Waarom multinationals Bitcoin-betalingen moeten accepteren

0
Waarom multinationals Bitcoin-betalingen moeten accepteren
Waarom multinationals Bitcoin-betalingen moeten accepteren

Waarom multinationals Bitcoin-betalingen moeten accepteren

Staat u aan het hoofd van een multinationaal bedrijf en wilt u weten of u Bitcoin-betalingen moet accepteren? Zo ja, dan is dit de reden waarom u Bitcoin-betalingen zou moeten accepteren.


Lees hier ->>> meer over internet op deze website.


Wereldwijd is de economie ongetwijfeld een digitaal ecosysteem aan het worden. Van geldtransfers tot investeringen, alles wordt papierloos. Bitcoin is de meest veelbelovende en nieuwste aanwinst in de digitale betalingssector.

Deze virtuele munteenheid is een ruilmiddel dat werkt als traditionele munteenheden zoals de dollar, maar men gebruikt het om digitale informatie of waarde uit te wisselen.

Bitcoin is een gedecentraliseerde, virtuele of digitale munt die de veiligheid verbetert met behulp van cryptografie. En deze technologie maakt het namaken van Bitcoin moeilijk.

Geen enkele regering, centrale bank of andere centrale autoriteit kan deze virtuele valuta afnemen van de eigenaar, omdat geen enkele entiteit ze uitgeeft. Bitcoin is snel gegroeid en enorm populair geworden in de laatste tien jaar van zijn bestaan.

Vandaag de dag zullen multinationals of bedrijven die wereldwijd actief zijn, deze virtuele munt waarschijnlijk gebruiken voor internationale transacties. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van de multinationale ondernemingen ten minste één cryptomunt gebruikt. En ongeveer 10% van de financiële instellingen geeft deze bedrijven toegang tot cryptomunten.

Ook het aantal platforms zoals bitcoinera is in de loop der jaren snel toegenomen. Via deze platforms kunnen bedrijven en particulieren Bitcoin kopen met fiatgeld. Een multinational hoeft dus niet te investeren in Bitcoin-mijnbouw om deze betaalmethode te gebruiken.

In plaats daarvan kunnen dergelijke bedrijven Bitcoin kopen op deze online marktplaatsen en het gebruiken voor internationale transacties.

Als u aan het hoofd staat van een multinational, kunt u zich afvragen waarom u Bitcoin-betalingen zou moeten accepteren. Dit is waarom uw internationale bedrijf Bitcoin zou moeten opnemen in uw lijst van aanvaardbare betaalmethodes.


Snelheid

Bitcoin-betalingen zijn snel. Dat komt omdat deze betaalmethode digitaal is en niet afhankelijk is van lokale of fysieke ondersteuning. Bedrijven en particulieren voeren Bitcoin-transacties elektronisch uit via het internet. Dat betekent dat u niet uren, dagen of weken hoeft te wachten om een Bitcoin-transactie te voltooien.

En dat is zeer gunstig voor een multinational die veel transacties met klanten over de hele wereld binnen enkele uren afhandelt. In principe kan uw internationale bedrijf binnen enkele seconden geld ontvangen nadat het diensten heeft verleend of goederen heeft geleverd aan klanten.


Lage transactiekosten

Transactiekosten kunnen de winst van een multinational drukken. De kosten van Bitcoin-transacties zijn lager dan die van traditionele betaalmethoden. Dat komt omdat er bij Bitcoin geen tussenpersonen zijn om fysieke ondersteuning te bieden.

Door internationaal te handelen met Bitcoin kan uw multinational dus kosten besparen bij het verzenden of ontvangen van geld. Daarom kan het gebruik van Bitcoin uw bedrijfswinsten verhogen door de transactiekosten te verlagen.


Veiligheid

Wanneer u internationaal zaken doet, wilt u er zeker van zijn dat het geld dat u uitgeeft op de bestemming van uw keuze terechtkomt. U wilt er dus zeker van zijn dat u niet ergens onderweg geld hebt verloren. Bitcoin gebruikt blockchain-technologie om de veiligheid te vergroten.

Blockchain is een betrouwbaar systeem dat Bitcoin fraudebestendig maakt. Bovendien logt blockchain alle operaties in een openbaar grootboek waar niemand de informatie kan verwijderen. Zo kunt u gemakkelijk elk detail volgen als u bewijs van de transactie nodig hebt.

Bovendien is er voor het versturen van geld met Bitcoin geen persoonlijke of bedrijfsinformatie nodig. Het gebruik van deze virtuele valuta beschermt een multinational of de eigenaar ervan dus tegen identiteitsdiefstal.


Efficiëntie

Met Bitcoin voeren multinationals transacties uit via het internet. En u kunt op elk moment betalen of betaald worden, want het Bitcoin-netwerk draait 24/7. In wezen hoeft u niet te wachten tot een bank of kantoor opengaat om overdag geld te versturen.

Bovendien hoeft u uw huis of kantoor niet te verlaten om een internationale transactie te voltooien. In plaats daarvan doet u het vanuit uw kantoor of thuis met uw computer of smartphone.


Slotopmerkingen

Multinationals kunnen profiteren van talloze voordelen door Bitcoin te accepteren. Internationale ondernemers moeten echter eerst meer te weten komen over deze virtuele valuta voordat zij deze aannemen of gebruiken. Op die manier kunnen zij de dynamiek van deze digitale munt begrijpen en nagaan hoe hun bedrijven er voordeel uit kunnen halen.


Geef een reactie