Warmte maakt humeurig, dat wordt wat met de opwarming van de aarde…

0
Warmte maakt humeurig zegt onderzoek
Warmte maakt humeurig zegt onderzoek

Warmte maakt humeurig zegt onderzoek, maar waarom?

Als het te warm wordt achter ons bureau, in de garage of op de werkvloer dan worden we sacherijnig. Dit gaan we dan weer afreageren op anderen.

We helpen de ander veel minder en echt socialer worden we er niet van. Dit vertelt ons professor Liuba Belkin van de Lehigh University uit Bethlehem, Pennsylvania en ze legt ook uit waarom. Lees meer…


Lees hier ->>> meer over natuur op deze website.


Warmte maakt humeurig zegt onderzoek, maar waarom?

De onderzoekers gingen als eerste aan de slag om data te verzamelen. Hoe gedroegen werknemers zich bij normale, warme en extra-warme temperaturen? Het bewijs was overweldigend.

Bij de extreem warme omstandigheden bleken de werknemers 50% minder sociaal ten opzichte van elkaar te handelen. 50 procent!


The ambient temperature affects individual states that shape emotional and behavioural reactions, so people help less in an uncomfortable environment.

Liuba Belkin, professor Lehigh University


Wat doen werknemers dan minder bij extreme hitte?

Nou, ze zijn minder bereid om naar een klant toe te wandelen en hem of haar te helpen of van advies te voorzien. Hetzelfde gedrag zagen de onderzoekers bij een cursus management.

Ze gingen aan de slag met twee groepen personen, waarbij de lokalen 15 procent in warmte verschilden. Hierna werden beide groepen gevraagd een onderzoek in te vullen voor een non-profit organisatie die arme kindertjes help en ondersteunt.

In de warme kamer beantwoorde maar 64 procent één vraag of meer, in de koelere ruimte was dit 95 procent. In de warme kamer beantwoorde de personen gemiddeld zes vragen, in de koele ruimte waren dit er wel 35.


Zie hier: klimaatverandering: bomen groeien een extra maand terwijl de aarde opwarmt


En waarom is dat nou zo?

Volgens mevrouw Belkin is overduidelijk dat de warmte de ‘perceptions, emotions and behavior’ beïnvloedde.

Bij het laatste experiment wilde de deelnemers in de warme ruimte waarschijnlijk de oncomfortabele ruimte ontsnappen. Verder zou de hitte vermoeidheid in de kaart kunnen spelen wat weer zorgt voor minder sociaal en ‘helpend’ gedrag.


Vind hier->>> meer informatie en onderzoeken over ‘werk’ op deze website.


Bron en meer informatie: Liuba Y. Belkin, Maryam Kouchaki: Exploring the impact of ambient temperature on helping in de European Journal of Social Psychology, 2017; DOI: 10.1002/ejsp.2242


Zie hier de Top 75 beste natuur websites en blogs.


Geef een reactie