Vrouwen beleggen beter dan mannen zegt onderzoek

0
Vrouwen beleggen beter dan mannen zegt onderzoek
Vrouwen beleggen beter dan mannen zegt onderzoek

Vrouwen beleggen beter dan mannen

We bevestigen het nog maar eens een keer, na deze studie, zegt Women and Investing Study 2021 van Fidelity Investments het wederom. Mannen, laat het beleggen aan de vrouw over! Lees meer…


Lees hier ->>> meer over economie op deze website.


Vrouwen beleggen beter dan mannen

De dames die beleggen behalen gemiddeld betere positieve rendementen en overtreffen mannen met 40 basispunten of 0,4%. Dit blijkt uit een analyse van de jaarlijkse prestaties van 5,2 miljoen beleggingsaccounts van januari 2011 tot december 2020.

De nieuwste bevindingen komen overeen met eerder onderzoek van het bedrijf. Hieruit bleek dat vrouwen mannen ook overtreffen met een ‘buy-and-hold-beleggingsstrategie’ versus ‘frequente handel’.


Zie hier: Wat is het gemiddelde spaargeld van een Nederlander?


Crisis motiveert om te beleggen

Hoewel de crisis ook voor vrouwen een financiële uitdaging is, wakkerde het ook de motivatie om te beleggen aan. Er is sinds de afgelopen zomer een stijging van 43% op jaarbasis bij vrouwen die nieuwe Fidelity-beleggingsrekeningen openden. Ook zijn 9 op de 10 vrouwen bereid om de komende 12 maanden meer stappen te ondernemen, zo blijkt uit de bevindingen. Ook staat 62% te popelen om hun kennis van financiële planning en beleggen te vergroten.


Zie hier: Wat zijn de duurste aandelen ter wereld? Een top 10.)


Fidelity Investments’ Women and Investing Study 2021 bevat bevindingen van een onderzoek in juli onder 2.400 volwassenen. De deelnemers waren gelijk verdeeld over mannen en vrouwen. De investeerders waren minstens 21 jaar oud, verdienden $ 50.000 of meer en droegen bij aan een pensioenplan gerelateerd aan hun baan.


Zie hier de 10 meest interessante investeringen.


Bron en meer informatie: Fidelity Investments, 2021 Women and Investing Study


Geef een reactie