Vrouwen in films, ze doen er niet toe zegt onderzoek

0
Vrouwen in films ze doen er niet toe
Vrouwen in films, ze doen er niet toe

Vrouwen in films ze doen er niet toe zegt onderzoek

Doen vrouwen er echt niet toe in de gemiddelde film? Uit een onderzoek van de universiteit van Zuid-Californië blijkt dat ze niets te melden hebben in de film zelf, niets te zeggen hebben over de film en dat zo ook nauwelijks een script voor een film schrijven.

Mooi zijn, opzitten en een pootje geven, meer mogen en doen ze niet. Lees meer over dames en films…

Lees hier->>> meer over films op deze website.


Vrouwen in films ze doen er niet toe zegt onderzoek

Binnen de universiteit van van Zuid-Californië is de Viterbi School of Engineering’s Signal Analysis and Interpretation Lab (SAIL) te vinden. Zij wisten 7.000 karakters, 53.000 dialogen en bijna 1.000 filmscripts te onderzoeken.

Ze keken hierbij naar verschillende aspecten als de inhoud van de dialogen, gender en leeftijd. Ook keek men naar wie de film regisseerde, produceerde, schreef en bijvoorbeeld de casting deed.


Hoe zit het nu? Meer vrouwen dan mannen een film in 2021? Slechts in 7% van alle films


Writers consciously or subconsciously agree to established norms about gender that are built into their word choices. In an ideal world, gender is in an auxiliary fact, it is has nothing to do with the way actors are presented and what they say.

Anil Ramakrishna, Department of Computer Science van de University of Southern-California.


zie hier de top 10 films die het meeste opbrachten in 2021: totaal, landen en regio’s.


De dames komen er niet goed vanaf. Uit de scripts bleek dat de heren bijna met 5.000 dialogen mee mochten doen en dames maar met 2.000.

De heren hadden natuurlijk ook veel meer tekst. Zo bleken er zeven keer mannelijke schrijvers van de filmscripts. De man / vrouw verhouding bij regisseurs is één vrouw op twaalf mannen.

Als het gaat over de inhoud van de film is de vrouwelijke rol bijzaak. Ze zijn niet van invloed op het ‘plot’ van de film. Zouden ze niet meedoen, dan heeft dat geen enkel effect op het inhoudelijke verloop van het verhaal.


Zie hier de Top 10 films met de beste dogfights aller tijden met beelden….Bron en meer informatie:
Anil Ramakrishna1, Victor R. Martınez, Nikolaos Malandrakis, Karan Singla1 en Shrikanth Narayanan: Linguistic analysis of differences in portrayal of movie characters in de


Geef een reactie