Wanneer word je sympathiek gevonden? Negen ingrediënten

Wanneer word je sympathiek gevonden?

Wanneer word je sympathiek gevonden?

Ja, wanneer vinden we mensen sympathiek? Beter nog, is het mogelijk om zelf wat sympathieker te worden? Met onderstaande negen ingrediënten kun je een heel eind komen. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over relaties op deze website…


Wanneer word je sympathiek gevonden?


1. Je bent positief ingesteld en laat dat zien en horen.

Geef mensen oprecht complimenten, lach en wees aardig. Zo simpel is het.


2. Je praat op vriendelijke en weloverwogen wijze.

Geen korte zinnen, je geeft de ander nooit op een directe manier kritiek of ongelijk en je maakt geen ongepaste grappen.


3. Je luistert aandachtig

Je kijkt mensen aan en gaat niet de omgeving bestuderen. Je herhaalt delen van wat de ander heeft gezegd als je weer aan het woord komt. En mensen onderberken: niet doen!


4. Je laat je niet gaan

Je laat je niet gaan door monologen te houden van vijf minuten of meer. Je laat je niet gaan in boosheid of over-enthousiasme.


5. Geduld

Je hebt geduld met de ander. Ook als hij of zij wat trager is, niet zo snel spreekt of zichzelf herhaalt voor de derde keer.


6. Open mind

Je bent niet op deze wereld om alles en iedereen te veroordelen. Stel je oordeel uit of beter nog af en luister. Tracht achter de beweegredenen van de ander te komen, want daar kun je van leren en misschien tot een ander, beter of extra inzicht komen.


Lees hier ->>> meer lifehacks op deze website.


7. Je bent niet van het uitstellen

Afspraak is afspraak, zo eenvoudig is het. Zonder klagen doe je je afgesproken ding.


8. Je doet dagelijks een goede daad

Je helpt onverwacht even een ander. Je ruimt iets op wat op straat ligt. Je laat die ander voor bij de kassa. Iedere dag, als je oplet, zijn er legio mogelijkheden om iets vriendelijks te doen.


9. Je ziet falen als leren

Je kunt je boos maken omdat het niet is gegaan zoals je zou willen. Je kunt anderen de schuld blijven geven voor die mislukking. Heeft helemaal geen zin en kost alleen maat energie. Kijk wat je van de situatie kan leren en ga verder.