, , ,

Waarschuwingssignalen dat Fascisme op komst is volgens het US Holocaust Memorial Museum

Waarschuwingssignalen dat Fascisme op komst is

Waarschuwingssignalen dat Fascisme op komst is volgens US Holocaust Memorial Museum

We leven in bijzondere tijden, maar dat is ook weer van alle tijden. We zien bij diverse groepen mensen, ook in Nederland, en landen een hang naar fascisme. Volgens Wikipedia is fascisme “een extreme vorm van autoritair nationalisme en is antidemocratisch, anticommunistisch, antiliberaal, antiparlementair en anti-intellectueel”.

De afbeelding van ’14 early signs of Fascism” wat in het US Holocaust Memorial Museum gaat viraal op het internet. En dit is niet zo vreemd als we de veertien signalen zien. Lees meer en oordeel zelf!

Waarschuwingssignalen dat Fascisme op komst is volgens het US Holocaust Memorial Museum

Ja, ja, het is me wat als we de trend van een aantal landen langs deze ‘fascimemeetlat’ leggen. Hetzelfde geldt voor groepen en individuen in bijvoorbeeld ons eigen land. Nu kennen we het aantal dictaturen zoals hier te lezen is ‘Landen met een dictatuur en de laatste 26 dictators’ en kennen we natuurlijk ook de ‘democratische meetlat‘.

Nederland scoort op die laatste meetlat goed en laten we dat vooral zo houden. En u weet: ‘Een gewaarschuwd mens tel voor twee!’. Zeker als de waarschuwing komt uit een instituut wat de verschrikkelijke gevolgen van de fascistische mars met recht en rede aan de orde mag stellen.

14 waarschuwingssignalen dat Fascisme op komst is

[table “” not found /]

Wist je dat mensen ondanks alle mooie idealen er niet van houden om ongelijkheid aan te pakken.


[table “” not found /]

Zie hier de top 10 landen met de sterkste marine 2022.


0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een reactie