Wat is cool volgens jeugd? Google zegt Google na eigen onderzoek

0
Wat is cool volgens jeugd

Wat is cool volgens jeugd?

Het is misschien ergens wel een beetje van “Wij van WC-eend adviseren WC-eend!”, maar aan de andere kant was deze uitkomst ook wel te voorspellen. Op nummer één, supercool en waar je als jongere echt niet zonder kan, is YouTube, gevolgd door Netflix en Google zelf. Lees meer over het onderzoek:  “It’s Lit: A guide to what teens think is cool” onder jongeren van 13 tot en met 17 jaar, Generatie Z, en dames en heren tussen de 18 en 24, de Millenials.Wat is cool volgens jeugd


Wat is cool volgens jeugd?

Er mochten 122 merken worden beoordeeld door de jongere en wat oudere jeugdigen. De onderstaande afbeelding betreft de uitkomst voor de Generatie Z:

(Om het bovenstaande goed te kunnen zien: ga met je cursor op de afbeelding staan, druk op je rechter-muisknop en hierna klikken op ‘Afbeelding openen in nieuw tabblad’)

Zij mochten 122 merken beoordelen en naast de eerder genoemde zijn bijvoorbeeld ook Oreo, Nike en Playstation de juiste merken. Bij de Millenials zien we ook automerken als Tesla, BMW en Audi verschijnen.


Cool volgens Generatie Z en de Millenials

De omschrijving van Cool is volgens hen: “Jezelf zijn, omarmen waar je van houdt, afwijzen waar je niet van houdt en aardig zijn voor de ander.” Dat aardig zijn voor de ander blijkt dan weer niet uit de Populairste games bij de Genaratie Z:

 1. The legend of Zelda
 2. Call of duty: Black Ops
 3. Grand Theft Auto
 4. Pokemon
 5. Minecraft

Overige bijzonderheden:

 • Coca Cola is bij beide generaties populairder dan  Pepsi
 • Qua eten doen ze het met pizza, Oreos, friet en ijsjes
 • Generatie Z gaan overwegend voor de X-Box, de Millenials voor de PlayStation
 • Streamen doen we met YouTube, Netflix en Spotify
 • Niet cool zijn bijvoorbeeld Yahoo en TMZ
 • Emma Watson en Selana Gomez zijn de populaire beroemdheden

 

Bron en meer informatie: ‘It’s lit, a guide to what teens think is cool’

 

 

 

 

Geef een reactie