Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen (al denken ze van niet!)

0
Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen

Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen

Ja, je leest het goed: de dames verslaan de heren waar het gaat om investeren. Vrouwen denken wel dat mannen het beter kunnen, maar de praktijk wijst toch anders uit. Dit is onderzocht door Fidelity Investments. Zij laten klip en klaar zien dat de vrouwen het veel beter deden op Wall Street in 2016. Lees meer…

Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen
Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen


Vrouwen zijn beter in beleggen dan mannen

Wat kunnen we onder andere lezen in het onderzoek: Who’s the Better Investor: Men or Women?

  • Slechts negen procent van de vrouwen denkt dat zij beter zijn in beleggen dan mannen
  • De dames gaan minder voor de quick wins en zien meer in lange termijn investeringen
  • De wat behoudende opstelling van de dames zou volgens Fidelity investments komen doordat de vrouwen denken dat ze er niet genoeg verstand van hebben

Bij Fidelity Investmens hebben ze het echt wel aardig uitgezocht. In totaal konden ze de gangen van wel 8 miljoen beleggers nagaan. De dames in dit onderzoek deden het toch maar mooi 0,4 procent beter dan de heren. De dames zouden, zoals boven al geconcludeerd, minder risico nemen en langer ‘vasthouden’ aan de aankopen.


It doesn’t surprise us, but I think it will surprise them. The issue is: How do we get women to have the confidence in themselves to take care of something that is fundamental to their future well-being?

Kathleen Murphy, Fidelity Investments


Over een reeks van jaren…

Stel dat een vrowu op haar 30ste begint te beleggen. Zij doet dit jaarlijks met een bedrag van zo’n 6.500 euro. Op haar 67ste levensjaar zou ze met haar rendement zo’n 180.000 euro meer overhouden dan de man die op zijn 30ste met hetzelfde is begonnen. Op het eerste oog lijkt die 0,4 procent niet zo veel, maar over een reeks van jaren gaat dat bedrag toch aardig doortellen.


Bron en meer informatie: Who’s the Better Investor: Men or Women? Fidelity Investmets, 18 mei 2017

PS: lees hier meer over succes en rijk worden op deze website

Geef een reactie