, , ,

Voor welke tweewielers moet je een verzekering afsluiten?

Voor welke tweewielers moet je een verzekering afsluiten?

Voor welke tweewielers moet je een verzekering afsluiten?

In vroegere tijden was de keuze heel eenvoudig hoe je van a naar b moest komen. Je ging te voet, op een paard, met een kar of per boot. De wereld zag er toen simpel en overzichtelijk uit. Het was een tijd waarin de file nog niet was uitgevonden.

Je stond hooguit op de markt in een rij te wachten als je groente, vlees of vis wilde kopen. Was je kar stuk dan was er geen verzekering die de reparatie dekte, je betaalde de karrenmaker gewoon in natura zodat het kapotte wiel gemaakt werd. Iedereen tevreden en je kon je weg weer blij vervolgen.

Tegenwoordig is het aanbod van voer-, vaar-, en vliegtuigen bijna onbeperkt. Op de weg kunnen we ons voortbewegen op 1, 2, 3 of 4 wielers. Ook door het aanbod van tweewielers is het tegenwoordig verre van duidelijk welke je wel of niet moet verzekeren.

Er zijn elektrisch aangedreven vervoersmiddelen te koop waarmee je niet eens de openbare weg op mag en waarvoor je dus niet verzekerd kunt worden. De overheid heeft hier duidelijke regels voor gemaakt.


Lees hier ->>> meer over vervoer op deze website.


Verboden voertuigen

In tegenstelling tot België of de Verenigde Staten mogen er in Nederland weinig modellen e-steps op de openbare weg komen. Eigenlijk is het in Nederland alleen toegestaan om met een elektrische step op de openbare weg te komen als deze door de Rijksdienst voor het Wegverkeer is goedgekeurd als ‘bijzondere bromfiets’. Voor zo’n e-step moet je minimaal zestien jaar zijn, een kentekenbewijs hebben en een bromfiets online verzekeren nemen.

In Nederland mag je ook niet op de weg met een minibike. Dit is klein motorfietsje van ongeveer 50 centimeter hoogte en 1 meter lengte. Deze minibikes zijn bedoeld om te racen op een afgeschermde racebaan. Verder mogen ook hoverboards, elektrische skateboards en monowheels niet aan het verkeer deelnemen.


Verzekering

Ga je dus toch met een minibike, elektrische step of hoverboard op de openbare weg, dan ben je in de meeste gevallen in overtreding. Krijg je een ongeluk dan ben je niet alleen je vervoersmiddel kwijt maar draai je ook op voor alle geleden schade of ziekenhuiskosten van jezelf of van degene die je bij een ongeluk hebt aangereden.

Ben je dus van plan om een gemotoriseerde tweewieler te kopen, of die nu elektrisch of middels fossiele brandstof is aangereden, denk er dan wel eerst aan of je die kunt verzekeren en of je er een rijbewijs voor nodig hebt. Heb je éénmaal uitgevonden dat je met een bepaalde brommer rechtmatig op de openbare weg mag rijden kijk dan eerst ook naar een goede verzekering. Online zijn er een enorm aantal verzekeringsmaatschappijen te vinden die zo’n verzekering aanbieden. Het is echter niet allemaal even duidelijk wat voor jouw type brommer, elektrische scooter of brommer het de juiste verzekering is.

Bij Diks.nl hebben ze online alles overzichtelijk bij elkaar gezet. Op de meeste vragen kun je daar ook meteen het juiste antwoord vinden. Bovendien is een goede verzekering daar makkelijk te regelen zodat je snel met je nieuwe brommer de weg op kunt.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie