Vrouwen met dikke billen leven langer zegt Duits onderzoek

0
Vrouwen met dikke billen leven langer
Vrouwen met dikke billen leven langer

Vrouwen met dikke billen leven langer

We hebben al eens gemeld dat dames met een prettige ‘booty’ gezonder en intelligenter zijn. Bij dat artikel staan overigens ook de prettige filmpjes die we hier overslaan. Nu blijkt het achterwerk van de vrouwspersonen ook nog eens samen te hangen met hoe oud ze gaan worden. Lees meer…

 


Vrouwen met dikke billen leven langer

Op zich is wel logisch dat als je gezonder bent en intelligenter (met die eerder genoemde dikke billen), dat je ook langer zal leven. Maar dit is weer een nieuw onderzoek van de Duitse universiteit van Tübingen.

Opmerkelijk is wel dat dit onderzoek, Characteristics, and Consequences of Metabolically Unhealthy Normal Weight in Humans, een grote gelijkenis vertoont met het door ons eerder beschreven onderzoek. Maar goed, dat mag de pret niet drukken. Het nieuwe onderzoek heeft een mooi plekje gekregen in het wetenschappelijke tijdschrift Cell Metabolism.


Body Mass Index (BMI)

Wat is nu de precieze gezondheidswaarde van de Body Mass Index? Deze index geeft de verhouding tussen lengte en gewicht bij een persoon weer. De BMI wordt veel gebruikt om een indicatie te krijgen of er sprake is van overgewicht of ondergewicht.

De BMI bleek in dit onderzoek ook weer een zeer ‘grove’ maatstaf te zijn. De onderzoekers vergeleken slanke vrouwen met vrouwen die iets meer vlees op de heupen en billen hadden. De eerste groep, de slanke dames, hebben op papier een betere BMI dan de tweede groep. Toch bleken de dames met een extra pondje vet gezonder.


Vet blokkeert vet

Het vet in de billen en op de heupen zou ander vet blokkeren om richting het hart en de longen te gaan en daar schade aan te richten. Het vet wordt daar opgevangen en opgeslagen, voordat het schade kan aanrichten.


Wist je dat: hoe dikker hoe dommer of hoe dommer hoe dikker…


Vandaar dat de dames met de stevige bil- en heuppartij minder last hebben van hart- en vaatziekten. Let wel: enorme dikke billen zijn natuurlijk ook weer niet goed.

Dan spreken we over obesitas en dat komt weer met heel veel extra kwalen en dan gaat het vet ook bij je hart en longen klitten.


Bron en meer informatie: Norbert Stefan, Fritz Schick en Hans-Ulrich Häring: Characteristics, and Consequences of Metabolically Unhealthy Normal Weight in Humans in Cell Metabolism, Volume 26, Issue 2, p292–300, 1 augustus 2017

Geef een reactie