, , ,

Waar maakt de wereld zich zorgen om? April 2022

Waar maakt de wereld zich zorgen om? April 2022

Waar maakt de wereld zich zorgen om?

Inflatie is voor het eerst wereldwijd de grootste zorg, met 26 van de 27 landen die de afgelopen maand een toename van bezorgdheid zagen volgens de laatste Ipsos wereldwijde What Worries The World? vragenlijst.


Lees hier ->>> meer over landen op deze website.


Waar maakt de wereld zich zorgen om?


Deze maandelijkse What Worries the World-enquête onderzoekt wat mensen nu de belangrijkste sociale en politieke kwesties in 27 landen vinden. Dit op basis van 10 jaar aan gegevens om de nieuwste scores in context te plaatsen. Deze enquête is uitgevoerd tussen 25 maart 2022 en 3 april 2022.


Zie hier: Hans Klok verklapt goocheltruc.


De belangrijkste bevindingen:

  • Inflatie is nu wereldwijd de grootste zorg. 32% zegt dat het een van de grootste zorgen is waarmee hun land vandaag wordt geconfronteerd (+6 punten vs. maart 2022)
  • De top vijf wordt aangevuld met armoede / sociale ongelijkheid (31%), werkloosheid (29%), misdaad en geweld (25%) en financiële of politieke corruptie (24%)
  • De bezorgdheid over de pandemie blijft afnemen, aangezien het coronavirus naar de achtste positie zakt. Dit is de tweede maand op rij die het buiten de top vijf van zorgen plaatst
  • Japan is nu het enige land waar Covid de grootste zorg is.
  • Militair conflict tussen landen is aan de index toegevoegd als gevolg van de gebeurtenissen in Oekraïne, waarbij 14% het als een zorg voor hun land heeft gekozen. Het probleem staat op de 11e van de 18, tussen klimaatverandering en immigratie.
  • De bezorgdheid over militaire conflicten is het grootst in Europa, met Polen (38%), Duitsland (35%), Zweden (30%), Groot-Brittannië (28%) en Italië (26%) als de landen waar de bezorgdheid het grootst is.
  • Zes op de tien mensen denken dat hun land de verkeerde kant opgaat. Dit met een bijzonder pessimistische 93% in Peru bovenaan de index, gevolgd door Argentinië en Colombia met respectievelijk 85% en 84%.

Zie hier de grootste seriemoordenaar aller tijden…


Inflatie

De inflatie is in april gestegen op de ranglijst om wereldwijd de grootste zorg te zijn. Dit is zes punten meer dan de vorige maand. In maart stond inflatie voor het eerst sinds de toevoeging in 2013 in de top vijf van zorgen. Nu zegt een op de drie (32%) dat het één van de grootste problemen is waarmee hun land wordt geconfronteerd.


Zie hier de man met de meeste kinderen: Moulay Ismaël Ibn Sharif.


Om de omvang van de toenemende zorgen over stijgende prijzen te benadrukken, kiest in januari één op de vijf (20%) voor inflatie. Als we over een heel jaar terugkijken, zien we dat het cijfer van april 22 punten hoger ligt. Dit in vergelijking met dat van 12 maanden geleden (10%).


Zie hier zes bekende rechterlijke dwalingen in Nederland.


De stijging van de bezorgdheid is bijna universeel geweest. Alle landen, behalve Colombia, een stijging zagen ten opzichte van vorige maand. Er zijn vle landen waar de bezorgdheid is toegenomen. Het meest is dit onder andere in Spanje (+21 punten), Chili en Peru (beide +14 punten), Hongarije (+13) en Nederland (+10).


Zie hier de gevaarlijkste bende ter wereld: de Los Zetas (top 10 met intro-video).


Inflatie was al de grootste zorg in Argentinië, Canada, Groot-Brittannië, Polen, Turkije en de VS, en Duitsland komt nu op die lijst.


Opmerkelijk: werkloos zijn is gezonder dan een baan zegt de universiteit van Manchester


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie