, , , , , , , ,

Waar betaal je het meeste hondenbelasting (en het minste)? Een top 10

Waar betaal je het meeste hondenbelasting?

Waar betaal je het meeste hondenbelasting?

In 68% van alle gemeenten moeten we, als we een hond hebben natuurlijk, hondenbelasting betalen. En niet voor niets dachten wij zo, want deze strontproducenten leveren een gemiddelde gemeente aardig wat werk op en vele burgers stevige ergernis. Volgens de Europese Wetenschappelijke Raad voor Parasieten bij Gezelschapsdieren*, en zij kunnen het weten, wordt in Nederland door de 1,8 miljoen aanwezige honden 145 miljoen kilo hondenpoep geproduceerd. Het meeste hondenbelasting betaal je in Rotterdam en het minste in Opmeer.

Waar betaal je het meeste hondenbelasting?

Hondenpoep is één van de grootste ergernissen in de dorpen en steden van Nederland. Stoep, grasvelden, stranden en kinderspeelplaatsen liggen soms vol met hondenpoep. Uit een vraag van het CBS aan alle Nederlander ondervind ruim één derde overlast van de 145 miljoen hondenbolussen die niet op die plek thuishoren.

Om de overlast een beetje te bestrijden zijn op vele plaatsen hondenpoepcontainers geplaatst. Hondenbezitters zijn daarmee verplicht om de hondenpoep op te ruimen, maar velen zijn daar te schijterig voor. Gelukkig hoef je ze niet met je blote handen op te ruimen, wat daar zijn hulpmiddelen voor als een grijpertje en plastic afvalzakjes. Inmiddels is er voor het achterhalen van welke hond de hondenpoep heeft achtergelaten een DNA test. In Nederland wordt ook al jarenlang gepleit voor het invoeren DNA-databank van honden. In 2006 wilde D66 in Veenendaal met een DNA-databank een einde maken aan de overlast door hondenpoep en in april 2015 vindt de VVD in Amsterdam dit wel een strak plan.

<h3

In vroeger dagen werd Hondenpoep gebruikt bij het looien van leer voor het verkrijgen van soepel leer. Ook werd het gebruikt als ontharingsmiddel voor de huid. Toen tussen 1895 en 1897 de heer Robert Hasenclever het enzym pancreatine wist te produceren kwam deze toepassing van hondenpoep buitengebruik. Het effect van onze hondenpoep kwam niet door de poep zelf, maar door het door bacteriën geproduceerde eiwitafbrekende enzym trypsine.

* (European Scientific Counsel Companion Animal Parasites afgekort Esccap),

Waar betaal je het minste hondenbelasting?

[table “” not found /]

Waar betaal je het meeste hondenbelasting?

[table “” not found /]
0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie