinse mythologie.

In 2007 won hij het topscorersklassement van de Serie A en de Europese gouden schoen. Pelé noemde hem één van de beste schaduwspitsen uit zijn tijd toen hij hem in maart 2004 opnam in zijn Lijst FIFA 100 beste spelers. Totti spelde ruim 600 wedstrijden voor AS Roma.


Zie hier de top 25 topscorers in La Liga aller tijden (Spaanse eredivisie).


Geef een reactie