Waarom de BTC koers stijgt door de oorlog in Oekraïne

0
Waarom de BTC koers stijgt door de oorlog in Oekraïne
Waarom de BTC koers stijgt door de oorlog in Oekraïne

De oorlog in Oekraïne heeft grote gevolgen voor de internationale financiële situatie. Ook in de Nederlandse economie merken we daar nu al van alles van: de benzineprijs is flink gestegen en we betalen meer voor bepaalde producten in de supermarkt. In veel andere landen is dit niet anders.


Lees hier ->>> meer over geld op deze website…


Daarnaast zien we dat de oorlog van invloed is op de aandelen- en cryptomarkt. Zo kreeg de  BTC koers net na de aanval een ferme klap, waarna de koersen weer als een malle stegen. In dit artikel lees je daar meer over en over de verwachting van de crypto koersen in de toekomst..


Russische roebel is minder waard door de oorlog

Veel mensen zagen het al aankomen en inmiddels is het daadwerkelijk gebeurd: de Russische roebel is in waarde gedaald door de inval in Oekraïne. Dat komt onder andere door de internationale sancties die zijn opgelegd aan Rusland.

Door die sancties ontstond er ‘financiële paniek’ in Rusland; het Russische volk was en is, met oog op de eerdere Russische oorlogen en de gevolgen daarvan, bang om hun spaargeld te verliezen waardoor ze massaal geld gingen opnemen bij de bank. Hierdoor daalde de waarde van de roebel binnen no time. 


De Russische bank Bank of Russia mag namelijk geen internationale deals doen met andere landen om bijvoorbeeld reserves te verkopen voor extra geld. Over het algemeen geldt: zodra het minder goed gaat in de economie gaat het des te beter op de crypto markt, waaronder op de BTC koers en de XRP koers.

Crypto is immers gedecentraliseerd, wat betekent dat de banken en de overheid zich er niet mee mogen bemoeien. Des te interessanter voor Russen om juist nu over te stappen op crypto.


Zie hier de top 10 Economische gevolgen van de oorlog in de Oekraïne.


Donaties in de vorm van crypto aan slachtoffers

Wat daarnaast een goede reden kan zijn voor de stijging van de BTC koers en de andere koersen op de cryptomarkt, is het feit dat dit financiële middel gebruikt wordt voor donaties. De traditionele geldstromen naar zowel Oekraïne als Rusland zijn voor een groot deel niet mogelijk, waardoor het lastig is om de mensen daar financieel te steunen.

In het geval van Bitcoin en andere cryptomunten gelden dergelijke regels en moeilijkheden niet. Je kunt immers gewoon via het internet en volledig anoniem een transactie in crypto doen, aangezien er geen banken als tussenpartij aanwezig zijn.


In tijden van politieke onzekerheid heeft crypto zich dus bewezen een stabiele munt te zijn. Nu de BTC koers en andere koersen daardoor ook nog eens stijgen, zal de interesse in crypto alleen maar groter worden de komende tijd.

Hoewel de toekomst van de BTC koers, de XRP koers en andere koersen nooit helemaal te voorspellen is, is er een aantal factoren waardoor experts verwachten dat het juist nu interessant is om te investeren in crypto.

Zij denken namelijk alleen maar dat de waarde van diverse cryptocurrency de komende jaren gaat stijgen. Maar let op: investeer alleen in crypto met geld dat je kunt missen. Feit is namelijk dat de BTC koers en andere koersen volatiel zijn en blijven.


 

Geef een reactie