Waarom chocolade goed voor je is – Tien redenen
Hier vind je tien redenen waarom chocolade goed voor je is. Maar je weet: alles waar te voor staat is dan weer niet goed! Lees meer…
Lees hier ->>> meer over gezondheid op deze website…
Waarom chocolade goed voor je is – Tien redenen
1. Humeur
Chocolade bevat tryptofaan, een chemische stof die in je hersenen wordt verspreid. Tryptofaan helpt bij het produceren van serotonine en serotonine maakt je blij.
2. Tanden
Cacaoboter in chocolade bedekt je tanden met een beschermende film. Deze film kan helpen tegen tandplak en bacteriën.
3. Bloed
Volgens dit onderzoek vonden onderzoekers dat chocolade de slagaders kan stimuleren om meer stikstofmonoxide te produceren, waardoor ze kunnen ontspannen.
4. Huid
Sommige chocolade, met name donkere chocolade, zit boordevol antioxidanten, vitamines, micro-elementen en flavonoïden. Deze verbeteren de bloedstroom naar je huid, verhogen de hydratatie en helpen beschermen tegen schade door de zon
Zie hier de top 10 voedsel dat je niet gezonder maakt.
5. Suiker
Goede chocolade kan je diepste donkerste fantasieën en zoete verlangens vervullen. Dit zodat je het andere eten kan laat staan. Volgens neuro-wetenschapper Will Clower helpt een klein stukje chocolade voor een maaltijd. Dit zorgt er voor dat hormonen geactiveerd worden en je hersenen vertellen dat je vol zit. Dit helpt te veel eten en tussendoortjes te voorkomen.
6. Hersenen
Volgens onderzoek aan de Harvard Medical School verbetert chocolade de bloedtoevoer naar delen van je hersenen. Dit maakt je natuurlijk weer slimmer!
De flavonoïden, magnesium en een cacao-extract genaamd lavado kunnen zenuwbeschadiging en cognitieve achteruitgang bij Alzheimerpatiënten helpen voorkomen. Ze verbeteren ook geheugenbehoud in het algemeen, met name voor 70-plussers.
Waarom chocolade goed voor je is – Tien redenen
7. Leeftijd
De antioxidanten in chocolade helpen het verouderingsproces te vertragen. Dit omdat ze de vrije radicalen neutraliseren die bijdragen aan snelle veroudering. Een Canadees onderzoek
ontdekte ook dat mensen die regelmatig chocolade eten 20 procent minder kans hadden op een hartaanval.
8. Hart
Een studie in The Journal of Nutrition laat zien dat chocolade het cholesterolgehalte van lipoproteïne met lage dichtheid kan verlagen. Dit zijn de zogenaamde ‘slechte vetten’.
Volgens een studie in de The BMJ kan chocolade ook het risico op hartaandoeningen met een derde verminderen
9. Stress
Cacao kan eigenlijk helpen om je stresshormoonspiegel te verlagen, volgens dit onderzoek uit 2009.
10. Smile
Een studie over zwangerschap van de Society for Maternal-Fetal Medicine laat ook mooie dingen zien. Het toont aan dat elke dag chocolade eten de groei en ontwikkeling van de foetus ten goede zou kunnen komen. Een Een Fins onderzoek heeft laten zien dat moeders, die tijdens de zwangerschap chocolade eten, goedlachse baby’s krijgen.