Waarom voel ik me zo slecht?

0
Waarom voel ik me zo slecht
Waarom voel ik me zo slecht/

Waarom voel ik me zo slecht?

Ja, waarom voel je je zo belabberd en beroerd? Goede vraag en gelukkig weet de wetenschap daar dan wel weer raad mee. Alleen het ellendige is dat er niet één antwoord volgt, maar gelijk elf stuks. Door de omdraaiing van het antwoord ga je je direct beter voelen. Komen ze…

Waarom voel ik me zo slecht
Waarom voel ik me zo slecht/

Waarom voel ik me zo slecht?

Je komt te weinig buiten
Zonlicht doet wonderen voor mensen en buiten wandelen maakt je relaxed. Loop je bijvoorbeeld veel door het dan zorgt dat voor reductie van de stress-hormonen en je immuunsytsteem kan de wereld beter aan.

Je doet geen vrijwillegerswerk
Mensen die vrijwilligerswerk doen voelen zich beter en hebben meer zelfrespect. Dus meld je aan bij de kinderboerderij of bij vluchtelingenhulp en lekker aan de slag.

Je eet niet gezond
Te veel vet, cafeïne, zout en noem maar op. Gewoon lekker gezond eten en het maakt je een stuk vrolijker.

Je bent een ondankbare hond
Leer nou toch eens de (kleine) dingen in de wereld te waarderen. De zon die opgaat, een vers kopje thee, de glimlach van een kind…

Je denkt veel te negatief over jezelf
Continu dat stemmetje in je hoofd dat je niet goed bezig zou zijn. Dat valt echt wel mee, kijk maar eens wat je gisteren allemaal wel gedaan hebt en ook nog eens goede dingen!

Je ziet er niet uit
Hoppa, naar de kapper, mooie en frisse kleertjes aan en een grote scheerbeurt en je voelt als herboren.

Je neemt geen tijd voor jezelf
Ga naar dat museum, maak die wandeling en doe die stedentrip. Denk is een keer aan je zelf!

Je lacht te weinig
Lachen maakt weer hormonen aan die je weer vrolijk maken. Zoiets is het. Dus zorg voor een dag met een gulle lach.

Je accepteert niet wie je bent
Nou dan heb je dat lullige baantje en heeft de buurman meer geld en een mooiere auto? So What? Kijk eens naar de voordelen die je status met zich meebrengt. Veel meer vrije tijd om leuke dingen te doen en geen verantwoordelijkheid bijvoorbeeld.

Je beweegt te weinig
Ja, kom uit die luie stoel en achter de computer vandaan en beweeg, beweeg en beweeg. Zorgt ook weer voor pret-hormoontjes en je gaat je er natuurlijk ook fysiek beter van voelen.

Je mediteert niet
Mediteren zorgt voor innerlijke rust. Mensen actief zijn met mindfullness en die aan yoga doen zitten beter in hun velletje!

Geef een reactie