, , ,

Vrouwen aan top in Europa, een vergelijking tussen 32 landen

Vrouwen aan top in Europa, een vergelijking tussen 32 landen

Vrouwen aan top in Europa, een vergelijking tussen 32 landen

Vrouwen aan top, is het nu echt belangrijk en wat zegt het over de emancipatie in een land? Indien we op basis van de cijfers van International Labor Organisatie een oordeel moeten uitspreken over ons eigen land, dan staan we er niet al best voor.

Slechts 29% van de werkende vrouwen heeft echt iets te vertellen en mag de baas spelen in Nederland. Daarmee staan we in Europa op op de 22e plaats.

We laten we bijvoorbeeld wel de Zweden, de Noren en de Zwitsers achter ons die normaal altijd voor ons op de (goede) lijstjes staan. Vaticaanstad staat er niet bij, maar daar verwachten we dan ook niet heel erg veel van. Bijzonder, bijzonder…

Vrouwen aan top in Europa, een vergelijking tussen 32 landen

In Nederland is slechts de helft van de vrouwen economisch zelfstandig en kan maar één op de twee vrouwen op eigen benen staan. Vandaar dat ook onze rijksoverheid zich al jaren druk maakt over dit onderwerk. Meer informatie van de rijksoverheid over vrouwenemancipatie vind je HIER ->>>

Vrouwen aan top in Europa, een vergelijking tussen 32 landen,

Het percentage vrouwen in leidinggevende posities in 32 Europese landen
[table “” not found /]


Zie hier de top 10 populairste emigratielanden voor Nederlanders 2020.


Over de ILO

De Internationale Arbeidsorganisatie (IAO)of ILO (International Labour Organization) is een organisatie van de Verenigde Naties in Genève en houdt zich bezig met arbeidsvraagstukken.

De ILO is opgericht vanuit de idee dat een duurzame vrede niet mogelijk zou zijn zonder sociale rechtvaardigheid. Om deze sociale rechtvaardigheid te bereiken heeft de organisatie vier hoofddoelstellingen: het bevorderen van het recht op werk, het verbeteren van de kans om werk te krijgen en te behouden voor mannen en voor vrouwen, het invoeren en uitbouwen van sociale zekerheid, én het bevorderen van sociale dialoog tussen werkgevers, werknemers en overheid.

De ILO probeert door het aannemen van conventies en aanbevelingen de verschillende doelstellingen in bindende normen vast te leggen. Daarvoor wordt ieder juni van ieder jaar een internationale conferentie belegd in Genève.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie