Wat zijn de warmste landen ter wereld? Een top 10

0
Wat zijn de warmste landen ter wereld
Wat zijn de warmste landen ter wereld

Wat zijn de warmste landen ter wereld?

In Nederland bereiden we ons ook voor op een hittegolf. Het is pas een hittegolf als het vijf dagen achter elkaar minimaal 25 graden is, waarvan drie dagen minimaal 30 graden. Dit laatste keer gebeurde dit bij ons in 2013. Dat is is niets vergeleken bij de warmste landen ter wereld. Het lijkt wel hoe heter het land, hoe onprettiger de mens die er woont. Het zijn zonder uitzondering wel allemaal ex-koloniën van Europese mogendheden en dat zou ook een prima verklarende factor kunnen zijn. Hoe het ook zij, warm is het er zeker. Zo rond de 50 graden, soms als piek en soms een hele zomer lang.

Wat zijn de warmste landen ter wereld
Wat zijn de warmste landen ter wereld

Wat zijn de warmste landen ter wereld? Een top 10

10. Mexico
In Mexico wordt op een hete dag echt de 50 graden aangetikt.

9. Somalië
Daar in Somaliland is het zwz geen pretje om rond te wandelen en zeker niet als het ook daar nog eens 50 graden kan worden op een zomerse dag.

8. India
Naast verschrikkelijke regenbuien is het ook mogelijk om daar dagen mee te maken van boven de 50 graden.

7. Sudan
Weer zo’n land waar het altijd pais en vree is. Niet dus, oorlogvoeren gaat ook daar bij gemiddelden van 52 graden.

6. Oman
Die hebben een verschrikkelijk gemiddelde en ook nog eens pieken boven de 50 graden. De baas van het land, Sultan Qaboes bin Said Al Said, is staatshoofd, Premier, minister van Defensie, minister van Buitenlandse Zaken en opperbevelhebber van de strijdkrachten. Dat noemen wij nou nog eens multi-tasken.

5. Iran
Op nummertje vijf staat Iran. Daar zijn de zomers gemiddeld tussen de 45 en de 50 graden Celsius.

4. Algerije
Warm, warmer, warmst. Gemiddelden tussen de 50 en 53 graden Celsius in zomer zijn daar haalbaar. Zeker gedurende de dag wordt 50 graden gemakkelijk gehaald.

3. Irak
Irak doet het met een gemiddelde tussen 48 en 54 graden Celsius helemaal niet slecht. Vanwege wat bergachtig gebied staan ze niet nog hoger.

2. Saudi-Arabië
Op de tweede plek deze oliebaronnetjes en dan mogen de dames niet eens autorijden voor de airco of laat staan een kleine bikini tegen de hitte. Overdag kan het daar echt wel 54 graden Celsius worden.

Van de website:
“Learn about the Saudi government and how the Kingdom’s political system is rooted in Islam’s traditions which call for peace, justice, equality, consultation and respect for the rights of the individual.”

1. Libië
Libië heeft echt het record. Daar heeft men ooit een gemiddelde gehaald van 57,8 graden gedurende een zomer. Onvoorstelbaar dachten wij zo.

Geef een reactie