, ,

Vrouwen presteren beter als het wat warmer is

Vrouwen presteren beter als het wat warmer is

Vrouwen presteren beter als het wat warmer is

Zet de kachel nog maar een graadje hoger, want dan nemen de prestaties van het vrouwelijk volksdeel toe. Voor mannen is temperatuur minder van belang als het gaat om het oplossen van problemen. Lees meer…


Vrouwen presteren beter als het wat warmer is

Vrouwen presteren beter als het wat warmer is


Vrouwen presteren beter als het wat warmer is


In deze studie scoorden de dames beter op wiskundige en verbale testen als de thermostaat werd opgeschaald naar een hogere temperatuur. Bij mannen waren tegenovergestelde resultaten te zien. De resultaten voor mannen zijn overigens minder duidelijk en niet statistisch significant.

Er namen bijna 550 studenten deel aan een laboratoriumexperiment waarbij ze werden getest. De studenten moesten reeksen wiskundige, verbale en andere cognitieve problemen oplossen. De experimenten werden uitgevoerd in Berlijn, en we zullen even geen Godwinnetje maken.

De testjes vonden plaats in kamers met verschillende temperaturen tussen 16,19 graden Celsius tot 32,57 graden Celsius. Bij de wiskundetest moesten studenten opgaven maken zonder rekenmachine. De verbale test bestond uit het bedenken van zoveel mogelijk Duitse woorden uit 10 letters. De cognitieve reflectietest bestond uit normale ‘weet’-vragen.


Lees hier ->>> meer over intelligentie op deze website…


Het sterkste verband vonden de onderzoekers tussen de temperatuur van kamer en de scores op de wiskundige en verbale testen bij vrouwen. Voor mannen en vrouwen bleek temperatuur niet van invloed op de cognitieve testjes.


Vrouwen, wiskunde en temperatuur

Zo helpt het al om de kachel één graad hoger te zetten. Neemt de temperatuur maar één graad Celsius toe, dan zorgt dit voor een verbetering van 1,776% in het aantal wiskundevragen dat correct door vrouwen werd opgelost. ‘Dat lijkt niet zo veel, maar is zeker een statistisch zeer significant resultaat’ aldus auteur Agne Kajackaite, hoofd van de onderzoeksgroep bij het Social Science Center (WZB) in Berlijn.Broen en meer informatie: Tom Y. Chang en Agne Kajackaite: Battle for the thermostat: Gender and the effect of temperature on cognitive performance in PlosOne, 22 mei 2019.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie