Vrolijke muziek stimuleert creativiteit enorm

0
Vrolijke muziek stimuleert creativiteit enorm
Vrolijke muziek stimuleert creativiteit enorm

Vrolijke muziek stimuleert creativiteit enorm

We weten uit ervaring dat muziek je in andere sferen kan brengen. Nu blijkt ook dat muziek je creativiteit positief kan be├»nvloeden. Dit is niet zo maar een ervaring. Nee, er ligt zelfs wetenschappelijk bewijs aan te grondslag. Lees meer…


Vrolijke muziek stimuleert creativiteit enorm

Leuk, eindelijk weer eens wat Nederlandse inbreng is bij een artikel over een onderzoekje op deze website. Het betreft hier mevrouw Simone Ritter van de Radbout Universiteit in Nijmegen.


Wist je dat… werknemers minder creatief zijn in Zoom-vergaderingen.


Zij mag zich, met een mooi bedrag van het Vernieuwingsimpuls Veni van het NWO, storten op onderzoek over creativiteit. En ook wij zijn altijd op zoek naar creativiteit en hebben inmiddels al aardig wat artikeltjes over creativiteit doen verschijnen.

Creativiteit is de moeder van de vooruitgang. Vandaar dat wij er op deze site ook zo veel belang aan hechten. Wetenschappelijke, technische, culturele, kunstzinnige innovatie, vooruitgang komt door de creatievelingen onder ons.

Hieronder in het tabelletje kun je zien wat een voorbeeld van vrolijke muziek is.

Vrolijke muziek stimuleert creativiteit enorm


Music listening can be easily integrated into daily life and may provide an innovative means to facilitate creative cognition in an efficient way in various scientific, educational and organizational settings when creative thinking is needed.

Uit: Happy creativity: Listening to happy music facilitates divergent thinking


Creativiteit wordt in de verschillende wetenschappen nogal verschillend geïnterpreteerd. Creativiteit wordt in het algemeen gezien als een vermogen om iets nieuws te scheppen.

Een individu of een groep toont creativiteit wanneer een nieuw concept of object wordt gemaakt, of wanneer een originele oplossing voor een probleem wordt gevonden. Muziek wordt dan zo ongeveer een panacee voor ieder probleem.

Het is de wonderolie voor de vooruitgang. Eigenlijk kunnen we ons daar wel in vinden. Creatievelingen zijn namelijk buitengemeen interessante individuen. En als we daar een handje bij kunnen helpen, dan doen we dat met plezier.


Wist je dat… mensen minder creatief zegt onderzoek.


Bron en meer informatie: Simone M. Ritter en Sam Ferguson: Happy creativity: Listening to happy music facilitates divergent thinking in PLOS One, 6 september 2017


 

Geef een reactie