Wat is de diepste oceaan ter wereld? Top 10

Wat is de diepste oceaan ter wereld?
Wat is de diepste oceaan ter wereld?

Wat is de diepste oceaan ter wereld?

Vragen, vragen en nog eens vragen. Nu een antwoord op vraag: Wat is de diepste oceaan ter wereld? Lees meer…


Top 10 – Wat is de diepste oceaan ter wereld?


Lees hier ->>> meer over de natuur op deze website.


10. Golf van Mexico – gemiddeld 3.787 meter

De Golf van Mexico is een zee in Noord-Amerika. De Golf van Mexico wordt begrensd door Mexico, de Verenigde Staten en Cuba. Door de Straat Yucatan is de Golf van Mexico verbonden met de Caribische Zee en door de Straat Florida met de Atlantische Oceaan.


9. Middellandse Zee – gemiddeld 4.632 meter

De Middellandse Zee is gelegen tussen Zuid-Europa, West-Azië en Noord-Afrika. De zee is 3850 km lang en heeft een gemiddelde breedte van 600 km. De gemiddelde diepte is ongeveer 1430 m en de totale oppervlakte is ongeveer 2,5 miljoen km². De omtrek is 46.000 kilometer.


8. Beringzee – gemiddeld 4.773 meter

De Beringzee is een zee in het noordelijk deel van de Grote Oceaan met een oppervlakte van meer dan 2 miljoen vierkante kilometer.


7. Zuid-Chinese Zee – gemiddeld 5.016 meter

De Zuid-Chinese Zee is een randzee van de Grote Oceaan. De zee beslaat een gebied ter grootte van ongeveer 3.500.000 km² tussen de Straat Karimata en de Straat van Taiwan. De Straat Malakka verbindt de zee met de Indische Oceaan. De Golf van Thailand en de Golf van Tonkin maken er deel van uit.


5. Caraïbische Zee – gemiddeld 6.946 meter

De Caraïbische Zee of Caribische Zee is een zee, grenzend aan de Atlantische Oceaan. Zelf wordt de Caribische Zee ingesloten door het eiland Cuba, het eiland Hispaniola en Puerto Rico in het noorden, in het oosten door de Kleine Antillen, in het zuiden door Venezuela, Colombia, Panama en Costa Rica; en in het westen door Mexico, Guatemala, Belize, Honduras en Nicaragua. Samen met de Golf van Mexico vormt de Caraïbische Zee de Amerikaanse Middelzee, een randzee of middellandse zee van de Atlantische Oceaan.

De Caraïbische Zee heeft een oppervlakte van 2.754.000 km². Het diepste punt bevindt zich in de Kaaimantrog, tussen Cuba en Jamaica, op 7,5 km diepte.


6. Noordelijke IJszee – 5.625 meter

De Noordelijke IJszee of ook wel Arctische Oceaan genoemd is een oceaan ten noorden van de continenten Eurazië en Noord-Amerika. Hier ligt het grote ijsveld van de Noordpool (Arctica). Over de vraag of de Noordelijke IJszee als een volwaardige oceaan mag worden beschouwd bestaat verschil van mening. De Internationale Hydrografische Organisatie erkent de Noordelijke IJszee als de kleinste van de vijf oceanen op Aarde. Dit terwijl er binnen de oceanografie wetenschappers zijn die de Noordelijke IJszee typeren als het Middellandse zeetype van het noordpoolgebied.


4. Zuidelijke Oceaan – gemiddeld 7.236 meter

De Zuidelijke Oceaan, ook wel Antarctische Oceaan, Zuidpoolzee of Zuidelijke IJszee genoemd, is een tamelijk recente definitie van de voormalige zuidelijke gedeelten van de Indische Oceaan, de Atlantische Oceaan en de Grote Oceaan. De Zuidelijke Oceaan omringt Antarctica.


Top 3 – Wat is de diepste oceaan ter wereld?


3. Indische Oceaan – gemiddeld 7.455 meter

De Indische Oceaan is een oceaan tussen het oosten van Afrika, het zuidoosten en zuiden van Azië, de archipel van Indonesië en Australië. Aan de zuidzijde gaat de oceaan over in de Zuidelijke Oceaan.


2. Atlantische Oceaan – gemiddeld 9.219 meter

De Atlantische Oceaan is de oceaan die de continenten Afrika en Europa in het oosten van de continenten Noord- en Zuid-Amerika in het westen scheidt. Na de Grote Oceaan is het zowel in oppervlakte als volume de tweede oceaan ter wereld. De Atlantische Oceaan bedekt ongeveer een vijfde deel van de Aarde.


1. Stille Oceaan – gemiddeld 10.924 meter

Wat is de diepste oceaan ter wereld?
Wat is de diepste oceaan ter wereld?

De Grote Oceaan of Stille Oceaan is een oceaan die ligt tussen Oost-Azië, Noord- en Zuid-Amerika en Australië. De oceaan grenst in het noorden aan de Noordelijke IJszee en in het zuiden aan de Zuidelijke Oceaan.