Vrouwen wassen handen beter dan mannen

0
Vrouwen wassen handen beter dan mannen
Vrouwen wassen handen beter dan mannen

Vrouwen wassen handen beter dan mannen

Ja, na een toiletbezoek wassen de dames hun handen over het algemeen beter dan de mannen. Dus de volgende man die je een handje geeft: denk er nog maar eens goed over na. Over het algemeen is met handen wassen sowieso slecht gesteld zegt dit gründliche Duits Heidelbergse onderzoek. En Heidelberg heeft een universtiatire naam hoog te houden met mannen als Hegel, Mendeleev en Max Weber. Lees meer over schone handen…

Vrouwen wassen handen beter dan mannen
Vrouwen wassen handen beter dan mannen


Vrouwen wassen handen beter dan mannen


Ja, het is echt waar, na de stoelgang wast 11 procent van de mannen zijn handjes niet. Kijk voor het handen schudden even goed of de man in kwestie links- of rechtshandig is. Dan kun je om aangeven dat de hand die jezelf uitsteekt kunnen omwisselen vanwege een ernstig kneuzing of een andere vage smoes. De vrouwen doen het echt stukken beter. Zie het citaat uit het onderzoek hier onder:


Die SRH-Studentinnen schauten 1.000 Toilettenbesuchern auf die Finger: Rund 7% verzichteten gänzlich auf das Händewaschen. 27% wuschen ihre Hände nur mit Wasser und rund 58% benutzten Wasser und Seife, allerdings nicht mit der erforderlichen Gründlichkeit. Lediglich rund 8% reinigten ihre Hände vorbildlich.

Bron: Alarmierend: Nur 8% waschen ihre Hände in korrekter Weise


Op de website van Het Voedingscentrum vonden we het volgende:

Regelmatig en op de juiste manier handen wassen kan veel infecties voorkomen.

De hele dag door kom je met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers in aanraking. Via je handen kunnen deze op het voedsel terechtkomen en zo besmetting veroorzaken. Het is van belang handen te wassen voor het eten, voor het bereiden van voedsel, na het aanraken van rauw vlees en rauwe groente, na het toiletbezoek, na het verschonen van baby’s en na het aanraken van (huis)dieren.

Het is belangrijk om regelmatig en op de juiste manier de handen te wassen. Dit kan besmetting met bacteriën en virussen, en daardoor ook mogelijk ziekte, voorkomen. De hele dag door kom je met bacteriën, virussen en andere ziekteverwekkers in aanraking. Op de handen zitten dan ook altijd bacteriën en virussen. Door voedsel aan te raken, kunnen er bacteriën op het voedsel terechtkomen. Via de handen kunnen bacteriën en virussen worden overgebracht van het ene naar het andere voedingsmiddel. Ze kunnen verder terechtkomen op schalen, bestek, aanrecht, koelkastdeur of de knoppen van het fornuis.

Methode voor handen wassen
De beste manier om je handen te wassen is:

  • Was je handen onder stromend water.
  • Gebruik hierbij vloeibaar zeep.
  • Wrijf de zeep over de hele hand, ook tussen de vingers en onder de nagels (zie het figuur hieronder).
  • Spoel je handen goed af.
  • Droog je handen aan een droge, schone handdoek of aan een papieren wegwerphanddoek.

Handen wassen!
 
En zelfs met een video:

 


Bron en meer informatie: Alarmierend: Nur 8% waschen ihre Hände in korrekter Weise, Hochschule Heidelberg, 28 februari 2018

Geef een reactie