Vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk verdienen meer

Vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk verdienen meer
Vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk verdienen meer

Vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk verdienen meer

Wil je vriendin dat nieuwe zomerjurkje, de zoveelste paar schoenen of nog een duurder handtasje? Laat gaan, laat gaan, laat gaan.

Het komt allemaal weer terug via de bankrekening als het salaris wordt gestort. De sociologen Jacyln Wong en Andrew Penner hebben dit voor ons uitgezocht. Lees meer waarom die overdreven gevulde en uitpuilende kledingkast goed voor is!


Lees hier ->>> meer over werk op deze website


Vrouwen die aandacht besteden aan hun uiterlijk verdienen meer

In het artikel van Jacyln Wong van de Universiteit van Chicago and Andrew Penner van de Universiteit van California kunnen we lezen: “Although appearance and grooming have become increasingly important to men, beauty work continues to be more salient for women because of cultural double standards with very strict prescriptions for women.”

Voor mannen is het schijnbaar ook niet onbelangrijk om er ‘prettig’ uit te zien, maar voor de dames helemaal.


Zie hier de Top 10 grootste aandelenbeurzen ter wereld 2022.


…. de dubbele moraal

Volgens Wong en Penner zou dit dus te maken hebben met de dubbele moraal die ze er in ieder geval in de Verenigde Staten op na zouden houden. Volgens ons lijkt dit in de Nederlandse situatie niet echt heel veel anders.

Als we kijken naar de dames die boven het maaiveld uitsteken en binnen een bedrijf carrière maken dan lijken zij zwz niet achteraan te te hebben gestaan bij het uitdelen van uiterlijk voor hun geboorte en ze zien er inderdaad vaak uit als door een ringetje te halen.

“The economic returns aren’t being given to people who have a certain kind of body, but rather to people who present their bodies in a certain kind of way. Attractiveness is not something that you have, but something that you do.”

Andrew M. Penner, Gender and the returns to attractiveness

Oftewel: het is nu eenmaal zo dat uiterlijk van belang is. Heb je nou niet alles bij geboorte meegekregen, dan is dat helemaal niet erg. Zorg gewoon voor een mooie verpakking en het zal je financieel geen windeieren leggen!

En als tip voor de meelezende dames onder ons: dat koopgedrag van je, heeft vanaf nu een financiële functie. Het is niet zomaar impulsiviteit de aanschaf van die zoveelste paar schoenen. Nee, het is een bewuste een investering in de toekomst die zich terugbetaald!


Bron en meer informatie: Jaclyn S. Wong, Andrew M. Penner: Gender and the returns to attractiveness, Science Direct, juni 2016


Photo credit: sam_churchill via Foter.com / CC BY