Waarom de Volkswagen Transporter nog altijd geliefd is bij velen

Waarom de Volkswagen Transporter nog altijd geliefd is bij velen
Waarom de Volkswagen Transporter nog altijd geliefd is bij velen

Waarom de Volkswagen Transporter nog altijd geliefd is bij velen

Of je nu een ondernemer of een hippie bent, de kans is groot dat je een zwak hebt voor de Volkswagen Transporter. We hebben het hier over een klassiek model dat meer dan zeventig jaar in productie is.

De Volkswagen Transporter is dan ook de meest verkochte bestelbus ter wereld en dit komt zeker niet alleen omdat dit model al zo lang in productie is. Heeft de Volkswagen Transporter eigenlijk wel introductie nodig?


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website.


Het Volkswagenbusje van weleer

Als we het hebben over het Volkswagenbusje van weleer weet iedereen welk model er bedoeld wordt. Er zijn talloze artikelen, boeken en complete films verschenen over de Volkswagen Transporter.

Het model werd in 1950 geïntroduceerd als eerste model waarbij de bestuurder boven de vooras komt te zitten. Daarnaast had het model een voorkant dat veel gelijkenissen kent met de iconische Volkswagen Kever.

Alleen al deze uitstraling maakt de Volkswagen Transporter tot een verzamelobject. Het behoorde zelfs tot de mogelijkheden om de Transporter als camperbusje te gebruiken. De eerste uitvoeringen werden aangeduid met de letter T waarbij de T4 uitvoering een mijlpaal vormde.

De motor van dit model was namelijk voor het eerste aan de voorzijde van de auto geplaatst. Hiermee werd deels afstand gedaan van de Kever modellen.


Waarom een Volkswagen Transporter nog steeds interessant is

Als we kijken naar het huidige aanbod in Volkswagen Transporter modellen, kunnen we stellen dat dit model nog steeds een interessante keuze is als je een bestelauto wilt aanschaffen. Je maakt de keuze voor een betrouwbare bestelwagen die bijna net zo comfortabel rijdt als een personenauto.

Daarbij is deze auto ingericht met het oog op het gebruik van het voertuig. Het interieur is robuust en kan een stootje hebben. Juist deze eigenschappen maakt ook de keuze voor een tweedehands Volkswagen Transporter nog steeds interessant.


Aanbod in Volkswagen Transporters

Als je op zoek bent naar een tweedehands Volkswagen Transporter kom je al snel uit op een T5 of een T6 model uit. Het laatstgenoemde model is in 2015 in productie genomen en kun je zien als de meer gemoderniseerde uitvoeringen. De diesel uitvoeringen kunnen voorzien zijn van een handgeschakelde versnellingsbak of automaat.

Motorisch gezien heb je meerdere keuzemogelijkheden met betrekking tot het vermogen variërend van 90 tot 200 PK. Je kunt de keuze maken voor een Volkswagen busje met een enkele of  dubbele rij stoelen maar dit is slechts een greep uit de keuzemogelijkheden die je hebt als je de intentie hebt om een Volkswagen Transporter aan te schaffen.

Ook deze veelzijdige opties is een van de reden dat de Volkswagen Transporter nog altijd geliefd is bij velen.