Waarom blijven mannen single? Gebrek aan vaardigheden!

0
Waarom blijven mannen single?
Waarom blijven mannen single?

Waarom blijven mannen single? Gebrek aan vaardigheden!

Heb je macht, geld of ’the looks’ dan wordt het leven op de zoektocht naar vrouwelijk schoon een stuk eenvoudiger. Moet je het zonder eerstgenoemde doen, dan wordt de klus er niet eenvoudiger op. Voor een aantal mannen wordt het allemaal zo lastig dat ze tot hun vijftigste maar bij pappa en mamma blijven wonen vanwege het niet slagen in de paringsdans. Dit onderzoek van de Universiteit van Nicosia laat zien dat er echt wel wat aan te doen is om de kans op liefdesgeluk te vergroten. Lees meer…

Lees hier->>> meer grappige en interessante onderzoeken en informatie over ‘relaties’ op deze website…

Waarom blijven mannen single?
Waarom blijven mannen single?

Waarom blijven mannen single? Gebrek aan sociale vaardigheden!


Single modern men often lack flirting skills because in an ancestral pre-industrial context, the selection pressures on mechanisms which regulated mating effort and choosiness were weak. Such skills are needed today, because in post-industrial societies mate choice is not regulated or forced, but people have to instead find mates on their own.

Menelaos Apostolou van de Universiteit van Nicosia


De man van vandaag de dag lijkt nogal moeite te hebben om een beetje te flirten en ze missen het vermogen om indruk te maken op vrouwen. Dit zijn de conclusies uit een onderzoek uitgevoerd door Menelaos Apostolou van de Universiteit van Nicosia Cyprus.


Wereldwijd onderzoek toont aan inmiddels tot zo’n 35 procent van alle mensen in Europa en de Verenigde Staten alleenstaand zijn. Dit was voor Menelaos Apostolou één van de belangrijkste redenen om te onderzoeken waarom mannen alleenstaand blijven.

Het onderzoek is een analyse van de 6.700 antwoorden van mannen op de blog Reddit op de vraag aan mannen zelf: waarom ben je nu single? Reddit is overigens de derde meest populaire website in de Verenigde Staten en is en de zesde meest populaire website ter wereld.

In de analyse van de antwoorden werden niet-relevante opmerkingen voor de gestelde vraag er uit gefilterd, evenals vage opmerkingen. Ook de antwoorden van vrouwen werden genegeerd. De antwoorden werden vervolgens geclassificeerd in 43 categorieën zoals: negatief zelfbeeld, niet geïnteresseerd in relaties, slechte flirtvaardigheden, in zichzelf gekeerd, slechte ervaring van eerdere relaties en geen beschikbare vrouwen.

Nadat de antwoorden werden geclassificeerd en in categorieën werden ingedeeld, onderzocht de Universiteit van Nicosia hun frequentie om een ​​mate van belangrijkheid te krijgen.

‘Gebrek aan looks’ is de categorie die bovenaan de lijst staat. Vervolgens een ‘negatief zelfbeeld’. ‘Niet geïnteresseerd in relaties’ is de derde categorie met meest antwoorden. Hierna volgen de categorieën ‘Slechte flirtvaardigheden’ en ‘Introvert’ staat op de vijfde plaats.


Bron en meer informatie: M. Apostolou: Why men stay single? Evidence from Reddit in: Evolutionary Psychological Science, 8 augustus 2018

Geef een reactie