Wat doet het eten van een Big Mac met je in het uur nadat je ‘m hebt verorberd?

0
Wat doet het eten van een Big Mac met je
Wat doet het eten van een Big Mac met je?

Wat doet het eten van een Big Mac met je in het uur nadat je ‘m hebt verorberd?

Het is wat met die Big Mac. Lekker man, totdat je leest wat zo’n hamburgertje met je lijf doet. Wij vonden op de website www.wdish.com hoe dit toppertje van McDonald’s je lichaam aanvalt. Lees meer…


Wat doet het eten van een Big Mac met je in het uur nadat je ‘m hebt verorberd?

De eerste 10 minuten

Onze hersenen hebben de voorkeur aan calorierijk voedsel. De hersenen van mensen zijn geëvolueerd tijdens de tijd dat het voedsel schaars was, dus daarom ontwikkelden we een voorkeur voor calorierijk. Een Bic Mac bevat iets meer dan 500 calorieën en verhoogt je bloedsuikerspiegel naar een stevig niveau.

Dit type ‘junk food’ maakt het beloningssysteem van je hersenen wakker en gaat heerlijke ‘feel-good’ stroompjes op gang brengen zoals dopamine. Die dopamine komt ook vrij bij het gebruik van bijvoorbeeld cocaïne en je hersenen juichten: meer, meer en nog eens meer!

Na 20 minuten

De verslavende suikers komen los. Wist je dat het Big Mac broodje veel fructose en natrium (zout) bevat? Beide ingrediënten zijn verslavend en maakt dat je lichaam verlangt naar meer. Schadelijk zijn ze ook, want ze zorgen voor zwaarlijvigheid, diabetes en hartziekten veroorzaken.

Na 30 minuten

Nu volgt de zoutaanval op je lichaam. Een Big Mac bevat 3,2 gram zout, bijna 40% van wat je dagelijks nodig hebt. Het zorgt voor een soort uitdroging en spoort je aan om er nog maar één te eten. Teveel inname van natrium zorgt voor problemen met de nieren, hoge bloeddruk en uiteindelijk tot hart-en vaatziekten en beroertes.

Na 40 minuten

Krijg je weer trek? Ja, dat was dat zout en je bloedsuikerspiegel gaat nu ook lekker donderjagen. De calorierijke Big Mac stimuleert je insuline om je glucosespiegel weer te laten dalen waardoor je weer meer wil eten.

Na 60 minuten

Gewoonlijk neemt je lichaam 24 tot 72 uur de tijd om voedsel te verteren. Deze hamburgers nemen veel meer tijd in beslag, omdat ze lekker vet zijn. Een Big Mac kan er wel drie dagen over doen om volledig te verteren. Het duurt ongeveer 51 dagen om het transvet te verteren. Verschillende studies hebben bewezen dat transvetten gelinkt zij aan hartziekten, obesitas, kanker en diabetes.


Zie hier de complete Top 100 van Lekker 2022.


Bron en meer informatie: This Is What A Big Mac Does To Your Body In One Hour: Infographic


Geef een reactie