Waarom zou je kiezen voor een elektrische auto?

Waarom zou je kiezen voor een elektrische auto?
Waarom zou je kiezen voor een elektrische auto?

Waarom zou je kiezen voor een elektrische auto?

Het milieu en klimaat is tegenwoordig een hot topic. We gaan niet goed met onze aarde om en er moet bewuster gekeken worden naar welk aandeel we hierin hebben en vooral hoe kunnen we het beter doen? De Fransen en de Britten zitten bijvoorbeeld binnen de kortste keren zonder fossiele brandstoffen. De belangrijkste reden om te minderen met fossiele brandstoffen is niet alleen het feit dat de voorraad uitgeput raakt, maar vooral de belasting op het milieu bij de winning en het gebruik ervan.


Lees hier ->>> meer over auto’s op deze website…


Waarom zou je kiezen voor een elektrische auto?
Waarom zou je kiezen voor een elektrische auto?

De schaarste en de drang om het gebruik van fossiele brandstoffen te ontmoedigen, zorgen ervoor dat de prijzen van bijvoorbeeld benzine. diesel en nutsvoorzieningen de pan uitrijzen. Het is tijd voor de consument om te kijken waar het anders kan en hoe we de afhankelijkheid van fossiele brandstoffen kunnen minimaliseren. Een manier is door de auto die rijdt op LPG, diesel of benzine in te ruilen voor een volledig elektrische auto. Maar dat is niet de enige reden om de overstap naar volledig elektrisch rijden te maken!


Kostenbesparing

Wellicht heb je nog niet over het kopen van een elektrische auto nagedacht omdat ze gemiddeld genomen duurder zijn dan een auto op fossiele brandstof. Niet gek als je bedenkt dat de meeste, goede, elektrische auto’s nog niet zo heel oud zijn en dus nog een vrij hoge dagwaarde hebben. Toch is het met het oog op het uiteindelijke kostenplaatje bijzonder de moeite waard. Ga eerst maar eens voor een elektrische auto een goedkope autoverzekering via Overstappen.nl/autoverzekering/afsluiten/ en je ontdekt al snel dat in de meeste gevallen een verzekering voor een elektrische auto minder kost dan voor een auto op fossiele brandstof.

Dit komt in de eerste plaats doordat een elektrische auto minder weegt dan een ‘reguliere’ auto, waardoor het in theorie minder schade aan kan richten. Daarnaast belonen veel verzekeraars hun klanten met een energiezuinige auto door een korting op de verzekeringspremie aan te bieden. Verder is je auto opladen met elektriciteit veel goedkoper dan de benzinetank volgooien. Daarnaast worden er steeds meer publieke oplaadpunten geplaatst, waardoor onderweg opladen geen probleem is.


Geen lawaai overlast

Wie bij een drukke weg woont weet als geen ander hoeveel lawaai voorbij razende auto’s maken.  Elektrische auto’s zijn bijzonder krachtig, trekken snel op en doen dit zelfs geheel geluidloos. Hoe meer mensen overstappen op elektrische auto’s, hoe minder last je gaat hebben van geluidsoverlast van verkeer als je bij een drukke weg woont.


De auto op fossiele brandstof verdwijnt

Het mag geen verrassing heten dat de auto op fossiele brandstof de komende decennia uit ons straatbeeld verdwijnt. Zo is er door de overheid al bepaald dat er vanaf 2030 al geen auto’s met CO2 uitstoot meer mogen worden verkocht vanuit dealers. Grote steden en gemeenten laten steeds minder vaak niet-elektrische auto’s toe en er zijn zelfs automerken die zich alleen nog maar richten op de productie van elektrische auto’s. Je kan het dan ook beter maar voor zijn en alvast de overstap naar elektrisch rijden maken.